Gönderen Konu: Kesilen tampon parcasini yerine takmak icin fikir  (Okunma sayısı 1874 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Celica
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '04
  • 27 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
Kesilen tampon parcasini yerine takmak icin fikir
« : Kasım 30, 2014, 20:07:04 »
Arkadaslar nerdeyse 2 yildir aradigim ceki demirini bugun aldim ve taktim.Kancayi takabilmek icin tamponun bi kismini kesmem gerekiyor.Kullanmadigim zaman kancayi cikardigimda ise kestigim yere orjinal parcasini mumkun oldugu kadar orjinal sekilde takip cikarmali yapmak istiyorum.Fikirlerinizi bekliyorum.Benim aklima su geldi:
Elastik H profil bulabilirsem kestigim yere yapistiricagim.daha sonra kesik parcasiyida profile gecirecegim.

Toyota Club Türkiye

Kesilen tampon parcasini yerine takmak icin fikir
« : Kasım 30, 2014, 20:07:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 hb corolla d-4d
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: Kesilen tampon parcasini yerine takmak icin fikir
« Yanıtla #1 : Aralık 01, 2014, 10:47:44 »
orjinal çeki demiri kapağı tarzında birşey yapabilirsiniz. fakat sağlam bir işçilik gerektirebilir. demiri u şeklinde uzatıp tamponu kesmeden halletme şansınız yok mu acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 01, 2014, 11:03:23 »
Normalde orjinal çeki demiri nerede aracın ?.

Ne yaparsanız yapın hoş durmayacaktır.

Belki bu araca benzeyen tamponun çeki demir kapağını alıp takmayı deneyebilirsiniz.
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 27 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Aralık 01, 2014, 19:59:55 »
Normalde bu araclarda ceki demiri kullanilmayacagi hesaplanarak tamponda ceki demiri yeri yok.Yani kakap tarzi cikarilip takilacak bi parca yok.Ceki demirini soktugum celicada da tampon U seklinde kesikti.Dun kancayi tutan parcayi aracin altina monte ettim ama kancayi takabilmek icin tamponu kesmem lazim.Yazlari karavani cekmek icin kullanacagim ama daha sonra butun yil ihtiyacim olmayacak,o yuzden sokeyim diyorum ama sokersem kesik yer cok kotu siritacak,sokmezsem spor arabada ceki demiri pek hos durmuyor.O yuzden diyorum ki kestigim parcayi yarine takip cikarmali yapmak istiyorum ama nasil?

Mesaj Birleştirildi: Aralık 01, 2014, 20:10:23
orjinal çeki demiri kapağı tarzında birşey yapabilirsiniz. fakat sağlam bir işçilik gerektirebilir. demiri u şeklinde uzatıp tamponu kesmeden halletme şansınız yok mu acaba?
Maglesef demiri uzatma sansim yok.cunki demirin takildigi yuva tam tamponun icine denk geliyor.yani tamponu kesmek mecbur.

Su tarz esnek siyah bisey bulabilsem,tamponun kestigim yerine yapistiririm.Gerektigi zaman kesik parcada direk yuvaya yerlesir.Altanda parcayi tampona sikabilmek icin bisey uydururum diyorum ama bu dedigim esnek H profili nerden bulabilirim bilmiyorum.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 01, 2014, 20:15:45

Simdi ceki demiri ve arac anen bu.
Bu resimde adam tamponu cok az kesmis ve kancayi cikarmis.Ama kancayi sokme mekanizmasi tamponun icinde kalmis.Yani kancayi sokmesi mumkun degil.Kancayi rahatca sokup takabilmek icin gosterdigim sekilde kesilmesi lazim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 02, 2014, 08:52:46 »
Kesilen parçayı güzelce zımparala, tamponun kesilen yerinide zımparala

Kesilen parçayı başka esnek ve büyük bir plastiğe yapıştır.

Daha sonrasında tamponun arka tarafından beri büyük plastiği yapıştır, yapboz gibi birşey olacaktır abicim:)
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 27 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Aralık 07, 2014, 18:38:11 »
En sonunda paslanarak nerdeyse birbirine kaynamis olan kanca mekanizmasini cozdum ve iyice temizleyip yagladim.Hazir bugunde evdeyken gidip tamponu kesip kancayi takayim dedim.6 cm genisliginde 5 cm yuksekliginde bi parca kestim.Kancayi cikardigim zaman cok ta kotu durmuyor.Ayrica su ayrintiyi atlamisim,kancanin takildigi parca tamponun disina tasiyor,yani kesilen parcayi uzerine takma gibi bi durum soz konusu degil.Boyle kullanmaya karar verdim.Haftaya da elektrik baglantilarini cekecegim insallah.