Gönderen Konu: 2007 Corolla 1.4 dizel MMT alınır mı?  (Okunma sayısı 8796 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
2007 Corolla 1.4 dizel MMT alınır mı?
« : Aralık 03, 2014, 23:26:04 »
Merhaba ben ilker, Toyota corolla otomatik almayı düşünüyorum, tam otomatiklerin yakıt değerinin yüksek olması benim düşündürüyordu

yarı otomatiklerde sorunlar olduğunu okudum eğimli yollarda çıkmada problem sıkışık trafikte şanzumanın hata vermesi vs siz zaten biliyorsunuz bu bilgileri

toyota servisinde motor ustası olan bir tanışım yarı otomatiklerdeki bu sorunun 2007 ve altı modellerde olduğunu 2008 ve sonrasında yarı otomatiklerde ise bu sorunların olmadığını söyledi güvenle alabileceğimi söyledi ayrıca yarı otomatik dizellerde ise yağ eksiltme sorunun olduğunu söyledi

bu araçları kullanan arkadaşları birkaç sorum olacak,

1.) yarı otomatik 2008-2009 benzinli corolların bu tanışımın dediği gibi otomatikleri sorunsuz mu? 

2.) yarı otomatikler ayrıca tam otomatik gibi kullanıyor mu

3.) 2008-2009 yarı otomatiklerin vites geçişleri sıkıntılı olarak hissediliyor mu şehir içinde

4.) 2008-2009 yarı otomatiklerin eğimli yollarda çıkarken çok bayılıyor mu

5.) 2008 elegant modelinde eğimli yolda kalkarken geri kaçırma durumu ne?

6.) 2008-2009 yarı otomatiklerin şehir içinde ankara trafiğinde yakıt değerleri nedir,

toyota corolla alacağım daha önceki arabalarımda gülmedim sıkıntısız bir araç almak istiyorum, lütfen bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim :))))

Toyota Club Türkiye

2007 Corolla 1.4 dizel MMT alınır mı?
« : Aralık 03, 2014, 23:26:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
Ynt: Bilgi isteği
« Yanıtla #1 : Aralık 03, 2014, 23:37:56 »
Toyota sikintisiz bir markadir ama siz otomatik istiyosunuz  problem burda yoksa e12 manuel alin derdim :D
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '14
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 03, 2014, 23:42:49 »

En yeni kasalardaki otomatik sorunsuz ve vites geçiş sarsıntısı Sıfır fakat öncesi için aynı şeyleri söyleyene pek rastlamadım
İletiyi düzenle

VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 04, 2014, 00:32:07 »
@YUNUS EMRE ANDAÇ (31887) ve @Seyfi Kılıç (30771) ,

Fotograflı ve çok uzun mesajlar alıntı yapıldıgında hem sayfa gereksiz agırlaşıyor.
Hemde sayfada kirlilik oluyor.

Bu konuda alıntının ihtiyaç durumunu iyi degerlendirmenizi rica ederiz.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 04, 2014, 11:55:52 »
@YUNUS EMRE ANDAÇ (31887) ve @Seyfi Kılıç (30771) ,

Fotograflı ve çok uzun mesajlar alıntı yapıldıgında hem sayfa gereksiz agırlaşıyor.
Hemde sayfada kirlilik oluyor.

Bu konuda alıntının ihtiyaç durumunu iyi degerlendirmenizi rica ederiz.

Ahmet bey forumda haberdar etmek nasıl oluyor şuan bilmiyorum
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
Ynt: 2007 Corolla 1.4 dizel MMT alınır mı?
« Yanıtla #5 : Aralık 04, 2014, 12:08:01 »
merhabalar
17 yıldır sürekli tam otomatik araçlara sahip oldum,toyota almadan önce özellikle 1.4 mmt test etmek istedim sadece aklımda kalmasın diye.satış elemanı arkadaş özellikle binmeden önce belirtti siz bu konfora alıştıktan sonra bu sizi tatmin etmez diye.
gerçekten de hareket ettirir ettirmez ne motorun tepkisi ne vitesin tepkisi 1 km sonra geri döndürdü beni satış yerine :)
ben hiç beğenmedim özetle :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 92500
  • Model Yılı: '15
  • 145 kere teşekkür etti
  • 102 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 04, 2014, 13:05:42 »
Merhaba ben ilker, Toyota corolla otomatik almayı düşünüyorum, tam otomatiklerin yakıt değerinin yüksek olması benim düşündürüyordu

yarı otomatiklerde sorunlar olduğunu okudum eğimli yollarda çıkmada problem sıkışık trafikte şanzumanın hata vermesi vs siz zaten biliyorsunuz bu bilgileri

toyota servisinde motor ustası olan bir tanışım yarı otomatiklerdeki bu sorunun 2007 ve altı modellerde olduğunu 2008 ve sonrasında yarı otomatiklerde ise bu sorunların olmadığını söyledi güvenle alabileceğimi söyledi ayrıca yarı otomatik dizellerde ise yağ eksiltme sorunun olduğunu söyledi

1.) yarı otomatik 2008-2009 benzinli corolların bu tanışımın dediği gibi otomatikleri sorunsuz mu? 

3.) 2008-2009 yarı otomatiklerin vites geçişleri sıkıntılı olarak hissediliyor mu şehir içinde

6.) 2008-2009 yarı otomatiklerin şehir içinde ankara trafiğinde yakıt değerleri nedir,

toyota corolla alacağım daha önceki arabalarımda gülmedim sıkıntısız bir araç almak istiyorum, lütfen bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim :))))

2009 dizel mmt(yarı otomatik) corola sahibiyim,cevaplayayım :D

Cevap : Evet

Cevap : evet ancak alışınca çok rahatsız etmiyor. ama hissediliyor.

Cevap : eğer "S"  spor tuşuna basmazsanız yada manuelde kullanmazsanız evet bayılıyor.

Cevap : eğer yokuş kalkış desteği yoksa, reşit galip orta ışıklar gibi youşlarda geri kaçıyor. Bir tek orada el freni kullandım.

Cevap : Ankara yazın 4,5-5 LT/100km kışın 6-7,4 arası değişiyor. (Ancak ben çankaya bölgesinde 3 km mesafede kullanıyorum. )

Yukarıda yazdıklarıma ek olarak dizel motorundan ve şanzumanından memnunum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 04, 2014, 13:17:42 »
2008 yılında benzinli mmt aldım sıfır. 3 sene bindim. aracın torkuda düşük olduğundan çok kötü bir vites hele yokuşlarda:(
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 04, 2014, 14:47:51 »
vergi kısmını düşünmeden dahil etmeden söylüyorum bana göre dizel 2 litreden başlar,başlamalı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 136000
  • Model Yılı: '10
  • 15 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 04, 2014, 15:15:27 »
corolla candır heleki 1.4 d4d yakıt acısından sehir içi 25 kurus sehir dısı 18-20 kurus arası değişiyor.mmt sanzımana gelicek olursak da alısmakta cok güclük cekiceğin bir sanzımandır sahsen ben 2 ayda zor alıstım alısana kadar her gün satıcam dedim ama simdi alısınca hiç bir sıkıntısı yok heleki vites gecişleri sırasında ayağını gazdan cekincede yığılmayı en aza indirebiliyorsun kısacası ben aracı tavsiye ederim fakat sunu belirteyim cok aham saham bir performans bekleme rampalarda düzlükte cok iyidir ama rampa da cok vasat değildir bir vites kücült devam et  :) bundan önceki aracımda caddy performans acısından sıkıntım olur diye terettüdüm vardı düzlükte sıkıntım olmadı ama rampada bir vites kücült devam et mantığı ile alıstım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • EN İYİ PERFORMANS UZUN ÖMÜRLÜ OLANDIR.
  • Kilometre: 40000
  • 239 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 04, 2014, 20:15:44 »
yakıt tüketim değerleri ve mekanik müdehale edilebilme açısından mmt nin vites geçişleri kabuledilebilir.
+ ları
müdehale edilebilme.
mekanik olarak basit yapı
tork ihtiyacı istememe
yakıt sarfiyatı manuelle aynı
her türlü 70bg 80bg 90bgmotorlara dahi uygulanabilme
- leri
debriyaj balatsı ort 100 000 km bitiyor.
vies geçişleri hissediliyor
geri kaçırıyor.

kabul edilebilirlik.
alışınca vites geçişleri sanki manuel gii oluyor.
yokuşlarda el freni ile kalkmaya alışma veya sol ayakla frene basma taktiği.
2014 modellerde hill holder olduğundan yukarıdaki geri kaçırma olayı ortadan kalktı.
ben 2 yıldır kullanıyorum memnunum.cvt şanzumanın yakıt tüketimi ve her araçta olmayışı artı olarak yazılabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '17
  • 69 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 04, 2014, 22:00:14 »
  4 tane Corolla kullandım.(1.6 Elegant A/T) Şimdi elimde 5. Corollla mevcut. 2007 Dizel MMT. 152 bin km'de. Bugüne kadar tüm bakımları serviste yapılmış. Arkadaş, öylesine yaygın önyargılar  var ki size hak veriyorum, almaktan korkuluyor. Yok şanzıman şöyle, yok turbo böyle, yok yağ eksiltme... Bilen de konuşuyor bilmeyen de.  6 ayda 7-8 bin km yol yapıyorum , motor yağı hiç eksilmiyor. Trafik hız limitleri içerisinde uzun yolda 3.1 km. yakıt ort. yakalıyorum. Klima ve 4 yolcu dahil. Şehir içi ise doğruları yazmak gerekli  "facia" 100 km'de 8-9  litre yakıyorum. 100 bin km'yi geçen motora bitik gözüyle bakılıyor. Bakımını yapıp sınırları zorlamaya çalışmayıp, "Litresi 1.5 TL'den PAHALI DİESEL" almadıkça bu araçların sorunsuz en az 500-600 bin km yapabileceklerine inanıyorum. Sorunuza cevap olarak ilgilendiğiniz araç bakımlıysa kesinlikle alınır.  Vites geçişleri elbette hissedliyor benzinli A/T gibi değil yani. Yokuşta arkaya kaçırır ama herşey arabayı tanıyana kadar sıkıntı sonrası keyifli sürüş sunuyor. İlk başta pişman olup ne oluyoruz ya? diyebilirsiniz de...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 401 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 04, 2014, 22:33:41 »

İlker bey foruma hoş geldiniz.. ben de 2 yıl kadar 2.el aldığım 2008 auris mmt kullandım. Almadan hiç araştırma yapmamıştım, sonra yorumları okuduğumda "eyvah" dedim ama 2 yıl boyunca tabiri caizse benzin koyup gezdim, arac bana bir gün bile en ufak bir sorun çıkarmadı. Sorularınıza cevap verecek olursam;

1 - biraz şans işi bu galiba..dediğim gibi ben sorunsz biçimde bindim 2yıl..
2- bu sorunuzu tam anlayamadım.. arac özetle manuelleştirilmiş otomatik şanzıman diyebiliriz. dilediğinizde normal vites gibi kullanabiliyorsunuz ancak tam otomatik gibi kullanma gibi bir kavram duymadım.
3- herhangi bir sıkıntı olmuyor, olursa da kalibrasyon ile çok rahat çözülebilir. şehir içi kullanıma ve yakıt verimliliğine göre geliştirilmiş bir şanzıman olduğundan şehir içinde özellikle ışıklardan sonra kalkışta vs hantal kalabiliyor.. dilerseniz bu sorunu Es modunda(spor mod) çözebilirsin..
4- yokuşta bayılırsa vitese müdahale ederek deviri ayarlayabilirsiniz.
5- geri kaçırma oluyor ancak otomatik kullanan eşim bile çok kolay alıştı
6- şehir içi (ort 25-30 km hız) yazın 7,5 lt, kışın 8 lt civarı yakıyor..şehir dışı 90km sabit hızda da 6 -6,5 lt civarı..şehir içi için üretilmiş bir araç olduğundan şehir dışında çok ekonomik değil.. (90km hıza çıktığınızda 3000 devrin üstüne çıkıyor araç..6. vites olsa süper olurmuş aslında)
2017 C-HR Hybrid Diamond