Geçenlerde başıma ilginç bir olay geldi sizinle paylaşmak isterim. Yakıt en dip seviyede ve yanıp yanıp sönüyor ve yol bilgisayarının range ( gidebileceği mesafe ) kısmı 0 yazıyor. Neyse telaş ile benzinliğe girdim. Yaklaşık 24 Lt mazot aldım. Alışkanlık olmuştur yol bilgisayarı değerlerini sıfırladım. çalıştırıp hareket ettim normalde yaklaşık 4 ile 5 diş göstermesi gereken yakıt ibresi halen eskisi gibi yanıp yanıp sönüyor. Nasıl olur falan diyorum yoksa yakıt koymadımı pompacı. Biraz hareketten sonra ( 3-5 km ) yakıt ibresinin bir diş yukarı çıktığını gördüm bu birazda olsa rahatlattı beni. sonra bir kaç saatlik kullanımdan sonra 4. dişte nihayetinde doldu. Range kısmına bakmak için kurcaladığımda halen sıfır yazıyordu. Bir kaç arkadaşı aradım bilgisi olan yok. sonra Toyota müşteri hizmetlerini aradım mesaj bırakın gün içinde size dönüş yapılacaktır dedi ondanda ümidimi kestim. Eve geldim üzerinden biraz zaman geçsin düzelir diye düşündüm sabah baktığımda halen sıfır yazıyordu. Telaşla ustaya gittim

acaba yol bilgisayarı beyninde bir problem mi var veya şamandıra v.s . Ustanın cevabı süperdi '' Araç dizeldi değil mi '' evet dedim ha evet bazen yol bilgisayarında buna benzer problemler olabiliyor resetleyelim dedi, iyi dedim nasıl olacak, kutup başlarını söküp takacaz

Dediği gibi söküp bir kaç dakika sonra taktığımızda her şey sıfırlanmış ve düzelmiş bir şekilde önümde duruyordu ve bu beni bayağı rahatlattı. Bu durumla karşılaşmamış olanlar için yol gösterici olabileceğini düşündüm. :