Gönderen Konu: 2010 Corolla kışa hazırlık . (Dikkat virüs içerir)  (Okunma sayısı 6702 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
Ynt: 2010 Corolla kışa hazırlık . (Dikkat virüs içerir)
« Yanıtla #20 : Aralık 09, 2014, 16:23:17 »

Sizin motorun Recep ivedikle bir yakınlığı var mı ? :D
Yok yahu, o kadar değil.  :lol:
2-3 ayda bir oto kuaförü tarafından motor temizliği yapılıyor.
Küçük tozlanmalara ıslak mendil ile müdahale ediyorum.

1.6 VVT-i

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 09, 2014, 16:23:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Aralık 09, 2014, 16:43:06 »
elinize sağlık güzel bir çalışma olmuş
birşey dikkatimi çekti neden her resimde  aracın bir tarafını sıfırlamışsınız ? :)

Teşekkürler .

Resimleri çekerken kendimde değildim herhalde . :) Şaka bir yana herhangi bir sebebi yok aracı yakın çekmek istemiştim ama eşeğin kulağına suyu kaçırmışım . :) Havalar düzelsin ilk yıkama sonrası çok daha güzel resimlerde paylaşırım .

Ellerinize sağlık çok güzel oldu. İmrendim doğrusu. Bende kışa hazırlık yapayım dedim bir ara fiyatta araştırdım (kendim yapma imkanım yok maalesef), Hatta bilgi sahibi olanlara da buradan danışmış olayım.
CarWax a sordum iç dış detaylı: dışta kil ile yıkama cila falan 490TL demişlerdi
Toyotay Bayiye sordum boya koruma Toyota Protect dediler (bu işlem sıfır araçlara yapılır bu araca olmaz demişti "saniye tanponu boyattığım  usta" benim araca neden dediler bilemiyorum hatta aracı götürmüştüm aracı görüp söylemişti. Ustamı kekledi bilemedim) 360TL
Geçen tamponu boyatmıştım ustaya sordum saniyide o pasta cilaya 150TL dedi.
Saydıklarımdan 3 üde birbirinden farklı ama hangisi yapmak daha iyi olur ve fiyatlar nasıldır.

Teşekkürler .

Öncelikle aracınıza işlem yaptıracaksanız kesinlikle meguairs gibi hafif aşındırıcı kullanan yerlere işlem yaptırmanızı tavsiye ederim . Sanayide veya herhangi bir yıkamacıda yapılan pasta cila denilen işlem sonucunda aracınız parlamaya parlar ama aracın boyasının canından can alırlar benim yaptıpım işlemi dışarıda 400 den aşağıya yaptıracağınızı pek sanmıyorum malzemeler aşırı pahalı değil fakat işçlik çok fazla . Ankara da yer tavsiye edemem ama Adana da bazı yıkamacılar meguars gibi prof ürünler ile uygulama yapıyorlar araştırırsanız Ankara'da da mutlaka bulursunuz . 

Toyota servislerininde sadece sıfır araçlara uygulama yapma nedenleri sıfır araçta işçilik çok azdır kil , hare alma gibi işin en zor kısımları yoktur ama fiyatın için bu kısımlarda fazlası ile var .

Yok yahu, o kadar değil.  :lol:
2-3 ayda bir oto kuaförü tarafından motor temizliği yapılıyor.
Küçük tozlanmalara ıslak mendil ile müdahale ediyorum.

2-3 ay çok sıkmış ben eskiden 6 ayda bir yapardım fakat bunda 1 seneyi aştı . Zaten en son motor komple değişmişti . Buda muhtemelen son yıkamam çünkü Allah izin verirse aracı 6 ay sonra değiştirecem en fazla satarken de bir kere yıkarım temiz olması iyi olur .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Aralık 09, 2014, 16:59:52 »
Eline saglik abi. Cok guzel is cikarmissin ortaya :)
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #23 : Aralık 09, 2014, 17:26:45 »
Eline saglik abi. Cok guzel is cikarmissin ortaya :)
Kardeşim teşekkürler .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Aralık 09, 2014, 17:27:32 »
Çok güzel olmuş. Elinize, kolunuza sağlık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #25 : Aralık 09, 2014, 22:42:14 »
Çok güzel olmuş. Elinize, kolunuza sağlık.

Kardeşim teşekkürler .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Aralık 09, 2014, 22:44:52 »
Eline emeğine sağlık abim güle güle kazasız belasız nazarsız kullan inşallah. :tamam:

Bu arabaları yanyana getirmek ve diğer aracıda duvara bi okadar dayamak zorundamıydın? İçim gitti yahu
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 125 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Aralık 09, 2014, 22:55:30 »
mahmut
tebrik ederim süper olmuş. farlarının içinde gündüz farımı yoksa yanlışmı gördüm. ama kaporta üzerinde harbi çok emek var.
biz bu kadar uğraşamıyoruz. bu yıl nisan başında toyota protect yaptırtmıştım artık 5 yıl onunla idare edeceğiz.
2010 MMT Dizel Corolla Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Aralık 09, 2014, 23:28:03 »
Maşallah abi güzel duruyor. Havalar ısınsın çalışmalara devam etcem bende :)
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Aralık 09, 2014, 23:47:45 »
Öncelikle ellerine sağlık abi Güzel olmuş :) Motor başka bir harika bence. Her ne kadar ben de temizleyip dikkat etsem de benim arabanın motorunu en son bayide tanıtımı yapılırken görmüştüm :D  :rofl:

Bir de sorum olacak. Autoglym bir tane cila pedim var delikli delikli canlı sünger tarzında. En son ciladan sonra suyla yıkayıp aynı günü akşam tatile çıkmıştım geri döndüğümde ped taş gibi olmuş :( Hava muhalefetinden cilamı yapamıyorum ama bu pedle cila yapsam problem olur mu? Ya da ped cilayı çekince yumuşar mı?
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Aralık 09, 2014, 23:56:33 »
Ellerine sağlık çok tatlı olmuş Mahmutcum ;) Allah kaza bela vermesin ;)
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #31 : Aralık 10, 2014, 00:21:44 »
Eline emeğine sağlık abim güle güle kazasız belasız nazarsız kullan inşallah. :tamam:

Bu arabaları yanyana getirmek ve diğer aracıda duvara bi okadar dayamak zorundamıydın? İçim gitti yahu

Teşekkürler abi Allah cümlemizi kazadan beladan korusun .

Park konusunda abi maalesef böyle yapmam lazım . Resimlerde gözükmüyor ama toyotanın diğer yanında da kolon var ve bu haliyle bile araba ile kolan arasında iki kişi yan yana zor durur . Böyle yapmaz isem bizim evin girişi connectin önü dolayısıyla gelen giden oldu mu arabaya ister istemez sürtüyorlar . Kimi bir arabayı darabalı yere katabilirsin diyebilir fakat orada da resimde çıkmamış ama traktör var .

mahmut
tebrik ederim süper olmuş. farlarının içinde gündüz farımı yoksa yanlışmı gördüm. ama kaporta üzerinde harbi çok emek var.
biz bu kadar uğraşamıyoruz. bu yıl nisan başında toyota protect yaptırtmıştım artık 5 yıl onunla idare edeceğiz.
Teşekkürler abi .

Abi farlarda herhangi bir şey yok orjinal . Gerçi biraz güneşten mi oldu bilmiyorum puslanma gibi bir şey var onuda havalar düzelsin yapacağım .

Maşallah abi güzel duruyor. Havalar ısınsın çalışmalara devam etcem bende :)

Teşekkürler kardeşim . Senin uygulamanı da gördüm hiç fena sayılmaz hatta ilk uygulama için çok başarılı . Çalışmalara da istemesen de devam edeceksin . :)

Öncelikle ellerine sağlık abi Güzel olmuş :) Motor başka bir harika bence. Her ne kadar ben de temizleyip dikkat etsem de benim arabanın motorunu en son bayide tanıtımı yapılırken görmüştüm :D  :rofl:

Bir de sorum olacak. Autoglym bir tane cila pedim var delikli delikli canlı sünger tarzında. En son ciladan sonra suyla yıkayıp aynı günü akşam tatile çıkmıştım geri döndüğümde ped taş gibi olmuş :( Hava muhalefetinden cilamı yapamıyorum ama bu pedle cila yapsam problem olur mu? Ya da ped cilayı çekince yumuşar mı?

Teşekkürler kardeşim .

Kardeşim padi görmeden bir şey diyemem ama sertleşmiş ise bence ucuz da olsa yeni ped ile yapman daha sağlıklı olur sert ped aracı çizebilir cilayı çekince ise yumuşayacağını sanmıyorum en iyisi riske gireceğine ucuzundan da olsa yeni ped alman çok daha iyi olur .

Ellerine sağlık çok tatlı olmuş Mahmutcum ;) Allah kaza bela vermesin ;)

Teşekkürler abi . Allah cümlemizi kazadan beladan korusun .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Aralık 10, 2014, 00:31:29 »
Maşallah abi motor sıfır gibi :) Araçta öyle gerçi. Yalnız aşırı yakın parketmemiş misin :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #33 : Aralık 10, 2014, 00:41:24 »
Maşallah abi motor sıfır gibi :) Araçta öyle gerçi. Yalnız aşırı yakın parketmemiş misin :D

Teşekkürler kardeşim .

Kardeşim sebebini bir önceki mesajda yazdım . İki seçeneğim var ya böyle park edeceğim yada birini yol kenarına . Yazın biri yol kenarında kalıyor ama kışın yağmurda çamurda ikisini sıkıştırıyorum başka seçenek yok . Birde geçen hafta postacı gördü bana sık posta geldiğinden arada takılır içine park etseydin dedi . Bende Connectin içi anladım abi sığdıramadım dedim .Nasıl ya dedi böyle yakın park edebiliyorsun da darabanın arkasına sığdıramadın mı dedi gülmekten öldük . :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Aralık 11, 2014, 11:00:10 »
Dün dörtnalda kaportacı burak abiyle konuştum abi pasta öner bana dedim meguiars 105 in üstüne tanımıyorum hiç başkasına bakma dedi üzerine güzel bi de cila at tamamdır dedi
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #35 : Aralık 11, 2014, 11:24:02 »
Dün dörtnalda kaportacı burak abiyle konuştum abi pasta öner bana dedim meguiars 105 in üstüne tanımıyorum hiç başkasına bakma dedi üzerine güzel bi de cila at tamamdır dedi
Kardeşim ciladan (wax) önce m205 te uygularsan çok daha başarılı olur. Parlaklığı maksimum istiyorsan m205 ve wax arasına birde makine ile glaze uygula .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kilometre: 22460
  • Model Yılı: '14
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Aralık 11, 2014, 11:28:49 »
Maşallah pırıl pırıl olmuş, özellikle motor.
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #37 : Aralık 11, 2014, 11:38:31 »

Maşallah pırıl pırıl olmuş, özellikle motor.

Teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '17
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Aralık 11, 2014, 13:09:54 »
Mahmut bey öncelikle elinize sağlık çok güzel bir temizlik olmuş.Aracınızın motorunu bu şekilde temizlemek için nasıl bir işlem ve hangi malzemeleri kullanıyorsunuz?Ayrıca böyle detaylı bir motor temizliği ne kadar süre dayanıyor ?
Corolla 2017 1.6 Advance 1.6 MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #39 : Aralık 11, 2014, 18:07:15 »
Mahmut bey öncelikle elinize sağlık çok güzel bir temizlik olmuş.Aracınızın motorunu bu şekilde temizlemek için nasıl bir işlem ve hangi malzemeleri kullanıyorsunuz?Ayrıca böyle detaylı bir motor temizliği ne kadar süre dayanıyor ?

Yunus bey teşekkürler .

Motor temizleme konusuna gelirsek öncelikle sudan etkilenebilecek yerleri bir bez ve üzerine poşet katarak kapatıyoruz . Benim aracım dizel ben alternatör , beyin ve xenon balastlarını kapatıyorum birde hava filtresinin emiş borusunuda her ihtimale karşı poşetle kapatıp aşağıdaki işlemleri sırası ile yapıyoruz .

1- Öncelikle üzerinde d-4d yazan motor kapağını çıkarıyoruz .
2- Fazla tozu uzaklaştırmak için kompresör ile hava tutuyoruz .
3- Tornador ile est motor ve jant temizleyiciyi motorda ulaşabildiğimiz her yere uyguluyoruz .
4- Artan est yi kompresörün mazot tabancası ile sıkıp yaklaşık 1,5 dakika bekliyoruz .
5- Basınçlı yıkama makinesi ile motoru duruluyoruz .
6- Hava ile motor üzerindeki fazla suyu uzaklaştırabildiğimiz kadar uzaklaştırıyoruz .
7- Plastik aksamlara plak2r uyguluyoruz bu anti statik bir üründür ve plastik aksamların çok uzun süre temiz kalmasını sağlıyor .

Bu arada bu işlemlerin aynısını motor kapağına ve kaputun altına da uyguluyoruz ama kapağın altındaki süngerimsi yalıtım malzemesine su gelmemesine dikkat ediyoruz gelse de bir şey olmuyor ama gelmemesi daha iyi .

Motorun bu temizlikte kalma süresi ise birazda hava koşullarına bağlı ama sıfır aldığınızda aracınızın motoru ne kadar temiz kalıyorsa en az o kadar kalıyor özellikle plastik aksamlara plak2 uygulanırsa bu süre o aksamlar için çok daha fazla oluyor . Yıkamacılarda çoğu yıkamacı mazot kullandığından bu süre evinize gidene kadar oluyor muhtemelen siz daha önce mazotla yıkattınız ve süreyi bu yüzden soruyorsunuz .

Bu arada benim aracım dizel eğer aracınız benzinli ise kapatılması gereken yerleri usta birinden öğrenmenizde fayda var . Benzinli motor dizel gibi değildir . Kesinlikle su gelmemesi gereken yerler var . Bu yerlere su gelirse de motor çalıştırılmadan önce bir damla su kalmaması gerekir .