Gönderen Konu: Sıfır Araca Garanti Kapsamında LPG takılması  (Okunma sayısı 25836 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 1 kere teşekkür edildi
Sıfır Araca Garanti Kapsamında LPG takılması
« : Aralık 04, 2014, 13:48:22 »
Yeni aldığım Corolla 1.6 Advance multidrive S araca lpg yi garanti kapsamında taktırmak için Toyota bayii 2,600 TL ödemem gerektiğini söyledi.Landirenzo marka taktırılıyormuş.Fiyat bana baya yüksek geldi.sizce nasıl.LPG montajını Yetkili Bayiinin dediği yerde taktırmazsak  garanti bozuluyor mu.
2014 Advance CVT

Toyota Club Türkiye

Sıfır Araca Garanti Kapsamında LPG takılması
« : Aralık 04, 2014, 13:48:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
Ynt: Sıfır Araca Garanti Kapsamında LPG takılması
« Yanıtla #1 : Aralık 04, 2014, 13:52:39 »
Yeni aldığım Corolla 1.6 Advance multidrive S araca lpg yi garanti kapsamında taktırmak için Toyota bayii 2,600 TL ödemem gerektiğini söyledi.Landirenzo marka taktırılıyormuş.Fiyat bana baya yüksek geldi.sizce nasıl.LPG montajını Yetkili Bayiinin dediği yerde taktırmazsak  garanti bozuluyor mu.

Dışarıda taktırsanız öyle zannediyorumki Landirenzo aşağı yukarı 2000-2100TL civarlarında. Kayseri'den mi alıyorsunuz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 04, 2014, 13:56:00 »

Dışarıda taktırırsanız yakıt sisteminden kaynaklanabilecek sorunlarda garanti dışı kalır diyeceklerdir.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 04, 2014, 14:45:06 »
Dışarıda taktırırsanız yakıt sisteminden kaynaklanabilecek sorunlarda garanti dışı kalır diyeceklerdir.
ankarada

Mesaj Birleştirildi: Aralık 04, 2014, 14:45:46
ankara
2014 Advance CVT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 5600
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 05, 2014, 08:57:31 »
slmlar ben prince silerline taktırdım.2300 tl.garanti şu şekilde oluyor 2 çeşit
1.eğer aracınızın trafiğe çıkış tarihi itibariyle 6 ayı doldurmamış olması
2.km olarak 10.000 km yi geçmemiş olmalı
bu iki şartı tutarsa ücretsiz motor garantisi veriyor.
yok tutmazsa 130tl extra ücret verip aynı şartlarda devam ediyorsunuz.
ben size tavsiyem prince silverline taktırmanız.ben 1,6 advance manual 2014 var.niğde yakınlarındaysanız muammer ustayı tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 08, 2014, 12:29:00 »
slmlar ben prince silerline taktırdım.2300 tl.garanti şu şekilde oluyor 2 çeşit
1.eğer aracınızın trafiğe çıkış tarihi itibariyle 6 ayı doldurmamış olması
2.km olarak 10.000 km yi geçmemiş olmalı
bu iki şartı tutarsa ücretsiz motor garantisi veriyor.
yok tutmazsa 130tl extra ücret verip aynı şartlarda devam ediyorsunuz.
ben size tavsiyem prince silverline taktırmanız.ben 1,6 advance manual 2014 var.niğde yakınlarındaysanız muammer ustayı tavsiye ederim.

dediğiniz garantiyi prins firması mı veriyor Toyota mı
2014 Advance CVT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İskender ERSÖZ
  • Araç: Avensis
  • Model Yılı: '12
  • 49 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 08, 2014, 12:52:21 »
Arkadaşlar dün bu konuyu Toyota genel merkezine aktardım.Sorum : Toyota plazalarda garantili LPG kiti takılması üzerineydi.Aynen şu cevabı yazmışlar.
Benzinli motorlar sadece benzinle çalışmak üzere dizayn edilmişlerdir.LPG'nin tutuşma sıcaklığı,yanma hızı alevin yayılma karakteri benzine göre farklı olduğundan doğal olarak motor veriminde düşmeye neden olmaktadır.Yine bu nedenlerden dolayı yanma sonucunda emme moifolduna doğru ters basınç neticesinde emme sisteminde probleme neden olabilir.Bu tür modifikasyonlardan dolayı meydana gelecek arızalar ise garanti kapsamında değerlendirilmemektedir. Plazalarımızda garantiyi bozmadan LPG kiti takılıyor diye bir mesaj atsalardı inanın hemen o gün gider taktırırdım.Saygılarımla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 08, 2014, 16:35:17 »
Arkadaşlar dün bu konuyu Toyota genel merkezine aktardım.Sorum : Toyota plazalarda garantili LPG kiti takılması üzerineydi.Aynen şu cevabı yazmışlar.
Benzinli motorlar sadece benzinle çalışmak üzere dizayn edilmişlerdir.LPG'nin tutuşma sıcaklığı,yanma hızı alevin yayılma karakteri benzine göre farklı olduğundan doğal olarak motor veriminde düşmeye neden olmaktadır.Yine bu nedenlerden dolayı yanma sonucunda emme moifolduna doğru ters basınç neticesinde emme sisteminde probleme neden olabilir.Bu tür modifikasyonlardan dolayı meydana gelecek arızalar ise garanti kapsamında değerlendirilmemektedir. Plazalarımızda garantiyi bozmadan LPG kiti takılıyor diye bir mesaj atsalardı inanın hemen o gün gider taktırırdım.Saygılarımla...
Ankarada toyan ve efe Toyota bunu yaptığını söylüyor.
2014 Advance CVT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İskender ERSÖZ
  • 49 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 08, 2014, 16:39:15 »
Gürtan bey yani garanti bozmadan takıyorlar mı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '13
  • 305 kere teşekkür etti
  • 177 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 08, 2014, 17:58:56 »
Gürtan bey, Garantiyi bozmamanız için bayi sizden önden 800 tl para almış olacak. Benzer durumla bende karşılaştim. Bayiye 800 tl vermek yerine Brc'nin anlaşmalı olduğu Hdi sigortadan motor için sigorta yaptırdım. 300 tl karşılığında,  3 yıl 100000 km boyunca lpg kaynaklı arızalar için 5000 tl teminat yapıyorlar. Buda bir seçenek olarak dursun aklınızda bence.
Bu arada bayi lpg'yi ruhsata işletme masrafı için sizden ekstra para alacak mı, yoksa verdikleri fiyata bu masrafta dahil mi?
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 08, 2014, 18:04:19 »
Lpg garanti olayının arabayı aldığınız firmayla uzaktan yakından bir alakası yok.Garantiyi veren firma lpg yi takan firmadır.Lpg taktığınız anda Toyota motor garantisi bitiyor.
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Aralık 08, 2014, 20:43:19 »
Yalnız Zeki bey bazı bayiler gerçekten motor garantisi vererek kendi anlaştikları bayilere taktırıyor. Adana Onatça yapıyor misal.
 Bana teklif etmişti servis müdürü. Garantiniz bozulmayacak demişlerdi.

Lpg garanti olayının arabayı aldığınız firmayla uzaktan yakından bir alakası yok.Garantiyi veren firma lpg yi takan firmadır.Lpg taktığınız anda Toyota motor garantisi bitiyor.
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Aralık 09, 2014, 00:16:56 »
Yalnız Zeki bey bazı bayiler gerçekten motor garantisi vererek kendi anlaştikları bayilere taktırıyor. Adana Onatça yapıyor misal.
 Bana teklif etmişti servis müdürü. Garantiniz bozulmayacak demişlerdi.

Toyotayla hiç alkası yk o garantinin size sigorta yapılıyor.Garantiyi veren lpg firması bayiler bunu kendi garantileri olarak müşteriye sunuyorlar.Tamamen tesadüf bir şekilde bu lpg bayilerinin yetkili  araç satan bayilerle nasıl hangi şartlarda anlaştığına kulak misafiri oldum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Aralık 09, 2014, 21:17:16 »
Toyotayla hiç alkası yk o garantinin size sigorta yapılıyor.Garantiyi veren lpg firması bayiler bunu kendi garantileri olarak müşteriye sunuyorlar.Tamamen tesadüf bir şekilde bu lpg bayilerinin yetkili  araç satan bayilerle nasıl hangi şartlarda anlaştığına kulak misafiri oldum :)
Vay anam vay. Korkulur bu adamlardan. Bu garanti işini bana söyleyen yetkili bayi Tr'de en başarılı bayilerden Onatça. Benim dışarda 300 tl'ye yaptırdığim sigorta için 1000 tl alacaklardı. Ve inanırmısıniz bir sürü satış yapıyorlar bu şekilde.  Onların 2800 tl istedikleri brc my 11 kiti ben 1700'e yine bayinin anlaşmalı olduğu Brc bayisine taktırdım. Şimdi kampanya yapmışlar 1500'e geliyor :)
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Aralık 09, 2014, 21:25:31 »
Vay anam vay. Korkulur bu adamlardan. Bu garanti işini bana söyleyen yetkili bayi Tr'de en başarılı bayilerden Onatça. Benim dışarda 300 tl'ye yaptırdığim sigorta için 1000 tl alacaklardı. Ve inanırmısıniz bir sürü satış yapıyorlar bu şekilde.  Onların 2800 tl istedikleri brc my 11 kiti ben 1700'e yine bayinin anlaşmalı olduğu Brc bayisine taktırdım. Şimdi kampanya yapmışlar 1500'e geliyor :)

servis in karı daha büyük sizin 1700 e taktırdığınız lpg için Toyota bayi lpg firmasına daha düşük ücret ödüyor.Adamlar beni hiç dikkate almadan ne var ne yok döktüler ortaya sonra ben merakıma engel olamayıp bir kaç soru sordum sonra sustular :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Aralık 10, 2014, 10:24:01 »
Gürtan bey, Garantiyi bozmamanız için bayi sizden önden 800 tl para almış olacak. Benzer durumla bende karşılaştim. Bayiye 800 tl vermek yerine Brc'nin anlaşmalı olduğu Hdi sigortadan motor için sigorta yaptırdım. 300 tl karşılığında,  3 yıl 100000 km boyunca lpg kaynaklı arızalar için 5000 tl teminat yapıyorlar. Buda bir seçenek olarak dursun aklınızda bence.
Bu arada bayi lpg'yi ruhsata işletme masrafı için sizden ekstra para alacak mı, yoksa verdikleri fiyata bu masrafta dahil mi?
Bahadır Bey aracımın 1000 km kontrolü için bayiye gittiğimde bunları detaylı sorup öğrendikten sonra sizede aktarırım
2014 Advance CVT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Aralık 31, 2014, 11:23:01 »
Toyota bayii ile görüştüğümde lpg montajı sonrası motor garantisini montajı yapan firma veriyor dediler.firma ile görüştüm evet biz garantiyi 3 yıl olarak veriyoruz dedi.Firma 2200 TL ye takarız dedi.masraflar hariç(muayene,sızdırmazlık,ruhsat değişimi) bende bunu çok buldum taktırırsam 1800 tl ye takan firmanın ürününü taktıracam galiba.ama kararsızım taktırıp taktırmamakta
2014 Advance CVT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla33
  • Kilometre: 1800
  • 21 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Aralık 31, 2014, 11:40:57 »
2200 brc my 11 taktırdık. 150tl gaz hedıye ettiler 2050 ye geldi sağlam kazıklanmışız sanırım :)
Corolla 1.6 Advence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 103000
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Aralık 31, 2014, 13:58:09 »
2200 brc my 11 taktırdık. 150tl gaz hedıye ettiler 2050 ye geldi sağlam kazıklanmışız sanırım :)
Servis taktirdiysa bu fiyata maloluyor siz taktirirsaniz 1700 tl +300 tl işletme 2000 tl tutuyor.Ben kendim yeni brc my 11 taktirdim isletme dahil 2000 tl.ye maloldu
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 13 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Aralık 31, 2014, 15:15:13 »
Bi aralar bu işi opel yapıyordu tabi toyotadaki gibi bayinin kendi kafasına göre değil firma olarak bu işi yapıyorlardı sonra hyundai de  başladı en son ford da  garanti kapsamında tüp takma işine girdi tabi dediğim gibi bu üç marka da firma bazında bunu yapıyorlar öyle kurnaz bayinin yapması olayı değil....