Gönderen Konu: GAZ PEDALI SORUNU  (Okunma sayısı 7373 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
GAZ PEDALI SORUNU
« : Kasım 18, 2008, 22:50:57 »
Merhabalar. 99 model avensisim var. Arabanın gaz pedalında sertlik var yani biraz kuvvetli basmak gerekiyo, basınca tabiki araba öne fırlıyo (otomatik), sanki bi yer biraz takılıyo gibi, yardımcı olursanız sevinirim.

Toyota Club Türkiye

GAZ PEDALI SORUNU
« : Kasım 18, 2008, 22:50:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: GAZ PEDALI SORUNU
« Yanıtla #1 : Kasım 18, 2008, 23:28:40 »
Biraz çömezce olacak sizin arabaları ve hatta otomatikleri hiç bilmiyorum: Paspas sıkışıyor olabilir mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 19, 2008, 07:51:50 »
  Selam.
 Gaz teli olması lazım yanlış bilmiyorsam sizin araçta pedaldan motor bölümüne giden. Motor bölümünde de hava filtresinden motora giden hatta kelebeği kontrol ediyor olması lazım. Ya telde bir sorun vardır, ya da bağlantılarının olduğu yerde, çok küçük bir ihtimalde kelebekte. Tabi bunlar benim aklıma gelen şeyler. Eminim sorunu daha iyi bilen vardır. Ama bu düzeneğe bir göz atın derim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • cibili cibili şak şak şak...
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 102110
  • Model Yılı: '00
  • 41 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 19, 2008, 07:57:38 »
Avensis hidrolik gaz pedalı olması lazım.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE_____ ATAM
İŞİNE BAK__________________BABAM
OĞLUM BAĞA BAK BAĞA______ DEDEM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 19, 2008, 08:21:58 »
  Evet 1998 modelden sonra elekronik gaz pedalı kullanılmaya başlanmış, haklısın Ferdi. :) O zaman bu sistem üzerindeki donanımı kontrol etmek lazım ve pedal bağlantılarınıda bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 19, 2008, 20:41:52 »
 avensislerin şu anda üretilen modellerinde(2003 ve sonrası) bahsettiğiniz elekronik kontrollü gaz kelebek sistemi mevcut diye biliyorum ben.  Taner beyin bahsettiği 98 ve 99 avensislerde ise telli tip gaz kelebeği kontrol sistemi var. bence sorun gaz telinden yada bağlantılarından yada Hakan abininde söylediği gibi küçük bi ihtimalde olsa gaz kelebek gövdesinden...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #6 : Kasım 20, 2008, 08:11:21 »
aracınız lpg'li mi?
Yeni Nesil Corolla Dizel 1.4 D-4D Elegant VSC - 2009

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #7 : Kasım 21, 2008, 13:42:44 »
Paspas sıkışmıyo. lpg'li değil.Haftada 25 km yapıyorum yaklaşık, 5 km civarı gidince düzeliyo. Fazla kullanmadığım için olabilir mi?  Ama bişey biliyorum gaz pedalına ne kadar fazla basarsam araba vitesi o kadar fazla devirde değiştiriyor. Akıllı şanzıman falan diye duydum. İlginize teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Kasım 21, 2008, 18:47:10 »
  Ama bişey biliyorum gaz pedalına ne kadar fazla basarsam araba vitesi o kadar fazla devirde değiştiriyor. Akıllı şanzıman falan diye duydum.
taner bey gaz pedalına nekadar basarsanız aracın okadar devırlenmesı normaldır her otomatık vıteslı aracta sıstem aynıdır.hatta gazı koklersenız gaz pedalı dısındekı mekanızma tetıklenır,hatta bunu ayagınızla hıssedersınız bıle ve arac max gucunu verdığı devıre kadar vıtes değıstırmez.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '11
« Yanıtla #9 : Kasım 21, 2008, 22:37:56 »
sizin araçta mekanıksel yani gaz teli mevcut sertliği konusunda yüksek oranla pedal veya telde atmlar olabilir.
gaz kelebeği üzerinde hem motor için hemde otomatik şanzıman için 2 tel sistemi vardır siz gaz pedalına hareket verdiğiniz zaman dogru orantıyla şanzımanın selenoid devrsine de hareket göndererek motor devri ile birlikte çalışarak şanzımanın vites değişimi sağlanıyor eger erken yada geç vites değişimi oluyorsa kelebek üzerinden şanzımanın teline ayar yapılarak sorun ortadan kalkacaktır..tam gaz yaparak kick-down sisitemi yani 1 vites düşürerek anlık güç üretebilirsiniz(sollama yaparken manuellerde vites düşürerek ivmelenme istediğmiz zamanki gibi)
iyinin de iyisi.....