Gönderen Konu: Gögüs Bölgesindeki Kabartı  (Okunma sayısı 11596 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '14
  • 20 kere teşekkür etti
  • 73 kere teşekkür edildi
Gögüs Bölgesindeki Kabartı
« : Aralık 16, 2014, 09:48:18 »
Merhaba,

torpidonun üst kısmında yolcu tarafında bir kabartı meydana geldi, resimde çok belli olmadığı için eklemedim, eklemeye çalışırım. sanırım orada SRS hava yastığı var, torpido gözünün üst kısmında, iki parça halinde oluşmuş daha önce yoktu diye biliyorum yen, dikkatimi çekti, yani hava yastığı içeriden şişmeye felan mı başladı diye düşünmeye başladı  henüz servise gidemedim. aynı yerde bu şekilde bir kabarma var mı size de sormak istedim.

ilgili yerin daha net anlaşılması için temsili fotoğraf ekledim
İnsan Neye Layık İse Ona Dönüşür...

Toyota Club Türkiye

Gögüs Bölgesindeki Kabartı
« : Aralık 16, 2014, 09:48:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: Gögüş Bölgesindeki Kabartı
« Yanıtla #1 : Aralık 16, 2014, 10:00:39 »
Bu konu daha önce de gündeme gelmişti, hava yastığı yeri hafif kabartılı durması normal. Benim araçta da aynı şekilde.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=62338.0
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
Ynt: Gögüş Bölgesindeki Kabartı
« Yanıtla #2 : Aralık 16, 2014, 10:43:25 »
Bu konu daha önce de gündeme gelmişti, hava yastığı yeri hafif kabartılı durması normal. Benim araçta da aynı şekilde.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=62338.0

valla üşenmedim 7 sayfadaki yazılanları da okudum muhabbettin dibi olmuş :) bir anlamda ama hala Yağızın arabasına serviste ne demişler o kısmını bulamadım... :rofl:

Mesaj Birleştirildi: Aralık 16, 2014, 10:46:23
aslında ilginç olan bir durumda bu belirginliğin aracı aldığınızda olmayıp daha sonra ortaya çıkması işte can sıkıcı olan kısmı bu. ilk aldığınız bunun belirgin olması durumunda zaten rahatsız olmazsınız özelliği budur derseniz geçersiniz.

ama bir süre sonra çıkması , bazılarında olup bazılarında olmaması insanı biraz endişelendiriyor ve huzursuz edebiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: Gögüs Bölgesindeki Kabartı
« Yanıtla #3 : Aralık 16, 2014, 11:25:09 »
Araç yol yaptıkça oluşan bir güvenlik fonksiyonu olabilir.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Aralık 16, 2014, 11:40:04 »
farklı bir bakış açısı tabi:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 16, 2014, 11:41:43 »
O hep orada vardı.
Siz yeni fark ettiniz.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 16, 2014, 12:08:26 »
Bu konu daha önce de tartışıldı bu durumda tüm araçlarda aynı ise ön göğüsteki airbag olan yerdeki bu şişlik veya potluk bir dizayn ve veya malzeme hatası gibi görünüyor kronik bir sorun olacak gibi. Kesinlikle orada görsel olarak bir hata olmaması gerekir. Ben hiç bir aracımda böyle bir şeyle karşılaşmadım. Bu da Yeti'nin konsolu nokta hata şişlik yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Aralık 16, 2014, 12:22:09 »
O hep orada vardı.
Siz yeni fark ettiniz.

Ahmet bey bugün plazaya gittim , araçlara baktım onlarda da kabartı var ama çok hafif sadece elle anlayabiliyorsunuz yani 2 parça halinde gözünüze gözünüze batmıyor ama ilginçtir ki yarislerde göğüs benim aracımdaki kadar belirgin ve şişkin duruyor..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Aralık 16, 2014, 12:27:19 »
Ahmet bey bugün plazaya gittim , araçlara baktım onlarda da kabartı var ama çok hafif sadece elle anlayabiliyorsunuz yani 2 parça halinde gözünüze gözünüze batmıyor ama ilginçtir ki yarislerde göğüs benim aracımdaki kadar belirgin ve şişkin duruyor..

İlerleyen dönemlerde güneş ışığı,sıcak, soğuk,sarsıntı falan derken oradaki kabartı fazlalaşırsa ne olacak servise gösterin ve sorun bakalım ne diyecekler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Aralık 16, 2014, 13:25:30 »
merhaba

yarın aracı götürmeye çalışacağım, önceki yazılan ve anlatılanlara göre bir şey çıkacağını yada müdahale edileceğini sanmıyorum ama bi gösterelim bakalım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 504 kere teşekkür etti
  • 208 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 16, 2014, 20:18:28 »
aynı kabartı benim aracımda da var. Aldığımda da vardı. Bundan önceki aracım 2009 fiesta collection idi arkadaşlar, onda da hava yastığı olan bölümde biraz şişkinlik vardı.
" Less English, more bike."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: '13
  • 28 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 18, 2014, 14:23:45 »
Benim Auristede var dikkat ettim tüm Auris ve Corollalarda var.Servistede baktım çoğunda var. Siz yeni farkettiniz orayı :D
Toyocuk :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kilometre: 22460
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 18, 2014, 14:29:20 »
Sayın ÖMER KASIM bey ;

Konu başlığını forum ana duvarında gördüm ve daha konunun içine girmeden tahmin ettim ve konuyu görüp fotoğrafı da görünce gülmekten kendimi alı koyamadım. Bu yüzden özür dilerim. Aynı durum bende de var. Hatta arabayı 1 ay önce akşam bayii'den teslim aldıktan bir gün sonra gün ışığında fark ettim o tarafta ki hafif kabarıklığı. Çok dikkatli bakınca belli oluyor. %10000 hava yastığından dolayı dedim ve umursamadım.
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Aralık 18, 2014, 15:29:38 »
Sayın ÖMER KASIM bey ;

Konu başlığını forum ana duvarında gördüm ve daha konunun içine girmeden tahmin ettim ve konuyu görüp fotoğrafı da görünce gülmekten kendimi alı koyamadım. Bu yüzden özür dilerim. Aynı durum bende de var. Hatta arabayı 1 ay önce akşam bayii'den teslim aldıktan bir gün sonra gün ışığında fark ettim o tarafta ki hafif kabarıklığı. Çok dikkatli bakınca belli oluyor. %10000 hava yastığından dolayı dedim ve umursamadım.

Merhaba Burak Bey,

hava yastığı kısmını biz çoktan geçmiştik aslında. herkes hem fikir hava yastığı olduğunu rahatsız edici olan kısım zamanla belirginleşmesi kısmıydı. siz o kısmı kaçırmışsınız sanırım..

ayrıca herkesin görsel zevki aynı olmak zorunda değil. siz rahatsız değilseniz ne mutlu size..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Aralık 18, 2014, 17:09:57 »
Bu bir kronik sorun gibi görünüyor çünkü bununla ilgili bir çok sorun belirtildi ve konu açıldı hava yastığı da olsa ön göğüste en küçük nokta kadar bir hata olmamalıdır. Eski aracım E15 Corolla'da böyle bir şey görmedim Yeti'nin göğüs fotoğraflarını ekledim nokta hata şişlik yok olamaz zaten en azından ben böyle bir şeyi kabul edemem. Bu nasıl bir mantık şişliği fark edip umursamamak çok ilginç gerçekten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #15 : Aralık 18, 2014, 17:26:08 »
Bu bir kronik sorun gibi görünüyor çünkü bununla ilgili bir çok sorun belirtildi ve konu açıldı hava yastığı da olsa ön göğüste en küçük nokta kadar bir hata olmamalıdır. Eski aracım E15 Corolla'da böyle bir şey görmedim Yeti'nin göğüs fotoğraflarını ekledim nokta hata şişlik yok olamaz zaten en azından ben böyle bir şeyi kabul edemem. Bu nasıl bir mantık şişliği fark edip umursamamak çok ilginç gerçekten.

O şişlik hepsinde var ise, bu durumda yapabileceğim bir şey yok şahsen. Zaten ben bunu arabayı aldıktan bir gün sonra fark ettim ve hava yastığından dolayıdir deyip takılmadım. Yani götürüp de "bakın burada kabarma var" desem yine bir şey olmayacaktı.. Konsol sökülse ben arabadan soğuyacaktım. Daha 15 km de ki arabanın konsolu sökülüyor. Kabul edilemez. Şahsen ben etmem. Şu yapılabilir, bundan sonra ki üretimlerde bu nokta üzerinde hassas çalışırlar ve o kabarmayı yok ederler. Ve ilerleyen zamanda alanlar bu sorunu yaşamaz.

İşte pazar günü çektiğim bir kare ve işaretli bölgenin içine ışık yansıyınca dikkatlice bakınca belli oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Aralık 18, 2014, 17:32:58 »

bence de bu bir kozmetik üretim hatası olmalı. hepimizin 3 tane 5 tane arabası olmamıştır belki ama ir çok arabanın yolcu koltuğuna oturmuşuzdur. ben ilk defa karşılaşıyorum böyle bir durumla.

güvenlik açısında bir soru  yoktur belki üretim bu şekildedir eyvallah, kimimiz alırken fark etmiştir , kimimiz o hep ordadır ama yeni fark etmişizdir hiç önemli değil. bende bundan sonraki üretimler için dikkate alınmalı.

diğer ilginç olan da plazadaki Corolla araçların bir kaçında olup diğerlerinde olmaması , üstelik bu kabartı görüntü kirliği araçtan araca da değişiyor. yani standart değil gibi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Aralık 18, 2014, 18:01:21 »
İlerleyen dönemlerde fazlalaşırsa çok daha çirkin bir görüntü oluşturacaktır. Bütün araçlarda yoksa daha da ilginç aynı kalıptan çıkan bir parça sonuçta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #18 : Ocak 03, 2015, 21:00:42 »
Sevgili arkadaşlar, bahsi geçen Corolla'da ki torpido'nun üst bölgesinde (konsolun sağında) mevcut kabartı bugün kuzenimin (teyzemin oğlunun) 1 hafta önce ikinci el olarak aldığı 2013 model Mercedes A 200 / AMG'de de var ve bugün arabayı test etmek amacıyla bindim ve aynı bizde ki durum Mercedes'de de var yani. Demek normal durum bu. Tabi C ve E serilerinde nasıl bilmiyorum.