Gönderen Konu: Yaris için 2 sorum var ? :)  (Okunma sayısı 2071 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
Yaris için 2 sorum var ? :)
« : Kasım 20, 2008, 09:49:01 »
yaris 1.4d4 bildiğiniz üzere woswosların caddyleri tdi olanlara bir chip yazılarak 160 hp ye kadar sorunsuz güç alıyorlar ve yan etkisi yok..

dizel araçta daha fazla ve güvenli olduğunu bir firmanın sahibiyle konuştum vs..

Soru 1 .. Chip yazdırmak mantıklımı ?

Soru 2 .. Short shift taktırmak iş görürmü ?

bu konu bu ara hareretli tartışıyoruz sizin fikirlerinizi okumak istediğimden konuyu açtım..
Nerde Nerde YERLERDE :D YaRiSs D4d

Toyota Club Türkiye

Yaris için 2 sorum var ? :)
« : Kasım 20, 2008, 09:49:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Yaris için 2 sorum var ? :)
« Yanıtla #1 : Kasım 20, 2008, 14:45:01 »
  Selam Kunter.
 Not: :) Not ile başlayayım; D4 benzinli araçlarda, D4D ise Disel bildiğim kadarı ile. Ama güncel araçalrda 1.4L. zaten sadece disel var. Ama bildiğim kadarı ile D4D'ye CHip programlanma yapılamıyor(D4 lerede yapılamıyor sanırım)ayrıca bir modül sisteme eklenerek bu iş gerçekleştiriliyor diye biliyorum.
 1- :) VW Caddy'de hadi motor o gücü kaldırdı diyelim, peki baskı balata ve volan kaldırabilecek mi? Orada önemli olan sadece güç arttırmak değil Tork değerleride çok önemlidir. Çünkü her şanzımanın dayanabileceği mak. Tork değerleri mevcuttur ve bunu bilmek gerekir. Yoksa bu kaldırır demek pek sağlıklı olmaz tek başına bence. Ayrıca standart haliyle bile kalitesiz yakıttan etkilenen (özellikle turbo her araçda bu daha önemlidir) sistemlerde bu gibi modifiyeler yapılırsa yakıta çok daha dikkat etmek lazım. Tabi birde işin güvenlik tarafı olarak süspansiyon sitemi ve frenler gelir tabi.
 2- Eğer araca uygun Short Shift varsa bence özellikle spor kullanımlarda oldukça faydalı olur bence. Ama konfor olarak (vites değiştirirken) bir azalma olabilir hafifde olsa.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #2 : Kasım 20, 2008, 16:01:12 »
1- iptal
2-yi araştıcaz ozaman çok sağol Hakan abim öğrencin oldum valla herşeyi öğreniyorum sayende :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 20, 2008, 16:10:09 »
 :) Aslında özellikle güç arttırmları için arcın diğer aksamlarının kaldırabileceği farkların töleranslarını bilerek ona göre çalışma yapmak en sağlıklısı olur. Mesela eski amerikanlar gibi. :) Onlarda daha kolay oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #4 : Kasım 21, 2008, 01:11:31 »
evet bende öle duydum abi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • みにかー
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 02, 2008, 03:32:45 »
short shift kısa ve öz bir çalışma.bence aile otomobili hissini yarış otosu hissine yakınlaştırıyor :D kuzene aldık ordan biliyorum.önceleri gıcık gelsede alıştıkça daha hızlı vites atmanın tadına varıyorsun ;) arasıra cortluyor ama oda olur artık ;)

chip olayları hep hevesten öteye gidemedi bende.ama şu box olayına girebilirsen gir derim.hem garantiyide etkileyemiyor bildiğim kadarıyla.çünkü tak çıkar ürün.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #6 : Aralık 02, 2008, 13:46:26 »
burak abi araba öle yatıyor hiç ilgilenemiyorum bu ara bayram sonrası vizelerim başlıyor :) bitsin aktif olarak devam edicem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • みにかー
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 02, 2008, 14:07:26 »
tamamdır kunter ;) bende asker sonrası aktif olacağım :D