Arkadaşlar 97corola GLİ rölanti çok yüksek. Benzin kelebeği temizlettim , kısa süreli çözüm oldu ama 3-5 km sonra yine aynı sorun. Araç çok devirli çalışıyor (2000 devir)Tavsiyeniz nedir ?
ya gaz teli takılıyordur yada otomatik gaz mekanizması.
sadece soğukken mi böyle yoksa ?
hayır aksine ısındıkça yüklseliyor. çok nadiren de olsa arada bir normal devirde çalıştığı oluyor ...
gaza birden basıp bırakınca düzeliyor mu ?
tespitiniz nedir bilemiyorum ama hayır düzelmiyor. az önce markete gidip geldim. debreaja basınca araç resmen nefes alıp veriyor. ve o kadar titizlenmeme rağmen bu sorunu çözememek çok sinir bozucu
video yükleme imkanınız var mı ? devir sürekli yükselip normale mi dönüyor ? siz bişey yapmasanız bile ?
ne zaman başladı ?
yaklaşık bir ay filan oldu. şöyle izah edeyim. ilk etapta 1.100 devirle başladı sorun . sonra kendiliğinden bu durum artarak devam etti. şuan 2000 devirde çalışıyor. rölantide ayak gaz pedalında değilken 2000 devir.
Mesaj Birleştirildi: 06 Ara, 2014 17:48
en kısa sürede video eklemeye çalışacağım...
Isı müşürü bozulmuş olabilir malum motor ısındıkca roşantiyi düşürüyor. Distiribütore bağlı 2 tane soket var . O soketlerden birisi rolantinin ısıya göre ayarlıyor. Muhtemel odur.
Motor üst kapağından emme manifolduna doğru direkt giden bir havalandırma borusu vardır, bu borunun içinde sert plastik, tek yönlü hava debisini ayarlayan, numaralı bir parça görünür.
Bu plastik parçanın deliği, motor ısısı nedeniyle deforme olduysa, aynı sorunu çıkarabilir.
Parçayı yerinden çıkarıp kontrol ediniz.
Arkadaşlar tavsiyeleriniz için çok teşekkür ediyorum. problemi çözememiş olsam bile forumdaki yorumlar sayesinde işten anlamayan ustaların gereksiz müdahalelerinden kurtuldum. Sacece bir ustanın söylediği şey aklıma yattı. ISC(valf gaz kontrol) benzin kelebeğinin altında çağla yeşili bir parçanın arızalı olabileceğini söyledi.
98 bir araçtan benzin kelebeği söküp benim araçta denedik ama o eski düzeni bir türlü bulmadı araç. yani sözün özü şuan tespit benzin kelebeği arızalı deniliyor. lakin hala tereddütlerim var . konuyla ilgili fikri tecrübesi olan arkadaşlarımın tavsiyelerini bekliyorum. selamlar...
Arkadaşlar tavsiyeleriniz için çok teşekkür ediyorum. problemi çözememiş olsam bile forumdaki yorumlar sayesinde işten anlamayan ustaların gereksiz müdahalelerinden kurtuldum. Sacece bir ustanın söylediği şey aklıma yattı. ISC(valf gaz kontrol) benzin kelebeğinin altında çağla yeşili bir parçanın arızalı olabileceğini söyledi.
98 bir araçtan benzin kelebeği söküp benim araçta denedik ama o eski düzeni bir türlü bulmadı araç. yani sözün özü şuan tespit benzin kelebeği arızalı deniliyor. lakin hala tereddütlerim var . konuyla ilgili fikri tecrübesi olan arkadaşlarımın tavsiyelerini bekliyorum. selamlar...
Otomatik jikle ya da isi musuru sorunu bence...
Benzinde de aynı sorunlar mevcut mu? Benzinde de gezip düşüp düşmediğine baktınız mı? Yeşil olan parça rolantinin düşmemesini sağlıyor. Kelebeliği denemişssinz nasıl hala kelebek diyorlar o da ilginç? Benzin performansını paylaşın faydalı olur.
tekin beyin tavsiyesini bir dinleyin.o hortum çıktığında devir 2000 devirde takılı kalıyor bana olmuştu
Merhaba sevgili arkadaşlar. Arabamdaki sorunu bir türlü çözemedim. Hatta soruna sorun ekleyerek devam ediyor. Pek çok ustaya gittim,fikirlerini aldım ama nafile. Rölanti sorununa nefeslenme (devir kendiliğinden yükselip düşüyor) benzin yada gaz bittiğinde olan küt küt vurma (halk ağzında yekinme deniyor) Güzelim arabamdan soğudum. Eminim küçük bir problem var ama çözen çıkmadı. arkadaşların tavsiyelerini dikkate alarak bakım yaptık ama fayda yok. Çok üzülüyorum. Bu haller bu arabaya yakışmıyor ama paramla soruna çözüm bulamadım.
Bir önceki arabam 97 Corolla GLI /AT (Otomatik) di. Altı senede 40 bin km de sadece termostatını değiştirmiştim. Soğukta devir-dayımı açıp sıcak hava vermediğinden. Bazen iki senede bir yağ değişimi haricinde servis tanımadı. Sizde de öneriler doğrultusunda söylenen noktalara baktırabilirsiniz. Jigle otomatik olduğundan otomatikten çıkamıyor diyeceğim ama ısındıkça devir artıyor diyorsunuz. Sanki ters çalışıyor!