Gönderen Konu: e120 kasaya navigasyon ve geri görüş kamerası  (Okunma sayısı 1405 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
e120 kasaya navigasyon ve geri görüş kamerası
« : Aralık 01, 2014, 11:13:08 »
merhaba arkadaşlar.2004 corollama navigasyon+mp3+dvdplayer ve geri görüş kamerası almayı düşünüyorum.müzik çaların yerine taktırmak istiyorum.yol bilgisayarı ekranı müzük çalarla aynı ekranda olduğu için yol bilgisayarı bilgileri bu sistemi takarsam  görünecek mi birde marka tavsiyeniz varmı 1000 vermek istemiyorum.ucuz ve kaliteli öneriler verebilirmisiniz.teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

e120 kasaya navigasyon ve geri görüş kamerası
« : Aralık 01, 2014, 11:13:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
Ynt: e120 kasaya navigasyon ve geri görüş kamerası
« Yanıtla #1 : Aralık 01, 2014, 11:14:32 »
Taktiginiz twypte yol bilgisiyari ozeligi yoksa bu ozelik gidecek olmiycak
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 01, 2014, 11:27:05 »
merhaba arkadaşlar.2004 corollama navigasyon+mp3+dvdplayer ve geri görüş kamerası almayı düşünüyorum.müzik çaların yerine taktırmak istiyorum.yol bilgisayarı ekranı müzük çalarla aynı ekranda olduğu için yol bilgisayarı bilgileri bu sistemi takarsam  görünecek mi birde marka tavsiyeniz varmı 1000 vermek istemiyorum.ucuz ve kaliteli öneriler verebilirmisiniz.teşekkürler.

Piyasada en çok kullanılanları Navitech ve Necvox. Forumda arama yaparsanız bu konuda paylaşımlar mevcut. Ancak dezavantajı yol bilgisayarı çalışmaz.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Aralık 01, 2014, 11:34:27 »
teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: -
  • 36 kere teşekkür etti
  • 69 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 01, 2014, 11:37:14 »
Ben de geçen sene böyle bir arayışa girmiştim. İnternet üzerinden yaptığım uzun araştırmalar sonucunda ulaştığım sonuç;
E120 için üretilmiş ve orijinal sistemin yerini alan sistemler türkiyede çok az. yapan da az. Ben bir tane buldum o da eBay de çin malı bir ürün. Gelir mi gelmez mi, gelirse ne kadar iş görür belli olmadığından vazgeçtim. Bir kaç yere telefon ettim, pek tatmin edici sonuca ulaşamadım. Ama tüm bunlara rağmen hala usb girişi ve bluetooth a sahip olmak istiyordum aracımda.

Araştırmalarım sonucunda Parrot Mki9200 diye bir ürüne ulaştım. Usb, bluetooth, aux ve Apple bağlantısı mevcut. Sesli komut ile rehberden arama yapma ve arama cevaplama/reddetme yapılabiliyor ve gayet de başarılı bence. Bi tek Mert ismini anlatamadım ablaya :) Ses kalitesi tatmin edici. Ürün, küçük bir ekran, küçük kablosuz bir kumanda, usb/aux/apple kablo demeti, mikrofon ve beyinden oluşuyor. Ekran, aracın konsolunda müsait bir yere yapıştırılıyor. Tabi ekranın kendisi değil, ekranı oturtacak parça yapıştırılıyor. Ekran istenildiği zaman yuvasından çıkartılabiliyor. Kumandası ise küçük ve kablosuz. Onun da oturması için bir parça var ve o da ister direksiyona bir lastik kayış yardımıyla monte edilebiliyor isterse yine aracın konsolunda müsait bir yere monte edilebiliyor. Kablosuz olduğu için kullanımı çok pratik. Müziği kontrol etmek isteyenin eline veriyorsunuz arka koltukta otursa bile :) Kumanda dediysem de öyle tv kumandası gibi değil. Üzerinde play/stop, bir sonraki ve bir önceki parça, bir de yuvarlak gezinme butonu var. Mikrofon da bende dikiz aynasının hemen altına monte edildi. Karşıya giden ses gayet net ve yüksekmiş.

Montajı biraz zahmetli ama herhangi bir kabloyu kesmeden yani aracın orijinalliğini bozmadan yapılıyor. Beyin, aracın orijinal sistemi ile soketlerin arasına giriyor. Yani aracın orijinal ekranına giden soketler çıkarılıp, ara bir kablo yardımıyla beyine takılıyor. Sonra beyinden çıkıp yine uygun bir ara kablo (araca göre değişiyor) orijinal ekrana bağlanıyor. Zahmetli olan kısmı ise vitesin oradan başlayıp ızgaralar da dahil olmak üzere tüm on konsolun sökülmek zorunda olunması. Bu aşamada usta çok önemli. Benim yaptırdığım ustanın işçiliğini beğenmemiştim. Ama başında durup, dikkat etmesi konusunda sürekli uyarılırsa sıkıntı olacağını düşünmüyorum çünkü iyi niyetli bir usta.

Detaylı bilgi isteyen arkadaşlar merak ettiklerini sorabilirler. Bu arada fiyatı o zaman işçilik dahil 1000 TL idi. Gayet de memnunum ve değdiğini düşünüyorum.

Not 1: Mikrofonu çekmeyi unutmuşum.
Not 2: Doğal olarak cihazda navigasyon özelliği yok. Şahsi düşüncemi sorarsanız bu tür multimedya sistemlerinde navigasyondan pek randıman alınamıyor. Aslında araçlara entegre çoğu navigasyondan verim alınamıyor bence. Sebebi ise kullandığı harita. Türkiye'de navigasyon uygulamasının kullanması gereken harita Başarsoftunki'dir. Bilenler vardır, Google'ın harita servisinde Başarsoft'un veritabanı kullanılmaktadır. Ben şimdiye kadar, ister entegre olsun ister harici olsun haritası Başarsoft olan araç navigasyonu görmedim. Naçizane tavsiyem ya Garmin marka bütçeye uygun ayrı bir navigasyon cihazı almak (çünkü Garmin Başarsoft kullanıyor), ya da cebimizdeki akıllı telefonlarımıza harcadığımız parayı amorti etmek :) Andorid işletim sistemleri için iki tavsiyem var:
1- Navitel: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.basarsoft.igo.javaclient&hl=tr
Rus yapımı bir uygulama. Türkçe seslendirme mevcut. Haritası tabiki Başarsoft. Ben 2 yılı aşkın süredir farklı telefonlarda kullandım, kullanıyorum ve gayet memnunum. Harita güncelleme sınırı yok.
2- iGO by Başarsoft: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.basarsoft.igo.javaclient&hl=tr
Bilenler vardır, eskiden iGO vardı ve Android ve iOS'daki en kaliteli navigasyon uygulaması idi fakat piyasadan çekilmişti. Şimdi Başarsoft işbirliği ile tekrar geldi. Ben kullanmadım ama bir navigasyon uygulamasına sahip olmasaydım düşünmeden satın alırdım. Verdiğiniz paraya fazlasıyla değecek, iyiki almışım dedirtecek bir uygulama.
'93 W124 M111