0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
geri görüş kamerası multimedya sistemi dahil olacak ise 2000-2500 civarı isteniyor. bayiden bayiye değişiyor tabi. park sensörü arka için orijinal boyalı, sesli en fazla 250 tl. bayilere tek tek sorun. 200 düşen illa ki olacaktır. aracınızın bakımlarını hangi serviste görüyorsanız o bayiden pazarlık yapmakta fayda var. Mesaj Birleştirildi: Aralık 17, 2014, 08:00:28bu arada geri görüş kamerasından çok park sensörünü daha faydalı görüyorum. gözünüz kapalı yanaşabilirsiniz. yine de siz bilirsiniz elbet.
Bana mesela park sensörü hediye ettiler ve sensörü ilk defa hayatımda bu arabamda kullanıyorum. Öncesinde karşıydım ama işe yarıyor. Yaklaşırken arkada ki arabaya dıt dıt dıt diye ötüyor ve dibine girmeye ramak kala daha uzun dıııııııııttttt diye ötüp uyarıyor. Hoşuma gitti. Birde şeytan dürttü beni ve geri görüş kameralı navigasyonlu, multimedya ekranlı CD'leri araştırayım dedim. Çeşitli sitelerde buldum. Ama galiba orijinal Advance donanımda ki gibi olanlardan değil. Yani aynı marka değil Toyota'nın kullandığı. Toyota'nın orijinal fabrika çıkışlılarında 53893 gibi bir numara yazıyor bir yerinde, bunlarda yazmıyor. Ve panel tuşları Toyota'nın ki ile farklı. Ama aynı görünüm. Fiyat olarak da 1.000, 1.500, 1.800 lira bandında geziniyor. Dedim şimdi alırım, 1 ay sonra bir fonksiyonu çalışmaz uğraş dur. Toyota'yı aradım ki ne kadar fiyatı diye. Şu an yazılım güncellemesi yaptıklarını ve 2015 yılını beklememi söylediler ve kapadım. Birde Toyota'ya bakarım 2015 yılında içime sinerse belki, sinmezse üzerinde ki radyo / cd kalır. Ama tahminim Toyota'da 2.000 - 2.500 lira civarındadır.
aynen burak abi. sensör çok etkili yanaşmada. bence çok faydalı bir özellik. araçta orijinalden yok ise bile bence mutlaka taktırılması gereken özelliklerden. hem maliyeti yok hemde çok iş görüyor. eğer multimedya, bluetooth, usb gibi özelliklerden yararlanmak gibi bir amacın yok ise abi geri görüş sistemine hiç gerek yok derim. dışarıda yaptırsan bir sürü sıkıntısı oluyor. ustaya işçiliğe güvenemiyorsun. e servis desen 2500 diyecek. bence hiç gerek yok abi orijinalde yok ise.