Merhaba arkadaşlar
ben daha öncede Avensıs 2012 model ve yeni makyajlı kasa hakkında yorum yazılması için konu açmıştım( yakında almak istediğim makyajlı kasa avensıs için)
ben biraz araştırma yaptım , bu araçlar atmosferik olduğundan LPG uyumlu çalıştığına kanaat getirdim ama
Haziran 14 tarihinde Enver İşbilir isimli kullanıcının bir konusunu okudun
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?action=profile;u=5946Konu:BİR TÜRLÜ SÖNMEYEN ARIZA LAMBALARI adlı konu
burda avensıs gercekten LPG uyumlu çalışmıyormu ,cokmu sorun cıkarıyor, kronik arızaları varmı
yorumlarınız için şimdiden teşekkur ederim..
Merhaba arkadaşlar
ben daha öncede Avensıs 2012 model ve yeni makyajlı kasa hakkında yorum yazılması için konu açmıştım( yakında almak istediğim makyajlı kasa avensıs için)
ben biraz araştırma yaptım , bu araçlar atmosferik olduğundan LPG uyumlu çalıştığına kanaat getirdim ama
Konu:BİR TÜRLÜ SÖNMEYEN ARIZA LAMBALARI adlı konu
burda avensıs gercekten LPG uyumlu çalışmıyormu ,cokmu sorun cıkarıyor, kronik arızaları varmı
normalde lpg deyince akla honda civic gelir ama honda forumlarına baktığınızda bir çoğunda arıza lambası yakar emin olun toyotalarda bu oran daha az. benim araç 40 bindir lpg ile çalışır çok şükür o lamba hiç yanmadı kaldı ki forumda ya da başka yerlerde çok nadir lamba yakanı gördüm.
lpg kalibrasyonuyla kolayca da çözülüen bir durumdur
ustalar valvematik motorların lpg ye çok iyi uyumlu olduğunu ve uzun yıllar sorunsuz binilebileceğini söylüyorlar.
ışık yakma durumu genelde lpg montajcısının kalitesini gösteriyor. ki yakarsa da lpg servisi söndürüyor ayrıca kronikleşmiyor.
civic 2010 kullana arkadaşımda sürekli yanıyor arıza ışığı neden diyorum hondalar böyle adam söndürüyor gene yanıyor sıkıntı olmaz bin dedi diyor kaç km dir öyle biniyor adam ama toyotalarda ben böyle bir durum görmedim
arıza falan yok iyi bir ustaya git adam gibi taksın yıllarca güvenle kullan sıkıntı olmaz
2-a mühendislik diye google tarat bulunduğun yere yakın brc bayisine git taktır yeterli yetkili sevis olsun sanayide herkes yetkili bayiiyim diyor çamaşır makinası hortumundan baglantı yapıyorlar araba patlarda araza lambasıda yakar
önemli yetkinlik ve sistem
tartarinide güzel ama servisi biraz zayıf
ben br tavsiye ederim korkmadan yaptır her geçen gün zarardasın ben yıllardır kullanıyorum
Benzinde kullanin daha saglikli
Benzinlide ilk başta biraz çok yakar gibi ama gitgide yakıt düşüyor. Benim araç ikibin km de şu anda. Ortalama yakıt tüketimim şehir için 7.2 lt
Istesem daha düşer ama ben birazcık gaza asılıyorum bazen... benzin fiyatları da ucuzladı zaten. :birazcık:
Merhaba arkadaşlar
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?action=profile;u=5946
Sizle aynı görüş ve düşüncede biri olarak aracımı 2 ay önce aldım.Birebir sizin geçtiğiniz yollardan geçtim. Araştırmalarım sonucunda LPG taktırılıp sorun çıkma olasılığı en az araçlardan biri olduğu için tercih ettim.Şuan bende LPG taktırabileceğim kaliteli, işinin ehli ustası olan bir bayi arıyorum. İstanbul Avrupa yakasında.Foruma birkaç yere konu ile ilgili durumu belirtmeme rağmen henüz İstanbul Avrupa yakasında brc yada prins ustası tavsiye eden bir kullanıcı çıkmadı.Forumda yaptığım araştırmalarda da ben bulamadım. (Görememişte olabilirim.)
Merhaba arkadaşlar
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?action=profile;u=5946
lpg ye geçmeyi düşünüyorsanız ilk önce yılda kaç km yapacaksınız? aracı elinizde ne kadar süre tutmayı planlıyorsunuz gibi soruların cevap bulması önemli, çünkü bazı durumlarda lpg avantajlı olmayabiliyor.
Benim bundan önceki arabam fiat albea idi yakıt az olduğundan düşünmeden binebiliyordum o zamanlar yılda yaklaşık 10000km den fazla yaptım
bu aracı aldığımda sorun cıkarmassa en az 5 sene binmeyi düşünüyorum
aracı aldığımda korkarak binmek istemiyorum şuraya gitsem ne kadar yakıt yakar düşüncesi olmasını istemediğimden LPG li kullanmak istiyorum (malum üllkemizde yakıt fiyatları ortada)
birde gaza basarken ayağımın altında yumurta varda kırılacak gibi bir şüşünceyle arabaya binmek istemiyorum bunlardan dolayı LPG düşünüyorum?
Benim bundan önceki arabam fiat albea idi yakıt az olduğundan düşünmeden binebiliyordum o zamanlar yılda yaklaşık 10000km den fazla yaptım
bu aracı aldığımda sorun cıkarmassa en az 5 sene binmeyi düşünüyorum
aracı aldığımda korkarak binmek istemiyorum şuraya gitsem ne kadar yakıt yakar düşüncesi olmasını istemediğimden LPG li kullanmak istiyorum (malum üllkemizde yakıt fiyatları ortada)
birde gaza basarken ayağımın altında yumurta varda kırılacak gibi bir şüşünceyle arabaya binmek istemiyorum bunlardan dolayı LPG düşünüyorum?
Avensis lpg konusunda forumda benzer birçok paylaşım mevcut, aşağıdaki linki inceleyebilirsiniz.
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32292.0
Bende alırken çok araştırmıştım.Ankarada'ki satış temsilcisi LPG'ye çok uyumlu, hiç bir sıkıntı yaşanmadığını defalarca söylemişti. Bende alırken hesaplarımı ona göre yapmıştım.Eğer 100km'de 9 lt geçersem kesinlikle taktırırım diye düşünmüştüm.Arabayı 2 yıldır kullanıyorum.Ankara trafiğinde yerine göre sakin yerine göre sıkışık trafik.Çevre yoluna çıkmam söz konusu değil,Ankara'nın en soğuk kışında 8,8 'i geçmedi.Bu rakam yazları 8,3-8,5 arasında bazen daha da düşebiliyor.Şu an Ankara'da havalar çok soğuk Bilgisayar 8,5 Lt gösteriyor.Bundan iyisi can sağlığı diyorum.
Honda Civic ve city'yi kullanan iki arkadaşımın lgp yakıtları 30 kuruş çıvarıymış. Bizim avensisler neredeyse bu yakıtı benzinde yakalıyor. Valla bence lpg gerek yok gibi. Ama yılda en 20 bin km yaparım diyene birşey demem. 15 bin km ve altı kullanacaklar bence bir daha düşünsün... risk, maliyet ve fayda hesabını iyi yapmak gerekir bence...
Kesinlikle katılıyorum.Her ne kadar sıkıntı olmaz denilse de yılda 10.000 KM yapan birisi için LPG bence gereksiz.
Aytaç bey o tabloyu biliyorum. Bu sadece benim görüşüm.Olaya öyle bakarsak LPG her zaman avantajlı.
Özümüze dönersek soruyu anlayan var mı?
Özümüze dönersek soruyu anlayan var mı?
Sanirim ilk mesajda bu aracin LPG uyumu hakkinda bilgi alinmak istenmiş.
T25 kasayı lpg ile kullandım ne kadar lpg ile uyumlu densede zamanla subapları yakıyor ve masraf açıyor bu subap yakma olayı tabikide yanlış lpg ayarı yapılmasındanda kaynaklanıyor.T27 kasaya geçince ilk işim tekrar lpg taktırmak oldu uzun yolda 19 krş şehiriçi 2.30 krş lpg yaktı.Bu arada iyi bir ayarla valwematic motorda subap yakma riskinin wwti motora göre çok düşük olduğunuda ustalardan öğrendim.Lpg ile kullanan bir daha benzinle binemez ve yılda onbin km benzinle yapan lpg takınca inanın onyedi bin ve üstü km lere çıkacaktır.En güzel örnekte kendim olacak 19 sene benzinli araba kullandım yılda 7 ila 9 bin km zor yapıyordum lpg ile tanışınca yıllık km iki katına çıktı.Bu arabayada lpg yi tajtıralı yirmi gün oldu 1600 km yol yaptım.İşin özetine gelirsek iyi bir usta ile bu araçlar lpg.de pek problem çıkartmaz ve hem sizi hemde cebinizi üzmez.
abi zaten t 25 d4 motorlarda genelde sıkıntı çıkıyor diye okumuştum forumlardan dediğiniz gibi ama valvematikte bu sorunlar minimize edilmiş diye okumuştum bende tabi sürekli redline gezmezsen 
Ali hocam d4 diye geçen motor 2.0 olandır ve de lpgye uygun değil ama bir şekilde takılıyor. 1.6 olanlar normal vvt-i motor sıkıntı çıkma olasılığı çok az ama devirli kullanılınca bazı problemler çıkabiliyor. Her araçta olabileceği gibi
Ali hocam d4 diye geçen motor 2.0 olandır ve de lpgye uygun değil ama bir şekilde takılıyor. 1.6 olanlar normal vvt-i motor sıkıntı çıkma olasılığı çok az ama devirli kullanılınca bazı problemler çıkabiliyor. Her araçta olabileceği gibi
bende onlara dedim zaten 2.0 olanlara cavit abininde 2.0 değil miydi?