0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba arkadaşlar. 2011 yaris 1,33 lpg'li düz vites aracımda radyatör suyunu değiştirirken usta fark etti sorunu. Radyatörün üst hortumu oldukça sıcak fakat alttaki hortum buz gibi ve fan soğuk hava üfleyip yüksek devirde çalışıyordu.. Saniyede ustaya götürdüğümde usta hava yapmış dedi ve alttaki hortumu sıkarak havasını aldı. Sanayideyken hem üstteki hemde alttaki hortum ısındı ve fan çalıştığında ılık bi hava üfledi. Usta bu şekilde normal olduğunu söyleyip beni gönderdi. Eve gelirken fanın yüksek sesle çalıştığını duydum yine. Park edip kontrol ettiğimde yine üstteki hortum sıcak alttaki hortum buz gibiydi. LPG taktırdığımdan beri fan yüksek sesle çalışıyordu fakat ben bunu normal sanıyordum(2012 yılında taktırdım lpg'yi). Ne yapmamı önerirsiniz? Havasını bi daha mı aldırmam gerekiyor yoksa parça mı değişmesi lazım?
Lpg montajında sıkıntı olabilir Toyota araçlar hava yapmaz termostat açmıyor büyük ihtimal kalorifer sıcak üflüyormu işinin ehli bi ustaya göstermenizde fayda var
suyu azdır o zaman su ekleyin
eğer komple boşaltıysanız kesin su eksik siz bakmayın o ara dolu göründüğüne su boşaltıp tekrar doldurma işlemin de araç bir kaçsaat dinlendikten sonra çalıştırmadan önce ekleme yapılarak tamalanabilir veya bizim yaptığımız yöntem gaz kelebeğinin oradaki küçük hortumu çıkarırım ve ekleme yaparım su oradan gelinceye kadar devam ederim sonrasındada dediğim gibi çalıştırmadan önce ekleme yaparım bunu bir kaç gün tekrarlarım ama siz kaloriferde her hangi bir sıkıntı görünmüyor demişsiniz o zaman sorun olmaması lazım
http://uzmanlar-toyota-ozel-servisi.ticiz.com/ yetkili servisten ayrılma elemanlar
Hocam dediğiniz gibi su deposu min çizgisinin hemen altındaydı. Bende max çizgisine kadar su koydum. İşe gidip geldim(toplamda 40 km) fan hiç yüksek sesle çalışmadı. Fakat akşam kontrol ettiğimde alt hortum yine buz gibiydi. Fan yavaş hızda sessiz çalışıyordu.. bir süre sonra da durdu. Motoru susturup radyatörü elimle kontrol ettim. Üst tarafları sıcak, ortadan aşağı doğru da soğuktu. Acaba normal olan bu mu? Yoksa ben mi evham yapıyorum.
eğer termostatta sıkıntı yoksa suyu azdır su eklerken depodan değil radyatörden ekleyin[/quoteDepodan ekledim ben. Radyatörden ekleyin dediğiniz yer üzerinde caution yazan metal kapak galiba. Yarın kontrol edip eklerim yine. Peki radyatörün üstünün sıcak olup altının soğuk olması normal mi ?
onu tam bilmemekle yanlış bilgi vermeyeyim diye şu mantık olabilirzaten üst hortum radyatörün üstü olarak düşünün alt hortumuda radyatörün altı olarak düşünürsek aynı kapıya çıkıyoruz diye düşünüyorumevet dediğiniz yerde tam ortadadaki kapak ama araç soğukken yapın bunu
belli bir süreden sonra motordaki tüm su ısınır ben geçen hafta termostatı değiştirdim ilk başta aynı sorun bende de oluştu biz termostatın arızalı olduğunu sandık sonradan su ilavesi yaptık düzeldi hem alt hem üstten sıcak su geçmeye başladı
Benim arabanın alt hortum hep soğuk. Dediğiniz gibi su ilavesi yaptıktan sonra artık fan gürültülü bi şekilde devreye girmiyor ve sessizce çalışıyor. Kalorifer de çok güzel ısıtıyor. Şu anda alt hortumun soğuk olduğunu bilmesem arabada hiç bi sorun yok derim. Acaba alt hortumun soğuk olması normal mi? Artık onu düşünür oldum
aracınız soğukken su eklemeye devam edin alt hortumun hala soğuk olması normal değil diyorum ben şasi düşüncem bu yönde eğer 15 20 dk yol gidiyorsa ve soğuksa normal olmaması lazım en azından ılık olsa tamam kıştır fazla ısınmamış dersiniz fakat iyi yol gittikten sonra hatta kalorifer ısıtıyor ama hortum soğuksa normal değildir belkide ben yanlış biliyorumdur.