0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Tam otomatik arabalar vites boşa bile alınsa, motor çalışmıyorsa çekilemez.Şanzıman komple biter. Aklınızda olsun.
Ahmet Bey o zaman arıza durumunda çekiciye yuklemek büyük sorun.
ahmet abi sana zahmet bu söylediğin konuyu biraz açar mısın. eğer dediğin gibi bir sonuç çıkıyorsa bu büyük bir sorun olur. mesela ben hiçbir yerde böyle bir şey duymamıştım. bizde aydınlanalım abi hemde otomatik şanzıman sahipleri dikkat ederler.
Böyle bir sorunda motor çalışmıyor ise şanzıman içindeki yag pompasıda çalışmaz. Bu durumdada şanzıman yaglama yapmaz. Yaglama yapmayan şanzımanda ömründen çalar.Kurtarıcıya bindirmek için 5/10 metre çekmek bu soruna girmez merak etmeyin.Mesela arkadan itişli arabanın ön tekerlerini askıya alarak veya önden çekişli arabanın arka tekerlerini askıya alarak çekiş tekerinde çekerek götürmek zararlı.
Peki bu durumda park yasagi olan yerlere cekersek arabamizi cektikleri zaman arkaya alip gotururlerse her turlu zarar gelir arabaya onden cekicli arabayi onden tutup goturseler bile el freni cekili oldugu icin zarar gelir gecen gun gordum arabanin tekeri bi duruyo bi donuyodu yerler lastik izi olmustu hep manuel aracta viteste takili kalirsa yine sikinti olur yani cekici arkada cekerse her turlu sorun olur diyebilirmiyiz
Öncelikle arabamı hatalı park etti isem bu benim suçum arabanın degil.O nedenle arabaya zarar veremez. Verirsede hasarı karşılamak zorunda.Ve tarif edilen şekilde taşımak kesinlikle zararlı. Şanzıman içinde dişliler kırılabilir.
Bazı otomatik vites araçların vites konsolunda shift lock ( yanlış yazmadiysam ) tuşu var böyle ariza durumlarında vitesi boşa almak icin. Neden bütün otomatik vitesli araçlara komuyorlar?
Allah razı olsun. Çekmişiniz gibi makbule geçmiştir emin olun.
niyet önemli. istediğiniz şekilde yardımcı olamasanız bile en azından gayret göstermişsiniz. hem o arkadaş mutlu olmuştur hem de siz inşallah ecrinin almışsınızdır. niyetlerimiz çok önemli. allah sizden razı olsun.