Gönderen Konu: Moralimi çok bozdu bu tekerden gelen ses  (Okunma sayısı 1727 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
Moralimi çok bozdu bu tekerden gelen ses
« : Aralık 12, 2014, 08:45:59 »
Merhaba arkadaşlar. Aracım şuan 143bin kmde. Geçtiğimiz ay sol ön tekerden ses geliyordu ve bilya değişmesi gerektiğini öğrendim. Sağolsun forumdan @Ufuk Sönmez beyle irtibata geçip parça sparişi yaptım ve bilyayı değiştirttim. Ne olduysa ondan sonra oldu. Uzun yolda giderken fark ettim, frene bastığımda cik cik cik diye ses geliyordu. Sonra daha dikkat kesildim frene basmadan da aynı ses geliyor. Bilyeyi değiştirttiğim ustaya götürdüm balatalardandır dedi biraz kullan geçer dedi bende öyle yaptım yaklaşık 500 km kullandım ama sesde bir değişiklik olmayınca yine sanayinin yolunu tutayım derken aynı sesin sorunu devam ederken yine bilya sesine benzer bir ses gelmeye başladı bu seferki ses daha kuvvetli hatta bir yerleri titretiyormuş hissi verdi. Neyse ustaya gittim durumu anlattım o cik cik sesi için dedi balatalar çene yapmıştır çırağına balataların kenarını törpületti. Diğer ses için ise hangi tekerden geldiğini anlayamadı. Bir kaç gündür moralim aşırı derece bozuk pazar günü Erzuruma gitmem gerekiyor ve bu ses beni tedirgin ediyor içine ettiğimin yerinde adam gibi bir ustada olmayınca mecbur Erzurumda yaptırmam gerekiyor.

Lafı çok uzattım kusura bakmayın sormak istediğim daha 1 ay önce değiştirdiğim bilya yeniden arıza verebilir mi?
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Toyota Club Türkiye

Moralimi çok bozdu bu tekerden gelen ses
« : Aralık 12, 2014, 08:45:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
Ynt: Moralimi çok bozdu bu tekerden gelen ses
« Yanıtla #1 : Aralık 12, 2014, 08:51:00 »
Usta takarken bilyayı bozmuş olabilir, veya o taraftaki parçalarda eğim, büküklük gibi birşey olabilir. Bir arkadaşımız da 3 kez değiştirdi sonra ustayı değiştirdi sorun çözüldü.
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 12, 2014, 09:57:09 »
Usta takarken bilyayı bozmuş olabilir, veya o taraftaki parçalarda eğim, büküklük gibi birşey olabilir. Bir arkadaşımız da 3 kez değiştirdi sonra ustayı değiştirdi sorun çözüldü.

Bende aynı şekilde ustayı değiştirmeyi düşünüyorum. Ama dediğim gibi Eruzuruma gitmem gerekiyor 120 km yol gideceğim ve kış memleketi eşim ve çocuğumla birlikte gideceğim için çok tedirginim. :(
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 12, 2014, 13:28:11 »
Bende aynı şekilde ustayı değiştirmeyi düşünüyorum. Ama dediğim gibi Eruzuruma gitmem gerekiyor 120 km yol gideceğim ve kış memleketi eşim ve çocuğumla birlikte gideceğim için çok tedirginim. :(

Allah kolaylık versin.