Gönderen Konu: İtiraf mı Etsek...  (Okunma sayısı 15155 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
Ynt: İtiraf mı Etsek...
« Yanıtla #80 : Aralık 20, 2014, 19:33:14 »
Ben de itiraf edeyim 40 yaşına girmeye az kaldı.Şimdiye kadar aldığım araçların hepsini kullanmak için aldım,hiç sıfır almadım.Sıfır araca gerek duymadım.En çok kullandığım.1.6 gli efsane corollayı 7 yıl kullandım.Lpg ye gerek duymadım.Bakımları haricinde servis yüzü görmedi,Ampülü bile patlamadı.Diğer araçlarda bunu söyleyemiyeceğim.Alman ve fransız markaları ne yazıkki.Bu bir itirafsa buyrun..

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Aralık 20, 2014, 19:33:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Aralık 21, 2014, 20:29:37 »

mesajım sonundaki gülücükten anlamadınız sanırım, bu konuda ciddi olsam en azından sonuna ünlem işareti vs kullanırım. Geveze ithamınızı tavip etmediğimi de belirtmek isterim.

Ali bey kırdıysam sizi özür dilerim. Ben de ağır bir şekilde söylemek istemedim ama sizin de dalga geçer gibi 250 bine okutur demeniz hoşuma gitmedi ve o an biraz sinir oldu tekrar kusura bakmayın. Kalp kırmak istemem.
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 100000
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #82 : Aralık 21, 2014, 20:52:02 »
Ali bey kırdıysam sizi özür dilerim. Ben de ağır bir şekilde söylemek istemedim ama sizin de dalga geçer gibi 250 bine okutur demeniz hoşuma gitmedi ve o an biraz sinir oldu tekrar kusura bakmayın. Kalp kırmak istemem.
ben de özür dilerim aslında 250 bine okutursunuz lafı wv araçalrının yıllandıkça değer kaybetmemesi 2. elinin sıfırdan pahalıya satılmasına bir tepkiydi sadece.
Ben kırılmadım çünkü mesajımda ironi olduğunu anlayamamnız normal gelditekrar okuyuncadaha açık yazmam gerekitiğini anladım ;)

Hakkınızı helal edin
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #83 : Aralık 21, 2014, 21:15:44 »
ben de özür dilerim aslında 250 bine okutursunuz lafı wv araçalrının yıllandıkça değer kaybetmemesi 2. elinin sıfırdan pahalıya satılmasına bir tepkiydi sadece.
Ben kırılmadım çünkü mesajımda ironi olduğunu anlayamamnız normal gelditekrar okuyuncadaha açık yazmam gerekitiğini anladım ;)

Hakkınızı helal edin

Ne demek helal olsun tabiki siz de hakkinizi helal edin. Ben vw kullanıyorum ama vw ye isyan eden herkese de hak veriyorum. Arabalarını seviyorum ama geri kalan tüm konular da saçmalıyor. Benim için 2. Eli kuvvetli olan tüm araçlar değerlidir çünkü bu benim mesleğim :)

Bu arada dediginiz gibi mesajinizin gerçek anlamını şimdi anladım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 8000
  • Model Yılı: '13
  • 33 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #84 : Aralık 21, 2014, 23:13:02 »
Ben Arabami almadan önce kararsız kaldım jetta mi Corollami diye. Wv bayisinde 1.6 tdi otomatik beyaz jetta için konuşurken ha bire Ekstralar çıkmaya başladı neyse dedim olsun en son sigara paketi olsun mu diye sordu + bilmem kaç para hatirlamiyorum Küllük koyacak altı üstü iyice tepem atti.
Satıcı en sonunda bombayı patlattı beyfendi suan elimizde bu renk ve arti bu donanımları bulunduran araç yok. Siz aracın %25'ni peşinat olarak verecekseniz. Sipariş gecicem kalanını ise araç teslimatinda o günkü kur fiyatından odeyeceksiniz dedi hiç utanmadan sikilmadan. Resmen insanları enayi yerine koyuyorlar.
Peki dedim tahmini olarak ne zaman teslim alırım aracı ne dese beğenirsiniz suan çok siparis var % 25 ödemeyi suan yaparsanız fabrikaya bu gün siparis geceriz en erken 3 sonraya gün veriyoruz dedi. Satış politikasına bakarmisiniz benim verdiğim parayi peşinat olarak gösterip siparisi geçiyor kalanını araba geldiğinde zamlı alacak. Suya sabuna dokunmadan para kazanıyorlar.
Saticiya aynen dedim ki size hayırlı işler kardes 30 yaşındayım böyle bi ticaret anlayışı gormedim.
abi Toyota bayisine geldim öyle zar zurt Ekstralar yok. Bütün modellerin renkleri var. Bi tek  Kırmızı ile mavi yoktu galiba
hemen sözleşmeyi yapıp 4 gün içinde aracı aldim. Belki Jetta gibi öyle İncik boncuk özellikleri yok ama çok şükür iyiki Corolla almisim.
Yok metalik boya farkı yok bilmem ne farkı bi daha altın olsa wv bayisine gitmem. Ve şunu söyleyeyim herkesin fikrine saygım var ama bence Toyota'nın iç malzemesi jettadan daha kaliteli

Aynı şekilde bir arkadaş sırf bu VW bayiilerinin saçmalaması yüzünden cebinde keş parası varken vazgeçti ve gidip focus aldı. VW bayiileri bırakın gelen müşteriyi tutmaya çalışmayı kesinlikle almayı kafasına koyarak geleni kaçırıyorlar. Şu an en fazla tercih edilen araba olması hep böyle olacağı anlamına gelmez. Bu devran hep böyle gitmez.
Allah'ın Dediği Olur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #85 : Aralık 21, 2014, 23:22:26 »
Aynı şekilde bir arkadaş sırf bu VW bayiilerinin saçmalaması yüzünden cebinde keş parası varken vazgeçti ve gidip focus aldı. VW bayiileri bırakın gelen müşteriyi tutmaya çalışmayı kesinlikle almayı kafasına koyarak geleni kaçırıyorlar. Şu an en fazla tercih edilen araba olması hep böyle olacağı anlamına gelmez. Bu devran hep böyle gitmez.
Valla doguşunda elinde oldugu surece boyle gider bu devran ki dogus aldigindan beri boyle wv  aliciyi pek dusunmez benim kurallarim bu isine gelirsen diyor resmen
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • EN İYİ PERFORMANS UZUN ÖMÜRLÜ OLANDIR.
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '14
  • 239 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #86 : Aralık 23, 2014, 20:46:44 »
itiraf tabii ki.mercedesten sonraki en kaliteli c segment araba corolla dır.....bu bilgi onlarca araba kullanıp tamir eden birisi olarak söylüyorum...hangi 10 yıllık arabayı tamamen söküp toplayabilirsin.mercedesi ve toyotayı.hangi arabanın 280 300 bin km de alt yürü aksamda hiç bir değişiklik olmadan kullanırsın.hangi hangi bir sürü hangi var.toyota dünya üzerinde saydım 57 çeşit otomobil var lexus hariç...bu ne demek.gerisini siz düşünün.toyıta bağımlılık yapar.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #87 : Aralık 23, 2014, 20:49:50 »
itiraf tabii ki.mercedesten sonraki en kaliteli c segment araba corolla dır.....bu bilgi onlarca araba kullanıp tamir eden birisi olarak söylüyorum...hangi 10 yıllık arabayı tamamen söküp toplayabilirsin.mercedesi ve toyotayı.hangi arabanın 280 300 bin km de alt yürü aksamda hiç bir değişiklik olmadan kullanırsın.hangi hangi bir sürü hangi var.toyota dünya üzerinde saydım 57 çeşit otomobil var lexus hariç...bu ne demek.gerisini siz düşünün.toyıta bağımlılık yapar.....

Haklısınız bu konuda. Toyota bağımlılık yapar ama insanlar her zaman bir fazlasını ister...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 32000
  • 74 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #88 : Aralık 24, 2014, 20:12:07 »
Arkadaslar ben de sifir km corolla dizel aldim.bundan onceki aracim seat leon 1.6 tdi'ydi.66 bin km'de enjektor arizasi verdi.garantisi bittigi icin servis 8 bin tl hesap cikardi.egr valfi de degisecekmis.antalya sanayisinde ve internette yaptigimarastirmalar sonucunda 2010 ve 2011 yillari arasinda uretilen 1.6 tdi motorlarda kronik bir enjoktor arizasi oldugunu ogrendim.bircok passat,golf,octavia ve leon sahibi bu sorunu yasamis.garantisi bitmeyenler para odemeden sorunlarini halletmisler.sonuc olarak leon'umu satmak zorunda kaldim.yeniden ayni sorunlari yasamamak icin corolla aldim.cunku kime sorduysam herkes Toyota Corolla'yi tavsiye etti.
1.Renault Clio 1.2 16V Authentique (2005), 2.VW Golf 1.6 16V fsi Goal (2007), 3.Renault Megane Sedan 1.5 dci Extreme (2008), 4.Seat Leon 1.6 tdi Style (2011), 5.Toyota Corolla 1.4 d4-d Advance (2014)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #89 : Aralık 24, 2014, 20:14:49 »
Arkadaslar ben de sifir km corolla dizel aldim.bundan onceki aracim seat leon 1.6 tdi'ydi.66 bin km'de enjektor arizasi verdi.garantisi bittigi icin servis 8 bin tl hesap cikardi.egr valfi de degisecekmis.antalya sanayisinde ve internette yaptigimarastirmalar sonucunda 2010 ve 2011 yillari arasinda uretilen 1.6 tdi motorlarda kronik bir enjoktor arizasi oldugunu ogrendim.bircok passat,golf,octavia ve leon sahibi bu sorunu yasamis.garantisi bitmeyenler para odemeden sorunlarini halletmisler.sonuc olarak leon'umu satmak zorunda kaldim.yeniden ayni sorunlari yasamamak icin corolla aldim.cunku kime sorduysam herkes Toyota Corolla'yi tavsiye etti.

dh ye konu açtınız mı? sanki buna benzer bir konu görmüştüm
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 32000
  • 74 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #90 : Aralık 24, 2014, 20:45:59 »
Evet ali bey orda konu acmistim.benzer sorun yasayan arkaslar vardi.hala o konu en cok yorum yazilanlar arasinda.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 24, 2014, 21:06:18
arkadaşlar aşağıda linkini verdiğim haber toyota'nın ne kadar sağlam olduğunun bir göstegesi.

http://www.otopark.com/2014/12/15/toyotanin-kalite-ve-guvenligine-tuv-onayi-2/
1.Renault Clio 1.2 16V Authentique (2005), 2.VW Golf 1.6 16V fsi Goal (2007), 3.Renault Megane Sedan 1.5 dci Extreme (2008), 4.Seat Leon 1.6 tdi Style (2011), 5.Toyota Corolla 1.4 d4-d Advance (2014)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #91 : Aralık 24, 2014, 21:41:34 »
Evet ali bey orda konu acmistim.benzer sorun yasayan arkaslar vardi.hala o konu en cok yorum yazilanlar arasinda.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 24, 2014, 21:06:18
arkadaşlar aşağıda linkini verdiğim haber toyota'nın ne kadar sağlam olduğunun bir göstegesi.

http://www.otopark.com/2014/12/15/toyotanin-kalite-ve-guvenligine-tuv-onayi-2/

sizi hatırladım konuyu da okumuştum. gereksiz çok yorum alan trollerin bol dolaştığı bir site ama kaliteli üyeler de yok değil

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #92 : Aralık 24, 2014, 23:11:56 »
 Bu 2011 yılında üretilen 1,6 dizellerde de enjektör sıkıntısı olduğunu bende duymuştum ve bir ara kalkışlar da motordan ses geliyordu. Bunu vw servisiyle paylaştım ve özellikle böyle kronik bir sorun olup olmadığını sordum hayır bu motorlar da kesinlikle böyle birşey yok eski kasa 2,0 dizellerde vardı dedi. Ne kadar doğrudur bilinmez.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 82 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #93 : Şubat 16, 2019, 12:23:58 »
Kişisel fikrim şu ki : aracı yeni almama rağmen 5 kuruş etmez tamamen çöp bir araba verdiğim paraya üzülüyorum ilk fırsatta satıp japondan uzak duracağım.
Biz istemesekte üstünlerin haklarını korumak için varız!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 9800
  • Model Yılı: '18
  • 3 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #94 : Şubat 16, 2019, 12:48:06 »
Tartışma amaçlı yazmıyorum ancak şunu net olarak belirtmek isterim ki Toyota tüm eksik ve yanlışlarıyla kaliteli ve beğenilen bir marka ... Genel özellikler açısından çoğu araç markalarının üzerinde bir kalite ve sağlamlık sunmakta . Benim üçüncü Toyota'm ve her üçündede gayet keyifli olarak aracımı kullandım ve  kullanmaya devam ediyorum, ikinci aracım 2012 Corolla Comfort ( En Düz Modeli ) idi ve eleştirilecek yönleri olmasına rağmen ( her markanın ve her ürünün eleştirilme hakkı olduğunu belirtmek isterim ) aracımı ekonomik sıkıntılarımdan dolayı satmak durumunda kaldım ve her aklıma geldiğinde keşke sabretseydim de satmasaydım diye aklımdan geçmiyor değil... Şu anki aracım ise 2018 Corolla 1.33 Life ( En Düz Modeli ) Eleştiriyi eleştirmek yanlış olur ancak hiçbir marka için ben kesinlikle ağır eleştiri niteliği taşıyacak bir kelime sarf etmezdim... Toyota Çıkarım Senle Her Yola .... Kazasız Belasız Sürüşler...
”İnanan kimseler iseniz yalnız Allah’a güvenip dayanın.”
 Maide suresi, 23

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Dört Dörtlük Şehir (44) MALATYALI
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '18
  • 217 kere teşekkür etti
  • 321 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #95 : Şubat 16, 2019, 13:32:23 »
japon candır, gariban dostudur.  nazlı değildir, dayanıklıdır, sağlamdır. çok çok birazcık yalıtımdan, konfordan şikayet edersiniz ama asla dsg, turbo gibi binlerce liralık masraf açıp ocağınıza incir ağacı dikmez. sizi yarı yolda bırakmaz. onuncu japon aracım. Allah nasip ederse bundan sonraki araçlarımda öncelikle toyota ve japon olacak inşallah.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #96 : Şubat 16, 2019, 17:00:26 »
Kişisel fikrim şu ki : aracı yeni almama rağmen 5 kuruş etmez tamamen çöp bir araba verdiğim paraya üzülüyorum ilk fırsatta satıp japondan uzak duracağım.

Yalıtım yapın herşeyi devletten beklemeyin.
Daha yeni rüzgar sesini azalttım.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #97 : Şubat 16, 2019, 20:16:16 »
Bende  itiraf ediyorum;
1.6  Avensisi otomatik sevdasına satınca 1.8 yada 2.0 makyajlı kasasını 2 ay kadar bakındım. Fakat piyasada az olduğu için, bulamadım,  denk gelmedi. Yaz geliyordu. Otomatik merakımdan, denk gelince Scenic i aldım. Hala aşağı yukarı en geç iki günde bir Avensis ilanlarına bakarım. Gönlümde yatan aslan 1.8 yada 2.0 makyajlı kasa otomatik 2012-2014 Avensis tir. Varsın atmosferik olsun...
Ben tüccar değil, eğitimciyim (Mahmut Hoca).

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #98 : Şubat 16, 2019, 20:42:27 »
Bende  itiraf ediyorum;
1.6  Avensisi otomatik sevdasına satınca 1.8 yada 2.0 makyajlı kasasını 2 ay kadar bakındım. Fakat piyasada az olduğu için, bulamadım,  denk gelmedi. Yaz geliyordu. Otomatik merakımdan, denk gelince Scenic i aldım. Hala aşağı yukarı en geç iki günde bir Avensis ilanlarına bakarım. Gönlümde yatan aslan 1.8 yada 2.0 makyajlı kasa otomatik 2012-2014 Avensis tir. Varsın atmosferik olsun...
Bülent bey malesef Toyota eleştirsekte diğer araçlardan eksikleri var destekte kendine herzaman hayran bırakan bir araç olmayı başarmıştır,toyatasını satan herzaman tekrar arar.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Rızkımı veren Hüdadır kula minnet eylemem...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 3000
  • Model Yılı: '23
  • 13 kere teşekkür etti
  • 39 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #99 : Şubat 16, 2019, 21:12:38 »
Toyota Corolla için geliştirebileceğim tek nokta parça kalitesine biraz daha dikkat edip özenli bir montaj yapması yeterli
2023 hibrit corolla flame x pack....