Gönderen Konu: LPG yi söktüreyim mi?  (Okunma sayısı 1448 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: -
  • 36 kere teşekkür etti
  • 69 kere teşekkür edildi
LPG yi söktüreyim mi?
« : Aralık 13, 2014, 13:28:53 »
Merhaba arkadaşlar.

Fazla uzatmıycam. Ateşleme bobinlerinde sürekli sıkıntı çıkıyor LPG yüzünden. Ayrıca ses de yapıyor LPG sistemi. Kısacası beni rahatsız ediyor ve bana kardan çok zarar getiriyor. Çoğu zaman da şirket aracı kullanıyorum. Artık LPG kullanmak istemiyorum. Sizce sistemi söktüreyim mi yoksa kalsın benzinde kullan bi zararı olmaz mı dersiniz?
'93 W124 M111

Toyota Club Türkiye

LPG yi söktüreyim mi?
« : Aralık 13, 2014, 13:28:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG yi söktüreyim mi?
« Yanıtla #1 : Aralık 13, 2014, 13:46:06 »
benzinle kullan :)  uzun yolda gaza geçersin.

kesin lpg yüzünden bobin yaktığını biliyorsanız bence ayara ve lpg kalitesine bakmalısınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 13, 2014, 13:46:18 »
Orjinal bobin takmazsanız randuman vermez. bobini değiştirmeden lpg benzin fark etmez. Cok kullanmıyorsanız benzinli kullanın ve neden söktürüyorsunuz ki bırakın kalsın benzinde kullanın satarken lpgli diye elinizden daha hızlı çıkar.karar sizin.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 58000
  • Model Yılı: '14
  • 18 kere teşekkür etti
  • 73 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 13, 2014, 13:46:42 »
bir tahmin ancak avatar ınızdaki araç ise aracınız lpg kitinde yada montajında sorun var çünkü toyotanın bu motoru en uyumlu motor lpg için
1996 1997 xli 1997 xei 1.6 gri
2007 corolla hb sol boncuk&Auris coupe d4d elegant buz bey.
2010 corolla d4d elegant manuel gri 2011 verso d4d
2014 Dizel Tekna Qashqai

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 13, 2014, 13:52:44 »
LPG kitini kontrol ettirin. LPG yi iptal etsenizde muayene parası filan derken kiti düzenlemekten daha fazla masrafınız olur.İyi bir yerde kontrol ettirin derim
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 13, 2014, 14:18:31 »
Tam yeri diye dusunuyorum fenomen lafimiz sat kurtul   :D :D

bu isin sakasi tabi.onceki konunuzdada dedim lpg ile cok cok uyumlu bir araca biniyorsunuz ben 8senede enufak sorun yasamadim.sikintisini giderin ve kullanmaya devam edin  bu devirde lpg ve dizel kacinilmaz bi durum diye düşünüyorum
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 13, 2014, 14:23:59 »
Öteki konunuz varken niye yeni bir konu açıyorsunuz ki?
Neyse orada da cevap yazdım, takip etmezsiniz belki diye buraya da yazıyorum.
enjektör temizleyici kullanın, lpg kurum yapmaz, temiz yakıttır, dolayısıyla enjektörü tıkayacak bir durum olmaz, ancak kötü kaliteli benzin kullanımında olabilir. yine de enjektör temizleyici kullanmakta fayda var.
15 km benzinde kullanmışınız sorun çıkmamış da, en başta dediğim gibi lpg sisteminizden kaynaklanıyor büyük ihtimal. forumda özellikle tavsiye edilen işinin ehli bir lpg ustasına gidin ve lpg enjektör, regülatör, borular, lpg ecu beynini detaylı incelesin. genellikle enjektör, regülatör, vs parçalar 30-60 bin km de 1 değiştirilmesi önerilir. Ankarada olsanız Şaşmazda quatro garage a gidin derdim.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: -
  • 36 kere teşekkür etti
  • 69 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 14, 2014, 00:06:07 »
Yine teşekkürler Mutlu fakat o konu farklı her ne kadar içinde bu konu geçse de. Belki bu soruyu başkaları da sorar diye ayrı konu açmak istedim. Bugün LPG ustamla konuştum da o da sizlerin söylediğini söyledi. Sorun vardır bakalım dedi. Ama sökmeye kalkarsan astarı yüzünden pahalıya gelir dedi. 300 TL demontaj projesi oluyormuş makine mühendisleri odasından. 150 TL de ben alırım dedi sökme ücreti. Ayrıca muayeneye gitmek gerekiyor tekrar ki 150 TL mi ne kadar bilmiyorum şu anda muayene ücreti. Ruhsat da değişecek bir dünya iş. Hem söktükten sonra da çöp oluyor sistem, maddi bir değeri kalmıyor ve başka araçta da kullanılamıyor dedi. Bırak kalsın istersen benzinde kullan, satarken de karlı olursun dedi. Gayet mantıklı. Fakat benim söktürmekteki tek amacım aracımı bakım vs için yetkili servise götürebilmekti. Fakat artık soğudum bi kere LPG den. Benzinle yoluma devam edicem.

Bu arada ben Honeywell'in endüstriyel otomasyon bölümünde servis mühendisiyim. Tüpraş'daki pek çok ünitenin ve Petkim'deki bazı ünitelerin otomasyon/kontrol sistemi bize ait. Benzinin ham petrolden son haline gelinceye kadarki rafine işlemlerini görseniz saygı duyarsınız, daha farklı bir gözle bakarsınız benzine, bir damlasını bile ziyan etmek istemezsiniz ki zaten etmiyoruz çoğumuz :)
'93 W124 M111

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 14, 2014, 00:15:25 »
Yine teşekkürler Mutlu fakat o konu farklı her ne kadar içinde bu konu geçse de. Belki bu soruyu başkaları da sorar diye ayrı konu açmak istedim. Bugün LPG ustamla konuştum da o da sizlerin söylediğini söyledi. Sorun vardır bakalım dedi. Ama sökmeye kalkarsan astarı yüzünden pahalıya gelir dedi. 300 TL demontaj projesi oluyormuş makine mühendisleri odasından. 150 TL de ben alırım dedi sökme ücreti. Ayrıca muayeneye gitmek gerekiyor tekrar ki 150 TL mi ne kadar bilmiyorum şu anda muayene ücreti. Ruhsat da değişecek bir dünya iş. Hem söktükten sonra da çöp oluyor sistem, maddi bir değeri kalmıyor ve başka araçta da kullanılamıyor dedi. Bırak kalsın istersen benzinde kullan, satarken de karlı olursun dedi. Gayet mantıklı. Fakat benim söktürmekteki tek amacım aracımı bakım vs için yetkili servise götürebilmekti. Fakat artık soğudum bi kere LPG den. Benzinle yoluma devam edicem.

Bu arada ben Honeywell'in endüstriyel otomasyon bölümünde servis mühendisiyim. Tüpraş'daki pek çok ünitenin ve Petkim'deki bazı ünitelerin otomasyon/kontrol sistemi bize ait. Benzinin ham petrolden son haline gelinceye kadarki rafine işlemlerini görseniz saygı duyarsınız, daha farklı bir gözle bakarsınız benzine, bir damlasını bile ziyan etmek istemezsiniz ki zaten etmiyoruz çoğumuz :)

Sökülürse dediğiniz gibi prosedürü fazla. En iyisi devreye almadan benzinle devam etmek.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.