Gönderen Konu: lastik yarıldı? ne yapmalıyım?  (Okunma sayısı 5362 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
Ynt: lastik yarıldı? ne yapmalıyım?
« Yanıtla #20 : Aralık 15, 2014, 00:49:45 »
Karsidaki kisinin sinirlenip arabadan inidigini gorunce arabadan 4 5 kisi inmek en buyuk zevkim kavga etcegimiz bile yoksa inince direk bir geri  vites olayi  oluyor :D
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 15, 2014, 00:49:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 115000
  • Model Yılı: '05
  • 11 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Aralık 15, 2014, 14:43:05 »
fikir beyan eden arkadaşlara teşekkür ederim. yol tutuşu için bugün iki adet sıfır lastik siparişi verdim. umarım kimse bir daha böyle bir durumla karşılaşmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Aralık 15, 2014, 15:18:01 »
lastiğim bugün kaldırımın sert köşesine çarpması sonucu yanak kısmından yarıldı.tamiri mümkün olmayan bir halde. şimdilik ikinci el lastikle idare ediyorum. yeni lastik alacağım.  aracımın üzerindeki lastikler en fazla 5 bin km yapmıştır. fazla hırpalanma da yok. tek bir tane alsam acaba yol tutuşunu çok etkiler mi? yoksa iki tane mi almam gerekiyor? çok kararsız kaldım. görüşlerinizi bekliyorum arkadaşlar.
İki lastik(karşılıklı) tercih etmek ile iyi yapmışsınız. Diğer lastik de yeni ve dişlerinde sorun da yok ise tek lastik tercih edilebilir çok tavsiye edilmese de. Ama soru işareti varsa karşılıklı değişim iyi olur.
 Lastiklerin hava basıncı düşük olursa patlama ve yarılmaya nispeten daha az dayanıklı olurlar.

Bu konu benim de aklıma takılıyor. Geçen ben de ''E-5'te'' odun parçasından kaçarken önü kurtarıp, sol arkayı kurtaramadım. Lastik kullanılamaz halde. Yedek lastiği de ilk defa kullanıyorum ve diğerleri 30.000 km'de. Yazın yeni lastiklere geçeceğim, ciddi bir problem olmayacaksa yaza kadar idare edeyim diyorum. Sıkıntı olursa şimdiden takacağım yenileri. Ne dersiniz ?
Stepne çok eski değil ve iyi durumda ise bir tane karşısına alınabilir geçici çözüm için, şüphe varsa hiç gerek yok, komple değiştirmek doğru olur.

Mehmet Ali Bey,
2014 Corolla aracıma kışlık lastik için sac jant arıyorum.Önceki kasanın (2012)sac jantlarından buldum ama uyumluluğu konusunda emin değilim.Acaba  uyumlu olur mu?Delik uzaklıkları ve bilezik çapı v.s, bir türlü emin olamadım...Birde bu lastik basın sensörü sorun olur mu? jantlarıda değiştirmek istiyorum çünkü..
  ölçüler kafamı baya karıştırdı.Yardımcı olursanız sevinirim...
Jant Et, bijon ve çap değerleri uyuyorsa takabilirsiniz ama bijonlar farklı olabilir, öncesinde kontrol etmek lazım. Ayrıca lastik basınç göstergelerinin sağlığına lastikçilerde özen gösterin, yeni jantı takınca ayar gerekebilir, @Kaan Kara sizi aydınlatacaktır bu konudaki tecrübeleri ile.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Aralık 15, 2014, 15:23:20 »
lastiğim bugün kaldırımın sert köşesine çarpması sonucu yanak kısmından yarıldı.tamiri mümkün olmayan bir halde. şimdilik ikinci el lastikle idare ediyorum. yeni lastik alacağım.  aracımın üzerindeki lastikler en fazla 5 bin km yapmıştır. fazla hırpalanma da yok. tek bir tane alsam acaba yol tutuşunu çok etkiler mi? yoksa iki tane mi almam gerekiyor? çok kararsız kaldım. görüşlerinizi bekliyorum arkadaşlar.

Aynı desen ve marka bir lastik alarak durumu şemadaki şekilde çözebilirsiniz. Geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Aralık 15, 2014, 15:27:33 »
 Grafiği yorumlamak lazım bence Mustafa, ilginç şeyler çıkabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Aralık 15, 2014, 16:18:08 »
Mehmet Ali Bey,
2014 Corolla aracıma kışlık lastik için sac jant arıyorum.Önceki kasanın (2012)sac jantlarından buldum ama uyumluluğu konusunda emin değilim.Acaba  uyumlu olur mu?Delik uzaklıkları ve bilezik çapı v.s, bir türlü emin olamadım...Birde bu lastik basın sensörü sorun olur mu? jantlarıda değiştirmek istiyorum çünkü..
  ölçüler kafamı baya karıştırdı.Yardımcı olursanız sevinirim...
Kış lastikleriniz sensörsüz olacak kışın kullanırken uyarı verecek sadece.
Ölçüler aynı problem olmaz. Jantları değiştirirken özellikler dikkat etmeniz gerekiyor,çok hassas sensörler. birde yeni alacağınız janta uyum sağlaması ve düzgün montajlanması gerekiyor.

Doğru rotasyon bu olması gerekiyor. ben olsam yedek lastiği alırdım bir tanede yeni lastik önlere takardım. sonra 5000 km deki lastik yedeğe koyardım.
edit: aracın yedek lastiği hiç kullanılmadıysa yada hiç değişmediyse bu yöntem büyük bir hata olabilir. araç 2005 model yazıyor profilinizde. o zaman yedek lastiğinizi değiştirirsiniz 5000km deki lastik yedek olur araca yeni 2 lastik alın önlere
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Aralık 15, 2014, 17:28:15 »
Kış lastikleriniz sensörsüz olacak kışın kullanırken uyarı verecek sadece.
Ölçüler aynı problem olmaz. Jantları değiştirirken özellikler dikkat etmeniz gerekiyor,çok hassas sensörler. birde yeni alacağınız janta uyum sağlaması ve düzgün montajlanması gerekiyor.

Doğru rotasyon bu olması gerekiyor. ben olsam yedek lastiği alırdım bir tanede yeni lastik önlere takardım. sonra 5000 km deki lastik yedeğe koyardım.
edit: aracın yedek lastiği hiç kullanılmadıysa yada hiç değişmediyse bu yöntem büyük bir hata olabilir. araç 2005 model yazıyor profilinizde. o zaman yedek lastiğinizi değiştirirsiniz 5000km deki lastik yedek olur araca yeni 2 lastik alın önlere

Kaan bu şemayı önerirken stepnenin dahi yenilendiğini varsayarak yapmak gerekir zaten. Çünkü bayiden satın alınan bir araç yetkili servise göre yine belirli periyodlar ile stepne dahil değişmesi gerekir. Aslında yanlış bilinen bir durum var, araç satarken derler: Stepnesi bile yere değmedi. Aslında stepnenin de periyodik olarak dört lastiğe katılması gerekir. Böylelikle hem stepne lastik değişimine katılacağı için yenilenecek ve her daim göreve hazır olacak, hem de vaktinde lastik yer değişme işlemleri yapıldığından lastikler orantılı olarak aşınmış olacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • aynı sözlerle farklı
    • web, network, donanım ve sistem
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 187000
  • Model Yılı: '03
  • 35 kere teşekkür etti
  • 53 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Aralık 15, 2014, 19:47:05 »
genelde stepneler orj araçla gelen oluyor yani yıllanmış raf ömrü bitik, idarelik kullanılabilir ama o bile sakat kullanmak nasip olmasın diyelim yinede:)

en iyisini yapmışsınız 2 yeni lastik almakla,

belirli aralıklarla rotasyon sonm resimdeki gibi olmalı, kitapçıkta gösterdiği gibi
bende bütün lastikleri 6 ayda bir önler direk arkaya, arkalar çapraz olarak önlere taktırıyorum, beraber eskiyorlar
sanma ki dert sadece sende var sendeki derdi nimet sayanlar da var,
derdimi dinledim derdimden iğrendim, onun derdini gördüm, derdime imrendim..
ömür dediğin üç gündür, dün geldi geçti, yarın meçhuldür, o halde ömür dediğin bir gündür, o da bugun dür...
Today Tomorrow Toyota