0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba arkadaşlarben daha öncede Avensıs 2012 model ve yeni makyajlı kasa hakkında yorum yazılması için konu açmıştım( yakında almak istediğim makyajlı kasa avensıs için)ben biraz araştırma yaptım , bu araçlar atmosferik olduğundan LPG uyumlu çalıştığına kanaat getirdim ama Haziran 14 tarihinde Enver İşbilir isimli kullanıcının bir konusunu okudun Konu:BİR TÜRLÜ SÖNMEYEN ARIZA LAMBALARI adlı konuburda avensıs gercekten LPG uyumlu çalışmıyormu ,cokmu sorun cıkarıyor, kronik arızaları varmı yorumlarınız için şimdiden teşekkur ederim..
Merhaba arkadaşlarben daha öncede Avensıs 2012 model ve yeni makyajlı kasa hakkında yorum yazılması için konu açmıştım( yakında almak istediğim makyajlı kasa avensıs için)ben biraz araştırma yaptım , bu araçlar atmosferik olduğundan LPG uyumlu çalıştığına kanaat getirdim ama Haziran 14 tarihinde Enver İşbilir isimli kullanıcının bir konusunu okudun http://www.toyotaclubtr.com/index.php?action=profile;u=5946Konu:BİR TÜRLÜ SÖNMEYEN ARIZA LAMBALARI adlı konuburda avensıs gercekten LPG uyumlu çalışmıyormu ,cokmu sorun cıkarıyor, kronik arızaları varmı yorumlarınız için şimdiden teşekkur ederim..
Benim bundan önceki arabam fiat albea idi yakıt az olduğundan düşünmeden binebiliyordum o zamanlar yılda yaklaşık 10000km den fazla yaptım bu aracı aldığımda sorun cıkarmassa en az 5 sene binmeyi düşünüyorumaracı aldığımda korkarak binmek istemiyorum şuraya gitsem ne kadar yakıt yakar düşüncesi olmasını istemediğimden LPG li kullanmak istiyorum (malum üllkemizde yakıt fiyatları ortada)birde gaza basarken ayağımın altında yumurta varda kırılacak gibi bir şüşünceyle arabaya binmek istemiyorum bunlardan dolayı LPG düşünüyorum?
Kesinlikle katılıyorum.Her ne kadar sıkıntı olmaz denilse de yılda 10.000 KM yapan birisi için LPG bence gereksiz.
Özümüze dönersek soruyu anlayan var mı?
T25 kasayı lpg ile kullandım ne kadar lpg ile uyumlu densede zamanla subapları yakıyor ve masraf açıyor bu subap yakma olayı tabikide yanlış lpg ayarı yapılmasındanda kaynaklanıyor.T27 kasaya geçince ilk işim tekrar lpg taktırmak oldu uzun yolda 19 krş şehiriçi 2.30 krş lpg yaktı.Bu arada iyi bir ayarla valwematic motorda subap yakma riskinin wwti motora göre çok düşük olduğunuda ustalardan öğrendim.Lpg ile kullanan bir daha benzinle binemez ve yılda onbin km benzinle yapan lpg takınca inanın onyedi bin ve üstü km lere çıkacaktır.En güzel örnekte kendim olacak 19 sene benzinli araba kullandım yılda 7 ila 9 bin km zor yapıyordum lpg ile tanışınca yıllık km iki katına çıktı.Bu arabayada lpg yi tajtıralı yirmi gün oldu 1600 km yol yaptım.İşin özetine gelirsek iyi bir usta ile bu araçlar lpg.de pek problem çıkartmaz ve hem sizi hemde cebinizi üzmez.
abi zaten t 25 d4 motorlarda genelde sıkıntı çıkıyor diye okumuştum forumlardan dediğiniz gibi ama valvematikte bu sorunlar minimize edilmiş diye okumuştum bende tabi sürekli redline gezmezsen
Ali hocam d4 diye geçen motor 2.0 olandır ve de lpgye uygun değil ama bir şekilde takılıyor. 1.6 olanlar normal vvt-i motor sıkıntı çıkma olasılığı çok az ama devirli kullanılınca bazı problemler çıkabiliyor. Her araçta olabileceği gibi