0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
lastiğim bugün kaldırımın sert köşesine çarpması sonucu yanak kısmından yarıldı.tamiri mümkün olmayan bir halde. şimdilik ikinci el lastikle idare ediyorum. yeni lastik alacağım. aracımın üzerindeki lastikler en fazla 5 bin km yapmıştır. fazla hırpalanma da yok. tek bir tane alsam acaba yol tutuşunu çok etkiler mi? yoksa iki tane mi almam gerekiyor? çok kararsız kaldım. görüşlerinizi bekliyorum arkadaşlar.
Bu konu benim de aklıma takılıyor. Geçen ben de ''E-5'te'' odun parçasından kaçarken önü kurtarıp, sol arkayı kurtaramadım. Lastik kullanılamaz halde. Yedek lastiği de ilk defa kullanıyorum ve diğerleri 30.000 km'de. Yazın yeni lastiklere geçeceğim, ciddi bir problem olmayacaksa yaza kadar idare edeyim diyorum. Sıkıntı olursa şimdiden takacağım yenileri. Ne dersiniz ?
Mehmet Ali Bey, 2014 Corolla aracıma kışlık lastik için sac jant arıyorum.Önceki kasanın (2012)sac jantlarından buldum ama uyumluluğu konusunda emin değilim.Acaba uyumlu olur mu?Delik uzaklıkları ve bilezik çapı v.s, bir türlü emin olamadım...Birde bu lastik basın sensörü sorun olur mu? jantlarıda değiştirmek istiyorum çünkü.. ölçüler kafamı baya karıştırdı.Yardımcı olursanız sevinirim...
Kış lastikleriniz sensörsüz olacak kışın kullanırken uyarı verecek sadece. Ölçüler aynı problem olmaz. Jantları değiştirirken özellikler dikkat etmeniz gerekiyor,çok hassas sensörler. birde yeni alacağınız janta uyum sağlaması ve düzgün montajlanması gerekiyor. Doğru rotasyon bu olması gerekiyor. ben olsam yedek lastiği alırdım bir tanede yeni lastik önlere takardım. sonra 5000 km deki lastik yedeğe koyardım.edit: aracın yedek lastiği hiç kullanılmadıysa yada hiç değişmediyse bu yöntem büyük bir hata olabilir. araç 2005 model yazıyor profilinizde. o zaman yedek lastiğinizi değiştirirsiniz 5000km deki lastik yedek olur araca yeni 2 lastik alın önlere