Gönderen Konu: 2012 Auris farlarda buğu ve garanti  (Okunma sayısı 3607 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Ynt: 2012 Auris farlarda buğu ve garanti
« Yanıtla #20 : Ocak 03, 2015, 17:52:14 »
Geçen gün benimde canım sıkıldı, size bilgi olsun diye yazıyorum arabam farklı.

Sağ arka lambada vede ayrı olan geri vites lambası bölümünde buğu vardı. diğer sol tarafta buğulanma yoktu. Çok canım sıkıldı. Bagajı açtım, yağmurlu bir günde bindiğimizden şemsiyeleri bagaja ıslak ıslak atmıştık, lambalarda buğulanmayı gördüğümde hava bir önceki güne göre daha sıcaktı. Şemsiyelerin alt tarafı ıslak kalmış, bezle falan her yeri sildim. Bugün baktım lambalarda buğulanma yoktu. Diyeceğim o ki bagaj içerisindeki ıslaklık bile belki lambalarda buharlanmaya sebebiyet verebiliyor.
THE END

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 03, 2015, 17:52:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Kan Grubu: A+
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ocak 06, 2015, 05:27:37 »
Geçen gün benimde canım sıkıldı, size bilgi olsun diye yazıyorum arabam farklı.

Sağ arka lambada vede ayrı olan geri vites lambası bölümünde buğu vardı. diğer sol tarafta buğulanma yoktu. Çok canım sıkıldı. Bagajı açtım, yağmurlu bir günde bindiğimizden şemsiyeleri bagaja ıslak ıslak atmıştık, lambalarda buğulanmayı gördüğümde hava bir önceki güne göre daha sıcaktı. Şemsiyelerin alt tarafı ıslak kalmış, bezle falan her yeri sildim. Bugün baktım lambalarda buğulanma yoktu. Diyeceğim o ki bagaj içerisindeki ıslaklık bile belki lambalarda buharlanmaya sebebiyet verebiliyor.
Bagaj tamam da abi ön farların buğu yapması nasıl oluyor?
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Ocak 16, 2015, 02:20:33 »
Dün öğleden sonra aldığım flaş gelişmeyi burdan aktarayım.

Toyota Altan Balıkesirde çalışan Emrah bey ilgilenmişti bizimle. Beni arayıp siparişi veriyorum farlar geldiğinde haber veririm tekrar müsait gününüzde gelirsiniz değiştiririz demişti. Biz de beklemeye koyulmuştuk. Buraya kadar olan kısmı zaten biliyorsunuz.

Bir ayı geçti diyerekten bayiyi aradım. Durumu anlattım dedim Emrah bey böyle böyle demişti. Ben de yoğunluktan dolayı ve yıl sonu satış vs kalabalıkta uğramak istemediğimden dolayı gelmedim de aramadımda ne oldu bizim farlar dedim. Emrah bey işten ayrıld dediler. Neyse birkaç telefon bağlama olayından sonra yedek parçaya bağlandım. Bilgileri falan verdik. Adam demesin mi sipariş gözükmüyor burda diye. Nasıl olur ya dedim. Neyse konuştuk detaylı bir şekilde. Özgür beni tekrar servise davet etti ve tekrar kontrol edeceklerini söylediler. Ben de servise tekrar kontrole gitmeyeceğimi söyledim. Sizin elemanınızın hatası yüzünden zaten başımı kaşıyacak vaktim yokken bir de gelip 2 saat srviste uğraşamam. Ben net konuşunca eleman ben müdürüme danışayım size kısa sürede geri dönücem dedi. 2 dk sürmeden geri aradı. Hemen farları ve stopların contalarını siparişgeçtim. Kargo geldiğinde kırık vs gibi durum olmazsa haber vericem değişimi yapıcaz dediler. İnşallah bu sefer de sipariş vermemezlik yapmamışlardır.

Kızıp tepki gösterdiğim nokta şu. Hadi elemanına güvenmezsin anlıyorum da genel merkezden garantiden değişim onayı gelmiş bişey için neden beni tekrar bayiye çağırıp inceleyeceğiz yüzsüzlüğünü gösteriyosunuz. Ben size yalan mı söyleyeceğim. Kafam kızarsa kaskom var ordan değiştiririm farlarımı. Ve gidince de bu konudaki tepkimi koyacağım ortaya.
R1 35 
  24 6   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 45 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mart 01, 2015, 02:16:26 »
Değerli arkadaşlar ve TCT ailem başımıza başlıkta belirttiğim gibi bir durum geldi. Daha doğrusu hep var olan bir sorundu ancak Bartın dayken en yakın servis 150 km civarında bir yola denk geldiği için hiçbir başvuruda veya temasta bulunmamıştık. Ancak bu yıl havalar soğumaya başlayınca tekrar farkettim ki farların gözdeye kıvrılan kısımlarında buğu yapıyor. Servisi aradım durumu bahsettim bize daha önce gelen birşey olmamıştı direksiyon soyulmasından çok değişim yapmıştık ama farda buğu şikayeti gelmemişti ama siz müsait zamanda gelin inceleyelim merkeze yazarız garantiden gerekli işlemleri yaparız dediler. Neyse uygun zamana randevulaştık, gittik Toyota Altan'a. İlk incelemede formen ve garantiden sorumlu Emrah bey farlarda problem var dediler çünkü fotoğrafları da göstermiştim.

Arabayı kayda girerlerken geçen sene kurban bayramına memlekete giderken kediye çarpmamdan kaynaklı hasar kaydını gördüler. Baktılar farlar sökülmüş bu şartlar altında büyük ihtimal kabul edilmeyecektir gibi bir söylemde bulundu. Ben de itiraz ettim durumun 2012 sonbahar aylarında beri hep var olduğunu belirttim. Bunun kanıtı varsa problem olmaz dediler. Ama yoktu maalesef. Bu olmayınca dedim önceden olmadığını varsayalım ve serviste farlar sökülüp takıldıktan sonra bile olsa bu sizin garantinize dahil olmak zorunda değil mi diye sordum. Benim de bildiğim servisin 1 yıl işçilik garantisi var dendi ve kazadan 1 yıl geçmişti.

Son durumda hiçbir tutunacak dalımız kalmamış gibiydi. Emrah bey biraz hevesimi kırdı ve moralimi bozmuş gibi olsa da sonradan bu şekilde kabul etmezlerse müşteri hizmetlerinde mail atarsınız böyle böyle cümleler kurarsınız onlar da müşteri memnuniyetinden taviz vermemek için kabul ederler tarzında yol gösterdi. Son yazdığım cümleden şunu çıkarabiliyoruz ki servisle ilişkileri samimi tutunca onlar da size fazlasıyla yardımcı oluyorlar.

6 Aralıkta geçmişti bu olay hafta sonu bu sistemler kullanılamadığı için Emrah bey benden fotoğrafları da alıp pazartesi kaydı gireceğini söyledi numaramı aldı. Sonra biz de yaris hibrit test sürüşü yapıp Altan dan ayrıldık.

12 Aralık cuma günü öğleden sonra tam ben artık arayıp da bir sorayım ne oldu ne gitti diye aklımdan geçirirken Emrah bey tekrar aradı ve onay geldi farlarınızın siparişini verdim geldiği zaman sizi arayıp müsait olduğunuz bir güne randevu vericez dediler.

Mutlu sona ulaştık bakalım.
Merak ettiğim durum şudur. Bu problemi benden başka yaşayan üyemiz var mı?

bende de 2012 auris var aynı problem bende de vardı servise gittiğimde durumu anlattım soğukta yağmurda farları açtığımda farların yan tarafları içten buğu yapıyor hem ön hem arka farlar fotoğraflarını çekip servise verdim hemen bütün farlarımı değiştiridler garantiden aradan 10 ay falan geçti son zamanlarda sadece sağ ön far yine buğu yapmaya başladı 30 bin bakımda tekrar baktıracağım...

Mesaj Birleştirildi: Mart 01, 2015, 02:20:02
bu arada servise gittiğinizde sakın alttan almayın sert yapın sert yapınca bazı sıkıntılar (hakkınız olan) :alkis: hemen çözülüyor. sizi biraz sakin anlayışlı görmesinler hemen birşeyleri iteliyorlar.. tecrübeyle sabittir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Mart 05, 2015, 02:24:43 »
Benim de arka sağ stopta ufak bir buğu tekrar oluştu. Stoplarda zaten sadece conta değişimi yapmışlardı. Mayısta garanti bitmeden tekrar uğrayacağım servise :) Bu aralar çok yoğunum foruma girmeye bile vaktim yok maalesef :(

Dediğiniz gibi serviste hep kibar davranırsanız üste çıkan taraf servis oluyor. Biraz net ve sert konuşunca boynunu eğip tabi efendim diyip herşeyi hallediyolar.
R1 35 
  24 6