Gönderen Konu: 2014 verso satışları  (Okunma sayısı 838 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 10 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
2014 verso satışları
« : Aralık 04, 2014, 17:45:35 »
Arkadaşlar,

Biraz araştırma yaptım; 2014 ilk 10 ayda Verso'dan 327 adet satılmış;

aynı dönemde citroen c4picasso'dan 700 civarı, nissan qashqai'dan 9000 civarı satılmış;

Ben geçtiğimiz Mayıs ayında Verso 1.6 dizel'e karar etmeden önce bu iki seçeneğin dizel muadillerine de bakmış, Verso'yu tercih etmiştim. O yüzden bu rakamları görmek ilginç geldi.

Ben Verso 1.6 dizel'in performans ve lüks değil ama, fiyat, sürüş ve oturma pozisyonu, ön ve arka yolcuların rahatı, bagaj alanının ve diz/baş mesafelerinin genişliği, temel donanımlar, ve sorunsuzluk ölçütleri bakımından birlikte değerlendirince bu iki modele göre tercih edilir olduğunu düşünüyorum. Mayıs'tan beri şehir-içi ve şehir-dışı 8000 km civarında yaptım. Çok da memnunum. Ama tabi ihtiyaçlar, öncelikler, beğeniler farklı. Netice olarak yeni BMW 1.6 dizel motorun da Türkiye'de Verso'ya ilgiyi çok fazla arttırmadığı anlaşılıyor.

Merak ettim, Almanya'da aynı dönemde bu araçlar ne kadar satmış diye baktım; Avrupa'da bu tip araçlar bizden çok daha fazla tercih ediliyor; ve genel olarak Almanya otomobil pazarı bizimkinden çok daha büyük.

Orada 2014 ilk 10 ayda 4000 civarı Verso satılmış; muadil sayılabilecek diğer araçlardan

Seat Alhambra 8000
Renault Scenic 13000
Opel Zafira 14000
Qashqai 20000
Vw touran 40000 civari satmış

Demek ki Verso tercih edenler burda da orda da azınlıkmış diyelim. Zevkler, renkler.

Toyota Club Türkiye

2014 verso satışları
« : Aralık 04, 2014, 17:45:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Aşk-ı Derun
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '00
  • 11 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
Ynt: 2014 verso satışları
« Yanıtla #1 : Aralık 04, 2014, 18:59:18 »
güzel tespit ama bu sadece verso'ya has bir durum değil Toyota'nın Corolla dışındaki tüm araçları kendi segmentinde satış rakamlarında son sıralarda
Onlara: Yeryüzünde fesat çıkarmayın, denildiği zaman, "Biz ancak ıslah edicileriz" derler.
Şunu bilin ki, onlar bozguncuların ta kendileridir, lâkin anlamazlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '05
  • 447 kere teşekkür etti
  • 427 kere teşekkür edildi
Ynt: 2014 verso satışları
« Yanıtla #2 : Aralık 06, 2014, 00:17:03 »
Ben versoya çok binmedim ama kaliteli ve rahat bir araba olarak biliyorum. Bana göre Türkiye de satmamasının iki nedeni var;
1 Motor-şanzıman seçeneği
2 Bilinmemesi (Nasıl bir arac olduğunun ve sınıfının rahatlığının)