Gönderen Konu: Toyota Touch 2 ve Navigasyon Olayı  (Okunma sayısı 2594 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB-
  • Model Yılı: '14
  • 13 kere teşekkür edildi
Toyota Touch 2 ve Navigasyon Olayı
« : Aralık 05, 2014, 22:01:02 »
Merhabalar,

Şuanda aracımı aldıktan sonraki kurcalama aşamasındayım. Yolları bilmediğimden en büyük problem şuan için navigasyon sorunu. Note 3 kullanıyorum, navigasyon programlarıyla yolumu bulabiliyorum. Fakat araçta telefonu tutacak bir holder (tutucu) olmadığı için telefon vitesin üzerinde dururken bakmam zor oluyor. Touch ekranına mutlaka bu navigasyonun aktarılması lazım diye düşündüm ve nitekim düşüncem de haklı da çıktım. Android telefonunuzdaki herhangi bir navigasyon uygulamasını, touch ekranınızdan görebiliyorsunuz, yani ayrıca navigasyon almanıza veya sisteme navigasyon yüklemenize (ki bunun için gps alıcısı da lazım) gerek yok.

Detaylı anlatımı yapan malesef bir tek bu video var. Video da muhtemelen İsrailli'ler tarafından hazırlanmış ve İbranice.

מדריך לטכנולוגיית MirrorLink

Şuanki eksik, burada bahsi geçen drive link programının ülkemizde kullanılamıyor olması.

Bu konu hakkında bilgisi olan varsa yorum yazmasını rica ediyorum.

Ülkemizde uygun değildir dediği için yükleyemedim, olmazsa başka yollardan indirip kuracağım, ama önce bildiğimiz yolları bir sorayım dedim.
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S Touch

Toyota Club Türkiye

Toyota Touch 2 ve Navigasyon Olayı
« : Aralık 05, 2014, 22:01:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 161 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Touch 2 ve Navigasyon Olayı
« Yanıtla #1 : Aralık 09, 2014, 00:33:03 »
abim bu türkiyede yapıldı forumda bakarsan görürsün yanlış hatırlamıyorsam el frenini indirince sistem çalışmıyor çünkü yolda giderken araç  yola bakmanın isityor bu program ile telefonun ekran görüntüsü arabaya aktarıyorsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #2 : Aralık 09, 2014, 04:22:53 »
Merhaba,

Türkiye'de yapılan başka bir program mı var anlamadım ama ilk soruda ki video ile ilgili bildiklerim şunlar:

Bu özelliğin adın MIRRORLINK ve android tabanlı üreticilerin oluşturduğu bir topluluk, başı Samsung çekiyor. NOTE 3 telefonunuza bunu yükleyip dediğiniz gibi telefonun navigasyon, arama ve music olarak 3 uygulamasından yararlanabilirsiniz. Fakat Note 3 'ü (benim gibi : ) ) KitKat 4.4'e yükseltmişseniz varolan MIRRORLINK programı 4.4 ile çalışmıyor maalesef. 4.2 ye kadar uyumlu. Ama bununda çözümü yakında gelecek, Android Lolipop (5.0) default olarak MIRRORLINK ile birlikte geleceği açıklandı. İlk önce Samsung S5'e gelecek Lolipop 2015 ocak veya şubat aylarında Note 3'e de gelecekmiş.

Özetle 2-3 ay içinde Android 5.0 ile birlikte video da anlatılan MIRORLINK'e sahip olabilirsiniz. Daha öncesinde almak için telefonu alt versiyonlara indirmeniz gerek. Google da mirrorlink yazdığınız vakit 2012 versiyonunu indirebilirsiniz. (ama boşuna denemeyin 4.4 ile çalışmıyor : )

Umarım yardımcı olmuştur. Unutmadan bu özellik yeni POLO larda da mevcut, diğer uyumlu araçları henüz duymadım.

Selamlar,
Önder

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB-
  • Model Yılı: '14
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 09, 2014, 12:02:04 »
Gökhan ve Önder Bey yorumlarınız için teşekkür ederim.

Note 3 'ün henüz garantisi bitmediğinden ellemiyorum, s2 varken rom, kernel ne varsa odinle kurcalar yüklerdim yani şuanda hâlâ default versiyonunda.

Bahsettiğiniz uygulama için bir de mirrorlink yazarak arama yapayım bakalım bulacakmıyım.
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S Touch

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 82000
  • Model Yılı: '13
  • 63 kere teşekkür etti
  • 26 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 14, 2014, 20:14:38 »
Samsung galxy S3 ile kullanıyorum sorun yok uzun yolda iyi.....

Sitede anlatım var benim denediğim ve şu an kulandığım durum...
Yeni Toyota Corolla 2013 Premium Benzin + LPG  Manuel.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 14, 2014, 23:30:30 »
Bu dediginiz ozellik touch ekrandada olabilirmi acaba telefonumda mirrorlink yüklü.
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 15, 2014, 12:09:38 »

Bu dediginiz ozellik touch ekrandada olabilirmi acaba telefonumda mirrorlink yüklü.
Cavit abi, touch ekranın kullanım kılavuzu var mı? Aracı alınca verdiler mi? Bizde yazıyordu mirror link ile bilgilendirme. Denemekte fayda var ama yazıyorsa zaten olur
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 15, 2014, 19:30:39 »
Kaan pdf olarak var elimde fakat detaylı inceleyemedim bir ara telefonu bağlayıp deneyeceğim
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler