Arkadaşlar 2012 model Yarisime park sensörü taktırmak istiyorum.
Önerebileceğiniz marka ve montajını yaptırabileceğim bildiğiniz usta varmı. İstanbul Kağıthane Seyrantepe Mahallesinde Oturuyorum.
cyclone, cenmax, valeo bilinen firmalardır. Matkapınız varsa kendiniz bile takabilirsiniz. Yarisin bagaj trimlerini çıkarmak kolay. Ben hepsiburadadan aldığım cyclone bh001 park sensörünü kullanıyorum, tavsiye ederim hiç bir sıkıntı çıkarmadı.
cyclone, cenmax, valeo bilinen firmalardır. Matkapınız varsa kendiniz bile takabilirsiniz. Yarisin bagaj trimlerini çıkarmak kolay. Ben hepsiburadadan aldığım cyclone bh001 park sensörünü kullanıyorum, tavsiye ederim hiç bir sıkıntı çıkarmadı.
@Mutlu Tekir (30216) bey cenmax 4105 (150 tl montaj hariç) marka park sensörünü başka forumlardan araştırdım. Hatta firmanın kendi forum sitesi dahi var. Ancak satış ve kurulumunu yapan bayi ile görüştüm. Aracım alev kırmızısı oldugu için kırmızı rengi olup olmadığını sordum. Ellerinde kırmızı renk olarak cyber diye bir marka oldugunu ve montaj dahil 130 tl ye takabileceklerini söylediler. Lakin sitelerinden ürünü incelediğim de 60 tl ye satılan bir ürün.
Sizce 60 tl lik bir ürün için 70 tl montaj ücreti çok değilmi.
Sizce
Mehmet Bey, tabiki fazla, ben de internette 50 tl gördüğüm park cihazını elektrikçiye taktırmak istediğimde boyayla cihaz montaj beraber 125 tl demişti, ben de kendim takayım dedim. siyah sensörler gözüküyor gümüş gri renk üstünde ama napıyım.
sizin bileceğiniz iş
Alırken serviste taktirmistim. Hic memnun degilim. Ayrica geri görüş kamerası varken arkaya taktirmak cok anlamsız oldu. Keşke öne taktirsaymısım.
Arkadaşlar bugün itibariyle Bim e gelen Gelen LCD ekranlı geri görüş kameralı park sensörü nü inceleyen oldu mu. Ben gidip ürüne baktım lakin sensör tırnakları çok zayıf geldi bana. Tampona delik açılıp sıkıstırma usulü tarzı. Alan ve montaj yaptıran arkadaş var mı. Memnun kalan var sa bende alıp taktırmayı düşünüyorum.
Onlar takıldıktan sonra çıkmıyor. Elle çıkarmak dahi çoooook zor
Park sensörü yoksa ben olsam alırdım
Sensör tırnaklarından yana sıkıntın olmasın. Taktıktan sonra kabloları da bir yere sabitlersen çıkmaz. Kauçuk plastik gibi bir şey çıkma yapmaz
Sensör tırnaklarından yana sıkıntın olmasın. Taktıktan sonra kabloları da bir yere sabitlersen çıkmaz. Kauçuk plastik gibi bir şey çıkma yapmaz
Evet Kağucuk plastik tarzı bir madde.
Bim park sensörü ile ilgili açılmış konular var bakabilirsiniz.
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=30217.0
Aytaç abi o konularada baktım lakin bugün satılan ürünle ilgiliydi sorum o nedenle yeni konu açtım. 2-3 gün önce bu ürünün muhabbeti geçmişti lakin konuyu bir türlü bulamadım.
Arkadaşlar 2012 model Yarisime park sensörü taktırmak istiyorum.
Önerebileceğiniz marka ve montajını yaptırabileceğim bildiğiniz usta varmı. İstanbul Kağıthane Seyrantepe Mahallesinde Oturuyorum.
halen memnuniyetimi ifade ederek taktırdığım park sensörünü buradan
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=58637.0 inceleyebilirsiniz.
http://www.toyota-tech.eu/aimuploads/83b605bf-d9d3-41bd-b0d7-1e1a612bc90f/TPArear_Yaris_PZ464B042400_AIM002103-2_06DE3349C_final.pdf
Murat Bey çok teşekkürler. Verdiğiniz sitede diğer toyota araçlara ait bilgiler de var kendi aracıma ait ölçüleri buldum. Park sensörü montajı yaparken epey işime yarayacak.
edit:
haftasonu verdiğiniz siteden kendi aracımın imalat resimlerine bakarak park sensörü yerlerini işaretledim. Deldim, montajını yaptım. Problemsiz bir şekilde çalışıyor. Park sensöründe köşelerde olan sensörlerin yeri önemli. Yan tarafa doğru montaj yapılırsa gereksiz yere algılama oluyor, yanıltabiliyor. İmalat resimlerindeki yerlere montajını yapınca sorun çıkmayacağını umuyorum.
Ölçüleri araca yapıştırdığım ve montajını yaptığım fotoğraflar da şu şekilde