Gönderen Konu: Yakıt göstergesinin ( yol bilgisayarı ) yakıtı algılamaması.  (Okunma sayısı 2009 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B-
  • Model Yılı: '08
  • 12 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
Geçenlerde başıma ilginç bir olay geldi sizinle paylaşmak isterim. Yakıt en dip seviyede ve yanıp yanıp sönüyor ve yol bilgisayarının range ( gidebileceği mesafe ) kısmı 0 yazıyor. Neyse telaş ile benzinliğe girdim. Yaklaşık 24 Lt mazot aldım. Alışkanlık olmuştur yol bilgisayarı değerlerini sıfırladım. çalıştırıp hareket ettim normalde yaklaşık 4 ile 5 diş göstermesi gereken yakıt ibresi halen eskisi gibi yanıp yanıp sönüyor. Nasıl olur falan diyorum yoksa yakıt koymadımı pompacı. Biraz hareketten sonra ( 3-5 km ) yakıt ibresinin bir diş yukarı çıktığını gördüm bu birazda olsa rahatlattı beni. sonra bir kaç saatlik kullanımdan sonra 4. dişte nihayetinde doldu. Range kısmına bakmak için kurcaladığımda halen sıfır yazıyordu. Bir kaç arkadaşı aradım bilgisi olan yok. sonra Toyota müşteri hizmetlerini aradım mesaj bırakın gün içinde size dönüş yapılacaktır dedi ondanda ümidimi kestim. Eve geldim üzerinden biraz zaman geçsin düzelir diye düşündüm sabah baktığımda halen sıfır yazıyordu. Telaşla ustaya gittim  :D acaba yol bilgisayarı beyninde bir problem mi var veya şamandıra v.s . Ustanın cevabı süperdi '' Araç dizeldi değil mi '' evet dedim ha evet bazen yol bilgisayarında buna benzer problemler olabiliyor resetleyelim dedi, iyi dedim nasıl olacak, kutup başlarını söküp takacaz  ::) Dediği gibi söküp bir kaç dakika sonra taktığımızda her şey sıfırlanmış ve düzelmiş bir şekilde önümde duruyordu ve bu beni bayağı rahatlattı. Bu durumla karşılaşmamış olanlar için yol gösterici olabileceğini düşündüm.  : :tamam:

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: Yakıt göstergesinin ( yol bilgisayarı ) yakıtı algılamaması.
« Yanıtla #1 : Aralık 01, 2014, 13:12:28 »
Depo sıfırlandığında veya sıfıra yakın iken az miktar 5-10 litre alındığında da range düzelmiyor, ancak bir müddet yol alındığında veya tekrar yakıt alındığında normale dönüyor.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Benzin+Lpg
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 20100
  • Model Yılı: '12
  • 51 kere teşekkür etti
  • 49 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 01, 2014, 13:15:01 »
Değişik bir tecrübe yaşamışsınız.Ama çözümünün bu kadar basit olduğunu belirtmeniz güzel.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Aralık 01, 2014, 13:18:14 »
Aytaç bey daha önce belirttiğiniz miktarlarda, değerler sıfırda iken yakıt aldığım olmuştu ama şimdiki nerdeyse yarı depo demek.
Ahmet bey inanın çözümün bu kadar kolay olacağını düşünmemiştim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 122000
  • 144 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Kutup başlarını söktügünüzde herhangi bir sorunla karşılastınız mı? teyip kanaları  vs..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 212300
  • 109 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
aynı durum benim başımada geldi. ama benimki farklı olarak depoyu fulledim ve depo bitene kadar depoyu full gösterdi. kutup başlarını söküp taktıktan sonra herşey normale döndü  :alkis: :alkis: :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • EN İYİ PERFORMANS UZUN ÖMÜRLÜ OLANDIR.
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '14
  • 239 kere teşekkür edildi
kutup başını sökün 5 dk sonra takın düzelir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
Depo şamandırası takılmıştır.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 12 kere teşekkür etti
Kutup başlarını söktügünüzde herhangi bir sorunla karşılastınız mı? teyip kanaları  vs..
Haliyle elektrik bağlantısı kesilince radyo-radyo ayarları ve yol bilgisayarı sıfırlanmış oluyor. Tekrardan ayarlamak gerekiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '10
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Haliyle elektrik bağlantısı kesilince radyo-radyo ayarları ve yol bilgisayarı sıfırlanmış oluyor. Tekrardan ayarlamak gerekiyor.
bundan önceki aracımda kutup başlarını sök tak yaptığımda teyp otomatik code giriyordu sizde oldumu peki ??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 12 kere teşekkür etti
bundan önceki aracımda kutup başlarını sök tak yaptığımda teyp otomatik code giriyordu sizde oldumu peki ??
Teypte herhangi bir sıkıntı ile karşılamadım, code falanda istemedi. Sadece kanalları ve ses ayarlarını düzenledim tekrardan.