0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Az önce yaklaşık 15 km benzin ile küçük bir gezinti yaptım. Silkeleme yapmadı. Yani en azından normale döndü diyebilirim. Tabi yoğun trafikte çok daha iyi anlaşılacak, deneyip sonucu bildiricem. LPG ye yavaş yavaş el sallamaya başlıyorum gibi.
Çok üzülüyorum aracımda bir sıkıntı olduğu zaman Bakımda değişen tüm parçalarım orijinaldir her zaman. Periyodik bakımlarımı şimdiye kadar hiç aksatmadım, geciktirmedim. LPG bakımlarını da aksatmadım ki zaten 120.000 de takıldı LPG. Yani 1000 ve 10.000 bakımlarına gittim ve ustanın da orijinal olmayan parça taktığını düşünmüyorum (öyle ümit ediyorum).- Boğaz kelebeği en son 130.000 bakımda yerinden sökülerek temizlendi. Fakat aşağıda anlattığım olay için ustaya gittiğimde boğaz kelebeğini yerinden sökmeden temizlemişti. bir kez de olsa sökülerek detaylı temizlendiyse bir daha temizlemeye gerek kalmaz diye düşünüyorum. bu sorunu eledik.- 2 hafta önce motor kapağının sökülüp subap aralıklarına bakılmasının sebebi aslında bobinlerden iki tanesinin bozulmasıydı. 4 bobini de değiştirdim fakat araç yine de titremeye devam etti. Subap aralıklarına bakıldığında tüm aralıklar olması gerektiği gibiydi. Fakat hala titreme vardı motorda. Sonra meğer arıza lambası yandığı için titreme yapıyormuş. Arıza lambasını söndürünce titreme gitmişti. Bu sefer de silkeleme sorunu baş gösterdi. Yaklaşık 1,5 yıl önce de LPG yi ilk taktırdığım zamanlar yine 2 bobin bozulmuştu (daha önce bobinler hiç değişmemişti, fabrika çıkış bobinleriydi). Orijinal diye yan sanayi takan şeref ve ahlak yoksunu usta yüzünden bir hafta sonra 2 bobin yine bozuldu ve aracım İstoç'ta yolun ortasında kaldı Yani Barış hocamın dediği gibi LPG nin bobinleri yakması bizim araçlarda kronik sorun ise sebebi bu olabilir. subap aralıkları düzgünse güzel, lpg subaplara zarar vermemiş hiç, subap kaynaklı da değil sorun. değiştirilen bobinler orjinal mi? bobine yoğunlaşabilirsiniz. - Baskı balata kaynaklı olabilir. En son 80.000 veya 90.000 de değişmişti baskı balatam. 120.000 bakımda tecrübeye çıktığında usta baskı balatan bitmek üzere demişti. Ben pek anlayamıyorum baskı balatanın bitip bitmediğini çünkü sürekli kullandığım için her ne kadar biraz aşağıda kavrasa da herhangi bir sorun yaşamıyorum debriyajda.80-90 binde değiştiyse bir 80-90 daha gider, debriyaj pedalınız sertleşti mi? aslında sert olması da tam net olarak debriyajın bittiğini göstermez, pedal aşağıda da kavrıyor diyorsunuz. ben pek ihtimal vermiyorum debriyaja, bitmesi için aşırı kötü, hor kullanmanız lazım aracı.- Volan da olabilir, baktırmak lazım.titreme yapabilir, fakat benzinde gezindim sıkıntınız yok demişsiniz, ayrıca volandan kaynaklanması için debriyajın bitip volanı çizmeniz lazım diye biliyorum, yanlışsam diğer forumdaşlar düzeltsin.- Enjektörler de tıkalı olabilir çünkü hatırladığım kadarıyla şimdiye kadar oraya hiç bir müdahale yapılmadı.enjektör temizleyici kullanın, lpg kurum yapmaz, temiz yakıttır, dolayısıyla enjektörü tıkayacak bir durum olmaz, ancak kötü kaliteli benzin kullanımında olabilir. yine de enjektör temizleyici kullanmakta fayda var.O halde bir Barış hocama bir soru sorayım; patlama şeklindeki silkeleme olayını tam anlayamadım, biraz açıklar mısın? Eğer sorun LPG kaynaklı bobinlerde ise bobinleri değiştirmek lazım mı tekrar yoksa benzinde kullanmak sorunu çözer mi? Zaten ilk bobinler bozulduğunda pişman olmuştum LPG yi taktırdığıma. LPG yi söktürmeyi düşünmüştüm o zamanlar. Sonra vazgeçirdilerdi. Şimdi emin adımlarla söktürmeye doğru ilerliyorum gibi. Çok şükür maaşım, LPG yi taktırdığım zamankinin neredeyse iki katı. Dolayısıyla benzin kullanmayı kaldırabilirim sanırım.15 km benzinde kullanmışınız sorun çıkmamış da, en başta dediğim gibi lpg sisteminizden kaynaklanıyor büyük ihtimal. forumda özellikle tavsiye edilen işinin ehli bir lpg ustasına gidin ve enjektör, regülatör, borular, lpg ecu beynini detaylı incelesin. genellikle enjektör, regülatör, vs parçalar 30-60 bin km de 1 değiştirilmesi önerilir. Ankarada olsanız Şaşmazda quatro garage a gidin derdim.Vereceğiniz cevaplara ve sonrasında Tem Oto Suat Usta'nın tavsiyelerine göre gerekirse gözümü bile kırpmadan LPG yi söktürecem.