Gönderen Konu: Pratik Bilgiler...  (Okunma sayısı 15689 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 150000
  • Model Yılı: '09
  • 125 kere teşekkür etti
  • 106 kere teşekkür edildi
Ynt: Pratik Bilgiler...
« Yanıtla #60 : Aralık 07, 2015, 11:56:11 »
Önerim cama pasta yerine linkteki ürün olur:
http://www.detailingdukkani.com/urun/gtechniq-g5-water-repellent-coating-for-glass---100ml_1408.aspx?CatId=276
Abi 10 liraya aldığım pasta da beş aşağı beş yukarı aynı işlevi görüyor 6 ay önce attım hala suyu kaydırıyor yeterli şekilde. 10 liralık pastayı sonuçta boyaya sürmüyorum cama sürüyorum ve bence ucuz. Sizin ürün profesyonel fakat düşündüğümde daha pahalı ve aldığım faydayı maksimize etmiyor fiyatı da işin içine katınca tabi :) sizin ürünü her kullanışta cama 10 ml kullansak 5 ay gidiyor demiş 50 ay eder 2 yıl gibi bir şey oluyor pasta da hesap ettiğimizde 2 yıl gidecek gibi duruyor o da 5 ay rahat gidiyor o yüzden pastanın cama zararı yoksa ben pastaya devam diyorum nacizane. hatam varsa affola
Corolla 1.4 D4D Elegant 2009 Siyah 127.000 km-158.000km
Auris 1.4 D4D Comfort Extra 2012 Beyaz 96.000 km
Hiçbir şeyi ben yaptım deme. Ele geçirdiğin tüm kaleler, kazandığın tüm başarılar Allah’ın bir lütfudur.(Kanuni Sultan Süleyman)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Aralık 07, 2015, 11:56:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Aralık 07, 2015, 17:38:47 »
Pasta cami cizebilir. Cunku arac cami normal camdan farkli, sertligine bakmak lazim.

Balans oncesi takilacak lastigin dis aralarinin ve jant icinin temiz oldugundan emin olmak gerek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Aralık 08, 2015, 13:15:14 »
Sararan farları diş macunu ile ovunca güzel bir görüntü yakalanıyor diyorlar. Deneyen oldu mu hiç?
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Aralık 08, 2015, 13:23:00 »
Sararan farları diş macunu ile ovunca güzel bir görüntü yakalanıyor diyorlar. Deneyen oldu mu hiç?
2 saat ovaladim. Az bisey etki etti ama pasta cila gibi olmadi
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '14
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Aralık 08, 2015, 13:34:43 »
Abi 10 liraya aldığım pasta da beş aşağı beş yukarı aynı işlevi görüyor 6 ay önce attım hala suyu kaydırıyor yeterli şekilde. 10 liralık pastayı sonuçta boyaya sürmüyorum cama sürüyorum ve bence ucuz. Sizin ürün profesyonel fakat düşündüğümde daha pahalı ve aldığım faydayı maksimize etmiyor fiyatı da işin içine katınca tabi :) sizin ürünü her kullanışta cama 10 ml kullansak 5 ay gidiyor demiş 50 ay eder 2 yıl gibi bir şey oluyor pasta da hesap ettiğimizde 2 yıl gidecek gibi duruyor o da 5 ay rahat gidiyor o yüzden pastanın cama zararı yoksa ben pastaya devam diyorum nacizane. hatam varsa affola
Pasta cami cizebilir. Cunku arac cami normal camdan farkli, sertligine bakmak lazim.
Estağfurullah kusur ne demek.
Hakan Bey' in de dediği gibi pasta nihayetinde aşındırıcı bir malzemedir. Suya iticilik katması da içeriğinde az miktarda da olsa yer alan yağlardır. Pasta yerine temiz cama direkt cilayı sürebilirsin.
Diş macunu da nihayetinde aşındırıcıdır, ancak dişler daha narin yapıda oldukları için aşındırıcılık derecesi epey düşüktür.
Bu işlem için de PlastX gibi daha profesyonel ürünler mevcut.
Basit bir karşılaştırma yaparsak, profesyonel ürünle 5 dakika ovalayarak sonuç elde edilebilirken, diş macunu ile belki de yarım saat ovalamak gerekir ki bir sonuç elde edilebilsin.
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '15
  • 53 kere teşekkür etti
  • 90 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Aralık 18, 2015, 13:46:58 »
Bir bilgi de benden gelsin..
özellikle yaz aylarında ağaç altında bırakılan araçlara reçine damlar. ufak ufak olup sertleşip kuruyunca çıkmaz çıkarmak için kazımayı denersiniz hem boyaya zarar hem bitmez o iş tek tek yüzlerce damlayı çıkarmak.
çözüm basit.. el temizleme jelleri var. bunu uygulayarak reçineleri hemen çözerek temizleyebilirsiniz. işin sırrı aslında isopropyl alkolde bulabilirseniz litresi 10tl yi geçmez. bu alkol boyaya plastik aksamlara vs. matlaştırmadan zarar vermeden reçineleri çıkartır..  ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2004 Subaru Forester XT
  • Kilometre: 52000
  • 13 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Aralık 18, 2015, 14:16:39 »
Bir bilgi de benden gelsin..
özellikle yaz aylarında ağaç altında bırakılan araçlara reçine damlar. ufak ufak olup sertleşip kuruyunca çıkmaz çıkarmak için kazımayı denersiniz hem boyaya zarar hem bitmez o iş tek tek yüzlerce damlayı çıkarmak.
çözüm basit.. el temizleme jelleri var. bunu uygulayarak reçineleri hemen çözerek temizleyebilirsiniz. işin sırrı aslında isopropyl alkolde bulabilirseniz litresi 10tl yi geçmez. bu alkol boyaya plastik aksamlara vs. matlaştırmadan zarar vermeden reçineleri çıkartır..  ;)
bildiğimiz ıslak mendil kullanabilirsiniz. denenmiştir  ;)
kış geldi hepimizin başbelası camların buharlaşmasıdır. klima gecikmeli bir yol,  öncesi için 2 kg  kedi kumunu 2 çorabın içine koyup (1 çrap 1 kg)  koltuk altına koyun 45 gün boyunca aracın nemini toplar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #67 : Aralık 18, 2015, 17:40:16 »
Evet, silika jel bulundurulabilir arac icinde neme karsi.
Cabrio aracta ise cozum basit. :islik:

Bagajda isci eldiveni bulundurmakta yarar var ozellikle kisin, zincir takma olasiligina karsi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • TOYOTA TUTKUNU
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '08
  • 8 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Ocak 27, 2016, 09:29:39 »
  - Geri çekmede sorun yaşanan emniyet kemerinin iç tarafına WD40 sıkın daha hızlı çalışacaktır.
  - Motoru mazot ve WD40 ile birlikte parlatabilirsiniz ancak motoru biraz çalıştırın kurusun yoksa toz tutabiliyor.
  - Aracınızı sadece Cd çalarında sorun varsa, genelde sorun göz tozlanmadır.. Kulak çöpüne biraz kolonyayla gözü temizlediğinizde eskisi gibi çalışıyor.
  - Parke temizleyiciden 1 damla kovaya koyar  bezle aracınıza sürdüğünüzde aracın parladığını göreceksiniz..

TOYOTA BİR TUTKUDUR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #69 : Ocak 27, 2016, 09:57:45 »
Yaza doğru aracımın motorunu kendim temizlemek istiyorum. Bunun için sadece wd-40 ve pislikleri almak için bez yeterli midir arkadaşlar? Bir de motorun üzerine wd-40 sıkılmaması gereken yerleri var mı yoksa tereddut etmeden her yerinde kullanabilir miyiz? Bunun yanında balata temizleme spreyini de kullanabilir miyiz kir yağ pas sokucu olarak motorda?
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '08
  • 61 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #70 : Ocak 27, 2016, 10:09:19 »
benim çmurluklarda bayağı zift var. Zifr çıkarıcı alacaktım. Ama sana yağı bana mantıklı geldi. Acaba boyaya zarar verir mi çok bekletince
Arabanız beyaz ise çamaşır suyu ile hafif ovalayın sonuç mükemmel oluyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • 14 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #71 : Ocak 27, 2016, 10:49:38 »
Hgs etiketinin kalıntısı nasıl çıkarılır?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Ocak 27, 2016, 13:16:34 »
Yaza doğru aracımın motorunu kendim temizlemek istiyorum. Bunun için sadece wd-40 ve pislikleri almak için bez yeterli midir arkadaşlar? Bir de motorun üzerine wd-40 sıkılmaması gereken yerleri var mı yoksa tereddut etmeden her yerinde kullanabilir miyiz? Bunun yanında balata temizleme spreyini de kullanabilir miyiz kir yağ pas sokucu olarak motorda?
Wd-40 yağlı ürün balata spreyi çabuk uçuyor ikiside faydalı değil. Motor soğukken yağlı kirli yerlere sprey şişesiyle benzin sıkın ve uçmasını bekleyin. Tazyikli suyla yıkanmış gibi pırıl pırıl oluyor ben benzin kullanıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #73 : Ocak 27, 2016, 15:58:15 »
 Bazı bilgileri verirken sorun çıkarmayacağından emin olmak gerekir arkadaşlar. Çamaşır suyu ve parke temizleyici bunlara örnek. Net bilginiz varsa lütfen ekleyin.

Bunun için motor temizleme spreyleri var, hatta bu fren disk temizlemede de kullanılıyor. Araç yıkamalarda sadece nemli bez ile bile olsa arada motor bölmesini silerseniz daha sağlıklı olur.
 Motor bölmesini temizlerken kablo soketleri gibi noktalara dikkat edin.

Bunun için de kimyasallar var. Diğer yandan sprey ile kalıntı etiketi ıslatıp yumuşatmaya çalışabilirsiniz. Baka bilgi verenler de olacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 150000
  • 125 kere teşekkür etti
  • 106 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Ocak 27, 2016, 19:20:43 »
Kolonya sıkıp mikrofiber bez ile silerek çıkartmayı deneyin. Eski aracımı aldığımda satan kişinin cama yapıştırdığı etiketlerin kalıntılarını öyle sökmüştüm.
Corolla 1.4 D4D Elegant 2009 Siyah 127.000 km-158.000km
Auris 1.4 D4D Comfort Extra 2012 Beyaz 96.000 km
Hiçbir şeyi ben yaptım deme. Ele geçirdiğin tüm kaleler, kazandığın tüm başarılar Allah’ın bir lütfudur.(Kanuni Sultan Süleyman)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '14
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #75 : Ocak 27, 2016, 21:36:33 »
...- Parke temizleyiciden 1 damla kovaya koyar  bezle aracınıza sürdüğünüzde aracın parladığını göreceksiniz..
Parke dediğiniz malzeme, üst katmanında alüminyum oksit denilen ve belki de elmastan sonraki en sert maddeyle kaplanan; taber testi adı verilen ve dakikada 2500 devir dönen zımpara taşıyla test edilen ve yine de aşınmanın çok az olduğu bir malzemedir. Araç boyasına sürmemenizi tavsiye ederim.
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #76 : Ocak 27, 2016, 21:51:53 »
Aracı yıkarken lastikleri parlatmak için soğan ve patatns konan file kullanın çok güzel parlatıyor. Ayrıca bilmediğiniz kimyasalları mümkün mertebe kullanmayın. Vücutta tahrişlere neden olabilir. En yakın örnek tuzruhu ve çamaşır suyu karışımı öldürvcü gaza sebep oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 33690
  • Model Yılı: '21
  • 4 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #77 : Ocak 28, 2016, 19:52:14 »
Sökülen cam filminin izleri cam üzerinde kalır. Bu izleri Cam Sil ile yumuşatıp temiz bir bezle silerek giderebilirsiniz. Zaten cam filmi uygulanırken cam sil kullanılıyor.
Toyota Corolla 2021 hybrid 1.8

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Carpe diem
  • Kilometre: 36640
  • Model Yılı: '13
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #78 : Ocak 29, 2016, 21:00:23 »
2013 modellerde far yıkamalı olanlarda far açıkken cama su püskürtüldüğünde far yıkama da devreye giriyor
TOYOTA...HADİ,ÇIKALIM SENİNLE HER YOLA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 33000
  • Model Yılı: '11
  • 93 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #79 : Şubat 03, 2016, 20:30:00 »
Beyaz renk araclarimiza daksil ile rötuş yapılabiliyor :)

Bu durum gerçekten doğru mu acaba gerçekten bu tip sıkıntılarım var arabada hatta paslanma tehlikesi bile görüyorum ne dersiniz...
0 'dan 100 km 'ye 10 saniyede çıkabilirsin belki, ama önemli olan kaç saniyede durabildiğindir.