Gönderen Konu: Başına ünvan eklenerek yapılan satışlar sizce ne kadar garantilidir?  (Okunma sayısı 2422 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
  Avukattan, doktordan, mühendisten, bankacıdan, bayandan,öğretmenden, memurdan,emekliden vs....,satılık araba ilanı bu güne kadar hiç ilgimi çekmemiştir.Şahsi düşünceme göre, kullanım farklılıkları ve titizlik herkes için değişiktir. Bildiğimiz bir çok ünvan sahibi kişiler vardır ki, ünvansız kişilerden çok daha kötü araba kullanmaktadır. '' boşver nasıl olsa 2 yıl sonra satıcam'' düşüncesiyle araba alıp da çok hor kullananlar yok mu? Arabanın bırakın dış görünümüne, yürüyen aksamına bile hile karıştıranlar yok mu? Daha önce verdiğim bir örneği tekrar vereyim; Memurdan satılan arabada şanzıman içine talaş tozu karıştırılmış ve geçici olarak ses yapmaması sağlanmıştı.
   Netice olarak, ünvanlı ve ünvansız herkes insandır.Yeter ki iyi niyetli olunsun. Birbirimize dürüst davranalım.O zaman bu gibi satış tekniklerine ihtiyaç duyulmaz.
98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
Evet size katılıyorum Kemal Bey. Hatta benim için bu ilanlar son derece itici geliyor diyebilirim. Doktordan Çok Temiz... Nedir yani Doktor olunca o arabanın ne gibi bir farkı oluyor ki. Kaldıki adamlar yoğun adamlar. Arabaya ayıracak vakitleri pek olmuyor. Bakımlarıyla uğraşmıyorlar. Sadece doktorlar için söylemiyorum. Bu tarz ilanlar hep itici gelmiştir bana.
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Bende aynı düşüncedeyim, bir arabanın doktordan, avukattan olması o arabanın daha temiz olduğu anlamına gelmez kesinlikle. Bana da hep komik gelmiştir bu  tarz ilanlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
doğru bi konuya değinmişiniz. aynı fikirdeyim sizinle Kemal Bey. ne insanlar var arabasına gözü gibi bakıyor maddi imkanı kısıtlı olmasına rağmen ama ne insanlar da var ki sosyal statüsü yüksek,hayat standardı yüksek fakat arabasının yüzüne bakmıyor,paçavra gibi kullanıyor.
2008 Corolla D-4D
Zalim zulmünü eder,kader ise adaletini...
Ne mutlu "TÜRK"üm diyene...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
bi abim araba almıştı mazda 323 satan adam 4 amartsörüde patlatmış değiştirmemek için sanayine gress yağı sürmüş bi güzel. geçenlerde sağ ön amartsörden ses geliyo diye gitmiş sanayiye ve sonuç : 4 amartsör, 4 yay, rot başları, ön salıncaklar, aks bilyaları değişecek. :(
malesef artık toplumumuz giderek kirleniyor. insanlarda şeref ve haysiyet kelimelerinin bir önemi kalmamaya başlamış, bunu üzülerek söylüyorum.

ANGELLLL...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
Kemal Bey, ayrimcilik gibi algilanmasin ama ben 'bayan surucuden satilik' gibi bir ilan gordugumde hemen bunu olumsuz bir isaret olarak algiliyorum. Burada gordugum orneklerden hareketle, bayan suruculer genelde araclarinin periyodik bakimlarini erteliyorlar, araclarina iyi bakmiyorlar. Tabii sadece bazi orneklerden hareketle bayanlar boyle kullaniyor diye tum kadin suruculeri ayni gormek cahillik olur.Istisnalari vardir elbette.

Bir de ikinci el araba alirken genc surucuden almamak sart.Burada arabanin motoru dahil dokunmadik yer birakmiyorlar, arabayi hor kullaniyorlar, motor sanzuman kalmiyor. Boyle bir onyargi olustugu icin ilanlarda bazen 'yetiskin surucuden' seklinde aciklama goruyorum.Hatta celik jantlari falan cikariyorlar, stok jantlari takip, ilani ebeveynlerine verdirtiyorlar. :)
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
bi abim araba almıştı mazda 323 satan adam 4 amartsörüde patlatmış değiştirmemek için sanayine gress yağı sürmüş bi güzel. geçenlerde sağ ön amartsörden ses geliyo diye gitmiş sanayiye ve sonuç : 4 amartsör, 4 yay, rot başları, ön salıncaklar, aks bilyaları değişecek. :(
malesef artık toplumumuz giderek kirleniyor. insanlarda şeref ve haysiyet kelimelerinin bir önemi kalmamaya başlamış, bunu üzülerek söylüyorum.

Ismail kardes amortisorlerin patlak oldugu nasil anlasilir acaba? Bildigim bir yol var ama o yeterli mi ki? Araba park halindeyken sag ve sol on kisimdan bastiriyoruz, araba ziplamadan eski haline geri donuyor, donmesi gerekiyor.Benim bildigim yontem bu. Baska nasil anlasilabilir acaba?
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
Kemal Bey, ayrimcilik gibi algilanmasin ama ben 'bayan surucuden satilik' gibi bir ilan gordugumde hemen bunu olumsuz bir isaret olarak algiliyorum. Burada gordugum orneklerden hareketle, bayan suruculer genelde araclarinin periyodik bakimlarini erteliyorlar, araclarina iyi bakmiyorlar. Tabii sadece bazi orneklerden hareketle bayanlar boyle kullaniyor diye tum kadin suruculeri ayni gormek cahillik olur.Istisnalari vardir elbette.

Dediğiniz gibi periyodik bakımlarını aksatanlar, yağına suyuna bakmayanlar çok.O nedenle üstüne para vericem deseler ben de araba almam. :) İstisnalar çok az.
98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
en gıcığı da "araç resimde görüldüğü gibidir!!!"
:)))))))
resimde her araç güzel zaten...ben benim hiluxin resimlerini çekeyim, sanırsınız boya sıfır...yanına gelin bakın dört yanı 4 ayrı renk, her tarafında ağaç dalı çizikleri dolu:))))))
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
Abilerim yıl 1996 araba alacağız tabi Malatyadayız öyle araba alacağımız ozamanlar pek yerde yok pazar günü açık oto pazarı kuruluyor halk genelde ordan araba alıp satıyor.tabi babam ve bende pazar günü araba pazarının yolunu tuttuk.neyse birtane 93 model şahin beyendik yalnız arabada bir kusur var araba komple boyalı yalnız fiyatı diyer arabalara göre 50 milyon ucuz normal şahinler 500 yada 510 milyon bizim baktığımızı satan beyefendi 450 milyon istiyor.bir sorun var adam boyanın sadece çiziklerden dolayı olduğunu söylüyor günlerdende pazar olduğu için sanayi kapalı yanımızdada anlayan insan yok.tabi o zamanlar bir de bi alışkanlık var malatyadaki galericiler istanbula gidiyor sarı ticari taksileri kelepir fiyata alıyor birkaç parçayı yaptırıp rengini deyiştirip satıyorlar.tabi bizde uyanığız ya satan adama soruyoruz abi araba sarıdan çevirme olmasın sakın diyoruz satan adamın  ise yanında çocuğuda var çocuğun yaşı ise ya 8 yada 10 yaşında.adam bize cevap verirken çocuğunu gösterdi ve dediki oğlumun ölüsünü göreyimki bu araba çiziklerden dolayı boyandı sarıdan geçme deyil dedi.bizde beyefendinin lafına yani yeminine itibar ettik arabayı aldık.bir kaç hafta sonra arabaın aküsü bitti sanayiye gittik aküyü deyiştikten sonra bir ustaya göstermeyi akıl ettik.ustanın söylediği araba sarıdan çevrilme.hatta boyayı kaputun içinden hafif kazıyınca alttaki sarı renk ortaya çıktı.ne diyelim artık bir insan cocuğunun ölüsüne yemin ederse söylenecek söz kalırmı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
bir de bu ilanların komboları oluyor.
doktor bayandan
emekli subaydan
gibi
insan butun gununu bu tip ilanlara bakıp gulerek gecirebilir sahibinden.com da )
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
kombo:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • みにかー
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
işe yaramasa yazanda olmaz herhalde :) doktor denilince temizlik ve sakinlik geliyor sanırım :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 Auris 1.6 Elegant - 5 İleri Mekanik
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '07
  • 4 kere teşekkür edildi
Benim de ilgimi çekmiyor Kemal Bey, araba kullanmak daha farklı bir olay, yani özen gösterildiği takdirde o araç daha bakımlı olur..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
Benim ailemin görüşü bana geçen şudur .. bir araba satıyorsan kunter herşeyini ama herşeyini söyle yarın seni bulması yada bulmaması değil ah alma bugün olmazsa yarın çocuğundan çıkar.. hileden uzak dur derlerdi şükür hiç art niyetim yok araç can taşıyor bunun hele hiç  hile düşüncesi olmaz..
ünvana gelince :D ne bilim benim komiğime gidiyor bayandan değil hastasından :P falan komik drdan olunca ne oluyor hastalığımızımı anlıyor acaba hiç şöyle bir ilan görmedim ben eşimin araba kullanmak için aldığımız aracı :D yada pertler toplandığında çizikten ötürü 3 5 parça boyası var valla komple değil lokal boyalı :D hiç hasarı yok 2 ay önce falan st baktım fiesta adını vermicem bi galeriden zaten sonradan öğrendim ünlüymüş bu konuda :D kardeşim kız gibi araba yok sahibi şöleydi süngerle yıkanıyordu şu sıklıkla boya koruma yapıldı falan filan :D tramer'e bir girdim plakayı yazdım :D 1 hasar kaydı bir girdim çarpma-çarpışma-devrilme :D maşalllaahh dedim :D adama ilanını koyduğu siteden kibar bir mesaj attıım haberiniz yoksa bilginiz olsun.. :) adamlar 2 milyar daha aşağı indirdiler o ay ve satıldı =) ticaret buysa ben böle bi ticaret tanımıyorum şahsım adına az ve öz kazanırım yaptığım işten.. kapıma gelenim beddua edenim olmaz paradan ziyade önemli olan insan kazanmak değilmidir ? yüzün gülmesi karın doyurmaz ama azla yetinmeyi bilirsen yüzünün gülmesi herşeye yeter..

ve aracıma gözüm gibi bakarım buda ailemden gelen bişi ne dr'um ne bayan kullanır aracımı çukura bir kere girsin yüreğim acır moralim bozulur kaçamadım diye şükür 2 aracımdada gram boya yok tek kusur martılar pisliyorrrr arabama bezlicem onlarıda :D birde toyotayı garaja koyduqum icin diğeri dışarda dengesizin teki çizmiş sinirlerim allak bullak gram boya yok arabamda ve bunu nasıl gidericem hergün yanından geçerken sinirleniyorum gördükçe :S
Nerde Nerde YERLERDE :D YaRiSs D4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99270
  • Model Yılı: '97
  • 1 kere teşekkür edildi
o tür ilanlardaki araclar hic ilgimi cekmez aslında sanki aracı alırken yanında sahibinide veriyorlar söle tipler vardırya gıcırtı bile gelse sanayiiye kosar hemen yaptırır basında durur yıkar temizler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • only TOYOTA only COROLLA
arkadaşlar...daha önce yazan var mı bilmiyorum...doktordan yazıpta galerici  :P, avukattan yazıpta kasap çıkanlar oldu...yok oğlu avukatmış kendininmiş araba ama vs. :P
toyota toyota toyota  only toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
Tövbe billah garantili değil Kemal abi....bende böyle ilan vereyim o zaman.

Sıfır araç otomobil satış danışmanından ........    Yada
 Müzisyenden-THM solistinden-TSM solistinden-Popçudan-Asma davulcudan  he he he

Aracı gider gözlerimle görür onaylarsam daha detaylı bakrıtırır öyle alırım.....
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR