0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hazır konu açılmışken bilen üstadlara sorayım. Ne zaman yetkili servise gitsem ve benzin filtresini değiştirmenizi istiyorum desem, benzin filtresi mi var diye bir soruyla karşılaşıyorum önce, ardından da bu parça ömürlük değişmiyor diye bir cevap alıyorum. Doğrusu nedir peki?
Değişmesi lazım, adı üzerinde filtre. Zamanla içi simsiyah oluyor. Tekin Bey'in bu konuda güzel bir paylaşımı var.http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=40630.0
Dizel yakıt filtresi hakkında bilgiler gördüm bu konuda sadece. Benzinli araçlar için yakıt filtresinden bahsediyorum. Deponun içinde olduğundan galiba zor işlem, yetkili servisler uğraşmak istemediklerinden böyle bir cevap veriyorlar.
filtre gösterdiğiniz son resim mi oluyor Yüksel Bey?yakıt sarfiyatı nasıl etkilendi benzin filtresi değiştikten sonra? Motorun gaz pedalına tepki süresi iyileşti mi? gözlemleriniz nelerdir?
Güzel paylaşım olmuş teşekkür.ler.Lakin o parça benzin pompasının süzgeci değil mi?Filtre daha farklı bir yapıda olur.
açıklık kavuşturduğun için sağol Hakan abi, ama neden benzinli araçlar için yakıt filtresinin 80binde 1 değişmesi gerektiği yazıyor bakım periyodu çizelgelerinde. Fakat yakıt pompasıyla bir olduğundan sanırım senin de dediğin gibi ömürlük diyorlar yetkili servisler.