0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yeni aldığım Corolla 1.6 Advance multidrive S araca lpg yi garanti kapsamında taktırmak için Toyota bayii 2,600 TL ödemem gerektiğini söyledi.Landirenzo marka taktırılıyormuş.Fiyat bana baya yüksek geldi.sizce nasıl.LPG montajını Yetkili Bayiinin dediği yerde taktırmazsak garanti bozuluyor mu.
Dışarıda taktırırsanız yakıt sisteminden kaynaklanabilecek sorunlarda garanti dışı kalır diyeceklerdir.
slmlar ben prince silerline taktırdım.2300 tl.garanti şu şekilde oluyor 2 çeşit1.eğer aracınızın trafiğe çıkış tarihi itibariyle 6 ayı doldurmamış olması2.km olarak 10.000 km yi geçmemiş olmalıbu iki şartı tutarsa ücretsiz motor garantisi veriyor.yok tutmazsa 130tl extra ücret verip aynı şartlarda devam ediyorsunuz.ben size tavsiyem prince silverline taktırmanız.ben 1,6 advance manual 2014 var.niğde yakınlarındaysanız muammer ustayı tavsiye ederim.
Arkadaşlar dün bu konuyu Toyota genel merkezine aktardım.Sorum : Toyota plazalarda garantili LPG kiti takılması üzerineydi.Aynen şu cevabı yazmışlar.Benzinli motorlar sadece benzinle çalışmak üzere dizayn edilmişlerdir.LPG'nin tutuşma sıcaklığı,yanma hızı alevin yayılma karakteri benzine göre farklı olduğundan doğal olarak motor veriminde düşmeye neden olmaktadır.Yine bu nedenlerden dolayı yanma sonucunda emme moifolduna doğru ters basınç neticesinde emme sisteminde probleme neden olabilir.Bu tür modifikasyonlardan dolayı meydana gelecek arızalar ise garanti kapsamında değerlendirilmemektedir. Plazalarımızda garantiyi bozmadan LPG kiti takılıyor diye bir mesaj atsalardı inanın hemen o gün gider taktırırdım.Saygılarımla...
Lpg garanti olayının arabayı aldığınız firmayla uzaktan yakından bir alakası yok.Garantiyi veren firma lpg yi takan firmadır.Lpg taktığınız anda Toyota motor garantisi bitiyor.
Yalnız Zeki bey bazı bayiler gerçekten motor garantisi vererek kendi anlaştikları bayilere taktırıyor. Adana Onatça yapıyor misal. Bana teklif etmişti servis müdürü. Garantiniz bozulmayacak demişlerdi.
Toyotayla hiç alkası yk o garantinin size sigorta yapılıyor.Garantiyi veren lpg firması bayiler bunu kendi garantileri olarak müşteriye sunuyorlar.Tamamen tesadüf bir şekilde bu lpg bayilerinin yetkili araç satan bayilerle nasıl hangi şartlarda anlaştığına kulak misafiri oldum
Vay anam vay. Korkulur bu adamlardan. Bu garanti işini bana söyleyen yetkili bayi Tr'de en başarılı bayilerden Onatça. Benim dışarda 300 tl'ye yaptırdığim sigorta için 1000 tl alacaklardı. Ve inanırmısıniz bir sürü satış yapıyorlar bu şekilde. Onların 2800 tl istedikleri brc my 11 kiti ben 1700'e yine bayinin anlaşmalı olduğu Brc bayisine taktırdım. Şimdi kampanya yapmışlar 1500'e geliyor
Gürtan bey, Garantiyi bozmamanız için bayi sizden önden 800 tl para almış olacak. Benzer durumla bende karşılaştim. Bayiye 800 tl vermek yerine Brc'nin anlaşmalı olduğu Hdi sigortadan motor için sigorta yaptırdım. 300 tl karşılığında, 3 yıl 100000 km boyunca lpg kaynaklı arızalar için 5000 tl teminat yapıyorlar. Buda bir seçenek olarak dursun aklınızda bence. Bu arada bayi lpg'yi ruhsata işletme masrafı için sizden ekstra para alacak mı, yoksa verdikleri fiyata bu masrafta dahil mi?
2200 brc my 11 taktırdık. 150tl gaz hedıye ettiler 2050 ye geldi sağlam kazıklanmışız sanırım