Normalde bu araclarda ceki demiri kullanilmayacagi hesaplanarak tamponda ceki demiri yeri yok.Yani kakap tarzi cikarilip takilacak bi parca yok.Ceki demirini soktugum celicada da tampon U seklinde kesikti.Dun kancayi tutan parcayi aracin altina monte ettim ama kancayi takabilmek icin tamponu kesmem lazim.Yazlari karavani cekmek icin kullanacagim ama daha sonra butun yil ihtiyacim olmayacak,o yuzden sokeyim diyorum ama sokersem kesik yer cok kotu siritacak,sokmezsem spor arabada ceki demiri pek hos durmuyor.O yuzden diyorum ki kestigim parcayi yarine takip cikarmali yapmak istiyorum ama nasil?
Mesaj Birleştirildi: Aralık 01, 2014, 20:10:23
orjinal çeki demiri kapağı tarzında birşey yapabilirsiniz. fakat sağlam bir işçilik gerektirebilir. demiri u şeklinde uzatıp tamponu kesmeden halletme şansınız yok mu acaba?
Maglesef demiri uzatma sansim yok.cunki demirin takildigi yuva tam tamponun icine denk geliyor.yani tamponu kesmek mecbur.

Su tarz esnek siyah bisey bulabilsem,tamponun kestigim yerine yapistiririm.Gerektigi zaman kesik parcada direk yuvaya yerlesir.Altanda parcayi tampona sikabilmek icin bisey uydururum diyorum ama bu dedigim esnek H profili nerden bulabilirim bilmiyorum.
Mesaj Birleştirildi: Aralık 01, 2014, 20:15:45

Simdi ceki demiri ve arac anen bu.
Bu resimde adam tamponu cok az kesmis ve kancayi cikarmis.Ama kancayi sokme mekanizmasi tamponun icinde kalmis.Yani kancayi sokmesi mumkun degil.Kancayi rahatca sokup takabilmek icin gosterdigim sekilde kesilmesi lazim.