0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yüksek süratlerde bir tarafı kopmuş/çıkmış plastik veya motor bölgesinde sabitlenmemiş bir şeylerin sesi,Davlumbaz, paçalık, tampon, motor alt kaplaması vs.
Tekin Bey 2014 Auris 1.4 Dizel aracım var. arkadaşın anlattığı sorun sadece ses değişikliği olmakla beraber bende de oluyor. benim araçtaki ses ince bir ses ve sabahları oluyor motor ısınınca o ses kayboluyor. Sebebi ne olabilir?
siz şanzıman yağına hiç baktınız mı ? bu sesi ben tanıyorum genelde şanzıman yağını bitirmiş renaultda duyulur. toyotada şanzıman yağı aks a bağlı değil. eksiltmesi zor ama yağlama ile ilgili bir sıkıntı olabilir. yeni bir arabada şanzıman sesi duyulmaz ama eski arabalarda ses doğrudan içeri girebiliyor. belki sadece içini temizletip güzel bir yağ koysanız duyulmayacak kadar azalacak. benim aracımda ilk 3 5 saniye kadar soğuk motorda vites boşta debriyajı bırakınca duyuyorum. sonra ses geçiyor. şanzımanımın sessiz olduğunu veya sorunsuz olduğunu söyleyemem ama sürekli ses varsa bir sorunda vardır.
Şimdi sen castrol buldunda mobili mi arıyorsun yani Castrol mobilden çok daha kaliteli dir.
geçmiş olsun , o ses ile sürmeye devam etseydiniz ne olurdu ? ne olabilirmiş ?
Geçmiş olsun. Allah daha büyük arızalar vermesin.Öyle kullanmaya devam etseydiniz ses zamanla öyle çoğalırdı ki arabayı kullanamayacak kadar tedirgin eder ve mecburen tamir ettirirdiniz. Tabii bu sürede şanzıman az sıkışık olacağından mililitre bazında sarfiyatınız artardı. Ama o bilya kilitlenemezdi. O haddeye gelene kadar sizin sabrınız biterdi. Başka bişey olmazdı.
Geçmiş olsun, fazla bir fiyat çıkmadan halletmişsin. Güle güle sorunsuz kullanmalar...