Gönderen Konu: carina devir düşüklüğü,benzine geçme  (Okunma sayısı 2475 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Carina
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 207000
  • Model Yılı: '98
carina devir düşüklüğü,benzine geçme
« : Aralık 07, 2014, 22:31:26 »
Merhaba değerli Toyota Clup sakinleri 98 model carina aracımda son günlerde sebebini bir türlü bulamadığım bir sorun yaşıyorum.
Kırmızı ışıkta beklerken devir o kadar düşüyorki araç kendini benzine atıyor hatta yağ lambası felan yanıyor bazen stop ettiği de oluyor. devir düştüğü zaman bazen kendinde toparladığıda oluyor.ama en ilginç kısma bana göre geri giderken frene basıp durunca hiç istisnasız benzine geçiyor.Ayrıca direksiyonu çevirincede yapıyor.
gelelim yaptığım işlemlere boğaz kelebeğini komple söküp ciğerlerine kadar temizledim bunu yaptıktan sonra bir nebze de olsa sorun azaldı ama hala devam ediyor.bunun dışında aracıma yeni sibop ayarı yaptırdım, bujileri ngk olarak yeniledim,hava filtresi yenilendi,defalarca lpg ayarı yaptırdım,aküyü ölçtürdüm 14,1 çıktı araba çalışırken, motorun hemen yanındaki egzos borusundaki topuz gibi şeyi de değiştirdim(bu işlemden sonra motorun sesi bayağı azaldı) bütün bunlardan önce bu sorun vardı bunlar yapıldıktan sonra çok az azaldı ama arıza devam ediyor.
tecrübe sahibi abilerimden  kardeşlerimden yardım bekliyorum.Keyifli forumlar.

Toyota Club Türkiye

carina devir düşüklüğü,benzine geçme
« : Aralık 07, 2014, 22:31:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 183000
  • Model Yılı: '97
  • 6 kere teşekkür etti
Ynt: carina devir düşüklüğü,benzine geçme
« Yanıtla #1 : Aralık 07, 2014, 23:36:36 »
benzer sıkıntı bendede var ama bahsettiğin kadar kötü değil bende de 97 carina var olur olmadık zamanlarda kendiliğinden benzine geçiyo Allahtan devirde falan bi değişiklik olmuyo sadece benzine geçiyo lpg ayarından olduğunu düşünüyorum ama ayarla pek oynatmak istemiyorum arada bi benzine geçmesi dışında gayet performanslı ve ekonomik bi ayarı var büyüsü bozulmasın diye dokundurmuyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Aralık 08, 2014, 17:36:34 »
Ben aşırı şikayetçiyim bu arızadan diğer arabada hiç sorun yok oda carina onu görünce daha da kıl oluyorum bakalım ne olacak. Bugün boğaz kelebeği üzerinden deviri yükselttim bu şekilde çok az geçiyor ama bu seferde devir saati gözüme takılıyor 950-1100 arasında seyrediyor.bu da hiç hoşuma gitmiyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 265700
  • 18 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 09, 2014, 12:28:16 »
Ben aşırı şikayetçiyim bu arızadan diğer arabada hiç sorun yok oda carina onu görünce daha da kıl oluyorum bakalım ne olacak. Bugün boğaz kelebeği üzerinden deviri yükselttim bu şekilde çok az geçiyor ama bu seferde devir saati gözüme takılıyor 950-1100 arasında seyrediyor.bu da hiç hoşuma gitmiyor

cumali rölantiyi yükseltince düzeliyorsa, otomatik rölanti sensörüne bi baktırsana, hatta bulursan bi değiştirip deneyin
2013 mk3 leon style, 98 Carina E 2.0 GLİ (satıldı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Aralık 09, 2014, 19:21:06 »
Murat abi bahsettiğin o parça nerede tam olarak. Büyük ihtimalle o sana parça arızalı. Bu üçüncü carinam sabah çalıştırinca deviri en düşük olan bu. Diğerleri kışın sabah çalıştırınca iki bin devir çalışıyordu bu o kadar yüksek çalışmıyor ve devir diğerleri kadar uzun süre yüksek kalmıyor hemen düşüyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 265700
  • 18 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 10, 2014, 21:53:29 »
Murat abi bahsettiğin o parça nerede tam olarak. Büyük ihtimalle o sana parça arızalı. Bu üçüncü carinam sabah çalıştırinca deviri en düşük olan bu. Diğerleri kışın sabah çalıştırınca iki bin devir çalışıyordu bu o kadar yüksek çalışmıyor ve devir diğerleri kadar uzun süre yüksek kalmıyor hemen düşüyor
boğaz kelebeğinin orda, kabin tarafında
2013 mk3 leon style, 98 Carina E 2.0 GLİ (satıldı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Aralık 24, 2014, 12:44:18 »
arkadaşlar sorunum hala devam ediyor.bu arada şarj zayıf dediler şarj dinamosunun konjektörü değişti. rolanti motoru ae101 in ki takılıp denendi. buji kabloları değişti,lpg ayarları kontrol edildi.  burada imkanlar kısıtlı anlayan pek yok. şimdide distbiritörden olabilir diyorlar onada  baktım 400-500 tl  açıkçası emin olmadan almak da istemiyorum. sorunum hakkında birkaç bilgi daha vereceğim belki başına gelen biri vardır.
 aracımda atiker fast sistem lpg takılı yakıt diğer aracımıza göre bayağı yüksek. sorun da şu proğramla bağlantı yapıyor usta otomatik ayar kısmınna giriyor bir müddet ayar yapmaya devam ediyor yarıyı geçince araç stop ediyor.  proğramda devir 1200-1100 gösterirken aracım 800-950 arası gösteriyor.ayrıca lpg ci aracın benzin değerlerin de yüksek olduğunu söyledi.başına gelen tecrübesi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum.hayırlı günler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 245000
  • Model Yılı: '97
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 03, 2015, 09:57:23 »
öncelikle herkese merabalar carinalarda kronik olarak rölanti sorunu vardır ama cumali bey sizin sorununuz daha farklı murat abinin dedigi sensörden olabilir.gaz kelebeginin içinde valfe ler var ondanda olabilir eger cok sorun yasıyosan ugrasma derim sorunu bulacak usta bide bulundugun yerde yoksa hic ugrasma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Ocak 03, 2015, 22:33:16 »
Bülent bey öneriniz için teşekkür ederim ama bunu satıp daha iyisini alacak durumda değilim şuan.bu yüzden imkanım yettiği yere kadar kurcalayacağım.
bu arada aracıma sağlam çalıştığından emin olduğum bir boğaz kelebeği takıp denedim ama sonuç hüsran.Gaziantepte tesadüfen bulduğum bir usta sayesinde aracım çekiş ve yakıt olarak düzeldi.kirbiritör kapağının üstündeki sibop yokmuş başka bir araçtan söküp taktı,distbiritör ayarıyla uğraştı sonuç arabam çekiş ve yakıt olarak müthiş derecede düzeldi sesi değişti resmen. asıl şikayetçi olduğum sorunda da biraz düzelme oldu ama yinede yapıyor. şuan ilginç bir durum var araba sıcakken rolanti düşüyor.düşmediği zaman kalöriferi açınca  yada fan devreye girince muhakkak devir düşüyor ve benzine geçiyor.ama farı açınça biraz düşüp tekrar toparlıyor deviri. genelde far açıkken sorun çok az oluyor.

bir gözlemimi sizlerle paylaşmak istiyorum.arabam sanki alıp veriyor gibi,sanki bir an elektriği kesiliyor ve tekrar alıyor gibi bir durum var ve hala lpg proğramına bağladığımızda otomatik ayar yapmıyor çizgiler yarıyı geçince devir düşüyor ve istop ediyor.