Gönderen Konu: Yeni Passat ve Hybrid Yaris İzlenimlerim  (Okunma sayısı 3226 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Passat ve Hybrid Yaris İzlenimlerim
« Yanıtla #20 : Aralık 10, 2014, 19:54:36 »
bir arabanın kalitesinin kapı fitillerinin esnek montajı ile ölçüldüğünü bu yaşıma geldim ilk defa görüyorum. passatda kullanılan kauçuk malzemelerin kalitesi daha yüksek dense anlarım ama yanlış olduğunu da söylerim. arkadaşımın 99 model passatında lastik hortumlar tamamen çatlak duruma gelmişti de benim 98 rav da daha bir hortum değişmedi. fitili yapıştırmak veya kanallı monte etmek fabrikaların tercihi olan sistemler hangisinin iyi olduğunu zaman gösterir.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 10, 2014, 19:54:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Aralık 10, 2014, 20:03:49 »
bir arabanın kalitesinin kapı fitillerinin esnek montajı ile ölçüldüğünü bu yaşıma geldim ilk defa görüyorum. passatda kullanılan kauçuk malzemelerin kalitesi daha yüksek dense anlarım ama yanlış olduğunu da söylerim. arkadaşımın 99 model passatında lastik hortumlar tamamen çatlak duruma gelmişti de benim 98 rav da daha bir hortum değişmedi. fitili yapıştırmak veya kanallı monte etmek fabrikaların tercihi olan sistemler hangisinin iyi olduğunu zaman gösterir.

Bundan sonra toyota marka bir şeye kesinlikle para vermeme kararı almış bir kişi olarak sonuna kadar katılıyorum . Fitil olayındaki yapıştırma ve geçmeli tercihinin dayanıklılıktan ziyade değişim işçiliğinde yaşadığım bir tecrübeyi paylaşmak istiyorum . Yeni aldığımız ford connect araçta fitili yapıştırarak monte etmişler ve sürücü tarafı fitil bir yerden iyi yapışmamıştı ve basınçlı yıkama makinesi ile su tutulduğunda içeriye su kaçırıyordu sırf o fitilin değişimi serviste sabahtan akşama kadar sürdü geçmeli olsa en fazla 5 dk zaman alırdı zaten geçmeli olsa idi yüksek ihtimal böyle bir sorunda yaşamazdım .  Ama bu bir aracın kalitesinin göstergesi değildir .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TOYOTACI
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 31000
  • 5 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Aralık 10, 2014, 21:18:28 »
Atilla abi sadece fitile takmaya gerek yok tmm toyotanında hortumu dayanıklıymış Onuda sayende ben anladım bak bilmiyordum öğrendim ama Şuşa gerçek ben Toyota kullanmayı seviyorum ki ilk aldığım araç 2007 Sıfır Corolla 2.si de Sıfır Corolla....ama şu da bir gerçek Toyota motor yada görmediğimiz hortum dayanıklılığından başka ne sunuyor? Tmm kötü araç değil ama vw yada Opel kadar konforlu gelmiyor bana. Hele şuan ki corollada kullanılan Casio saat ne kadar gıcık bir tasarım bu mühendis işi değil sokakta saat satan Afrika'lı işi gibi bişey olmuş...Donanım desen Almanlar almış başını gidiyor Toyota sunroff a bile hasretiz:))
toyota candır,aşktır, tutkudur....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Aralık 10, 2014, 21:28:31 »
Motoru sorunlu olan bir marka var mı?
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Aralık 10, 2014, 21:39:26 »

Abi bir marka yok . :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • 26 kere teşekkür etti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Aralık 10, 2014, 22:50:06 »
Atilla abi sadece fitile takmaya gerek yok tmm toyotanında hortumu dayanıklıymış Onuda sayende ben anladım bak bilmiyordum öğrendim ama Şuşa gerçek ben Toyota kullanmayı seviyorum ki ilk aldığım araç 2007 Sıfır Corolla 2.si de Sıfır Corolla....ama şu da bir gerçek Toyota motor yada görmediğimiz hortum dayanıklılığından başka ne sunuyor? Tmm kötü araç değil ama vw yada Opel kadar konforlu gelmiyor bana. Hele şuan ki corollada kullanılan Casio saat ne kadar gıcık bir tasarım bu mühendis işi değil sokakta saat satan Afrika'lı işi gibi bişey olmuş...Donanım desen Almanlar almış başını gidiyor Toyota sunroff a bile hasretiz:))
Timuçin kardeşim, Atilla abin 1962 de ehliyetini almış eski Amerikan ve Alman arabalarında taksicilik yapmış arabanın her tarafını tamir etme becerisi edinmiş eski bir araba hastasıdır. ben hiç marka ayırmam ama hayatımda Toyota sağlamlığında arabaya pek rastlamamış bir abinim,senin fitil takıntını haddim olmayarak biraz firenlemek için mesajımı yazdım. iş motor ve yürüyen sağlamlığına gelince arkadaşımın sıfır 2.0 dizel passatının başına ne işler açtığını söylemedim. evet Alman arabaları donanım hususunda hakikaten üstün ama mühim olan bir arabada sorunsuzluktur. bak benim 98 rav da bir tane hortumda değişim yoktur istersen tanıdıklarının aynı seneden olan arabalarına bir bak el değmemiş hortumu olan Alman arabası var mı? forumların en faydalı özelliği birşeyleri sorup deneyimli arkadaşlardan bir şeyler öğrenerek kendimizi geliştirme imkanı sunmasıdır, ben bu yaşımda hala öğrenmek için bir çok foruma girip değişik markalar hakkında bilgi almaya çabalıyorum, hoşumuza gitmesede bir ikaz geliyorsa onu dağarcığımıza atıp gelişimimizi devam ettirmek ilerde çok işimize yarar.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 10, 2014, 22:58:26
var var çok var, Allah bize Toyota nasip etmişte farkında olmuyoruz. geçtiğimiz ilk baharda Araçta sanayide çok iyi bir ustanın dükkanında otururken, polis bir arkadaş Dacia dizeli olan bir yolcu getirdi, bir cenazeye gidiyorlarmış çarşıda durup alış veriş yapmışlar tekrar motoru çalıştırıp yola çıkmışlar araba hemen su kaynatmış. yapılan kontrolda conta yaktığı anlaşıldı, vilayetten parçalar getirtilip tamiriri yapıldı. yani bunun gibi çok sorunlar oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Aralık 10, 2014, 23:17:11 »

Toyota dizel motorların yağ yaktığını unutmayalım.Yolda giderken Piston kıran dizel Toyota motorunu bu forumda hepimiz okuduk.Elbette her marka ile ilgili münferit olaylar olabilir.Yeni nesil otomobillerin birbirinden pek farkı yok ( fiyat rekabeti için markaların ikinci sınıf araçlarını bu sınıfa katmamak gerekir dacia vs.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TOYOTACI
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 31000
  • 5 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Aralık 10, 2014, 23:28:58 »
Atilla abi senin dediğine Katılıyorum ve aynen bende toyotanın sorunsuz bir araç olduğunu kabul ediyorum.alanya da çalışırken önceki corollamın bakımını yaptırdığım çorbacı denen bir abi vardı ustam oydu. Ona aracımı satıp Passat alacağım dediğimde hasta mısın sen ne yapacan bak sanayide dolaşalım Yürü dedi sadece 1 sokakta 7-8 gıcır vw Opel 8-10 arac tamirdeydi.. Yap Değişimi falan değil tabiki... Bu arabayı sat alacaksan git bunlardan al vaz Geçme toyota dan Demişti. Ha konfor olayında ustam da Almanlar'ın konforu iyidir Demişti... Abi sen yazmışsın ya yukarda haddim olmayarak seni frenlemek istedim die.. Abi öle şey olur mu sen bizlerden kaç YAŞ büyüksün bildiğin bişey var ki paylaşıyorsun ben kötü algılamadım söylediğini. Abimizsin her zaman tecrübelerini okuyoruz paylaşımlara devam abi
toyota candır,aşktır, tutkudur....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Aralık 11, 2014, 00:26:13 »
yine yazayım. arabanın altına yatmayan , saniyede ustalarla uğraşmayan gidip toyota almaz.

toyota yıllandıkça değerlenir. zamanında tempra vardı , doğan slx vardı ve bizde renault vardı. onların hepsi döküldü. benim hurda hala trim sesi olmadan yolda.

bu yıllarda çok bozuldu , eski sağlamlığı kalmadı falan deniliyor ama ben çok inanmıyorum. her arabada yıllar geçtikçe fabrikasyon artıyor. o çok beğendiğiniz elektronik aletler yıllar geçtikçe başa bela olacak. toyota arkadan geliyor evet ama sağlamlığı kanıtlanmadan kullanmıyor.
çoğumuz da arabayı işimizi görmek için alıyoruz. basittir ama kullanışlıdır japon arabası.

sıfır arbadan çok şey bekleyen lütfen gitsin hyundai alsın. ben yaşım geçtikçe toyota alırım diyorum. oyuncak istemiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Aralık 11, 2014, 00:42:13 »
Sadece bir soruyla neden toyota? sorusunun cevabını size kanıtlayacağım.

Neden her sanayide onlarca vw opel reno ford ustası varken toyota için bizler servis dışında, servisten ayrılıp işyeri açmamış usta bulamıyoruz?

İşte bu yüzden toyota :asikadam:

Donanım donanım deyip duruyoruz. Arkadaşlarda titanyum x c max var.2011 model. Otomatik park özelliği var ama sadece denemek için 2 kere çalıştırılmış. Onu en acemi birisinin bile park edebileceği yerlere park ediyor. Bu birebir canlı örnek. Diğer markalarda da bu özellik bu şekilde. Lafa gelince oo araba kendi kendine parkediyor. Kağıtta bir satır daha fazla özellik gözüküyor. Kullanmayacağımız özelliğe para veriyoruz. Kullanmayacağımız şeyler için para vermek bana mantıksız geliyor. Toyotada böyle ıvır zıvır bir sürü özellik yoktur ama 2010 yıldan beri baz donanım auriste 9 hava yastığı sunuyolar. Poloda bir tane hava yastığını zorla koyarken vw yariste 2 airbag standarttı. Biz 36700 e sıfır comfort auris alırken passatın baz donanımında bile 9 airbag yoktu haberiniz olsun

Saygılar
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 50000
  • 80 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Aralık 11, 2014, 05:33:45 »
peki 10 sene sonra hangi aracı tercih edersiniz???
ne bu topraklar kana doymuş... ne de bu millette akacak kan tükenmiş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Aralık 11, 2014, 11:04:36 »
bakın size bir hikaye anlatayım, benim beyaz güvercine muayene yaptıracaktım bostancı sanayide çok iyi bir frenci var Tekno Fren Orhan usta, orada frenler komple elden geçerken bitişik dükkan Özel Toyota Servisi, arkadaşla ahbap oldum, baktım dükkanda hiç iş yok, değişik arabalara motor yağı filan değişimi yapıyor, sohbet ettim eskiden BMW servisiydim sonradan Toyotaya döndüm fakat arızalı araba pek yok işte böyle kıvır zıvır işlerle uğraşıyorum dedi. yani Bmw den toyotaya döndüğüne bin pişman. o dükkanın resimleri var ama macbook ta açınca resim yükleyeceğim.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 11, 2014, 11:13:53

Toyota dizel motorların yağ yaktığını unutmayalım.Yolda giderken Piston kıran dizel Toyota motorunu bu forumda hepimiz okuduk.Elbette her marka ile ilgili münferit olaylar olabilir.Yeni nesil otomobillerin birbirinden pek farkı yok ( fiyat rekabeti için markaların ikinci sınıf araçlarını bu sınıfa katmamak gerekir dacia vs.)
Zeki dizel arabaların yağ eksiltmeyeni yok, fakat insanlar dile bile getirmiyorlar, bizim fiorino bile yağ eksiltiyordu, arkadaşımın 20 bindeki A5 audi 2.0 5 binde 1,5 litre eksiltiyor ama şikayet ettiğini hiç duymadım, Toyotanın şanssızlığı süper kalite benzinli motorları, kullanıcılar onlarla kıyasladığından garip toyota eksiltmeleri sıfırlayabilmek için her şeyi yapıyor. piston kolu kıran motora gelince şimdiye kadar bir tane olay duyduk, ya döküm hatası yada yeni motoru sıkıştırmaktan olabilir.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 11, 2014, 12:20:19
resim ters çıkıyor, bir türlü düzeltemedim!