Gönderen Konu: Servis Bakımlarını Dışarıda Yaptırırsak Garanti Bozulur mu ?  (Okunma sayısı 1259 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Merhaba,

Ben eski kasa Corolla kullanıcısıyım, tüm bakımlarımı Toyota'da yaptırmıştım. 100 bin + den sonra aracımı satarken servisin faydasını görmedim değil, fakat arkadaşımla maaliyeti karşılaştırdığımızda genelde 2 kattan fazla bir bakım masrafı çıkmıştı. Bir şekilde güvenli bir usta bulmadan toyota nın her serviste araca iyi muamele ettiklerini gerekli tıpa ve contaları değiştirdikleri için memnundum. Siz de bilirsin biraz psikolojik biraz da az risk alma ile bir durum.

Aracımı sattıktan sonra uzun süre golf ve mazda ile flört ettikten sonra gene yuvaya dönüp auris II aldım, Allah'a şükür memnun olarak aldım. Boş Golf'e göre Auris eski corolla ya göre birçok yeni özellik eklemiş durumda. Ben Golf 2 ve Golf 3 ü aile arabası olarak kullanmıştım. O zamanlara göre Auris II özellikleri şimdiki mercedeslerde bile yoktu, dolayısıyla bu en iyi araç sendromu araç alırken çok psikolojik geçiyor. Kullanmaktan en çok zevk aldığım ve o fiyata en iyi donanımı veren güvenli araç üreticileri beni daha çok cezbediyor.

Esas sorum şu aslında, aracı teslim alırken plaza'daki sorumlu arkadaş eğer servisleri dışarıda yaptırırsam garanti kapsamı dışında kalacağımı iletti. Üstelik esprilerle gelişen sohbette 1 tane bile yaptırmamım sorun çıkartacağından bahsetti. Eski Corolla da böyle bir durum yoktu diye hatırlıyorum.

Bu konuyu bilen birileri var mı aranızda ? Zaten 5 yıl kullanıp sattığım üzere servisleri bayide mi yaptırmak durumundayım ? Böyle bir kağıda imza mı attık ?

Selamlar,
Önder

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
Motorunuz yanarsa, dışarıdaki yağ, filitre veya işçilikten dolayı olmadığı kanıtlanmak zorunda kalınacaktır.

Bunu kanıtlamak için Toyota ne tip uygulama yapar bilmiyorum.

Diğer mekanik veya elektronik donanımlarınız bozulursa, "bize servise gelseydiniz önceden müdahale edilirdi" gibi şeylerle karşılaşılabilir.

O nedenle, kabaca 10 yılda 2 bin lira fark için bence böyle bir riske değmez. Aracın bir çok riskli parçası bu fiyatın çok üstünde.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: Servis Bakımlarını Dışarıda Yaptırırsak Garanti Bozulur mu ?
« Yanıtla #2 : Aralık 02, 2014, 17:46:38 »
10 yilda 2 bin degil 5 bine yaklasir.Hele yuksek km.de.degisen parcalar iscilik ucretleri cokdaha yuksek
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
Ynt: Servis Bakımlarını Dışarıda Yaptırırsak Garanti Bozulur mu ?
« Yanıtla #3 : Aralık 02, 2014, 18:48:48 »
10 yılda kaç bakıma gireceğine bağlı bir durumdur bu. Adam vardır yılda 6 ayda bir bakıma girer adam vardır 2 yıla yakın zamanda bakıma girer. Fark da buna göre açılır veya kapanır. Ben yine de servis taraftarıyım bu konuda. Çünkü gidebileceğimiz adam gibi bir özel servis yok benim çevremde.Sizde de durum buysa servise devam. Ayrıca servisle güzel bir ikili ilişkide bulunursanız gayet makul indirimler alıyorsunuz bir de forever kart puanlarınız da birikiyor onlar da indirim veriyor dışarıyla çok da absürt bi fiyat farkı çıkmıyor. Serviste dışarıdan pahalı alacağınız şey yağ dır. Yağı da kendiniz getirip bakımda o yağı koydurabilirsiniz serviste.
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk