Merhaba,
Ben eski kasa Corolla kullanıcısıyım, tüm bakımlarımı Toyota'da yaptırmıştım. 100 bin + den sonra aracımı satarken servisin faydasını görmedim değil, fakat arkadaşımla maaliyeti karşılaştırdığımızda genelde 2 kattan fazla bir bakım masrafı çıkmıştı. Bir şekilde güvenli bir usta bulmadan toyota nın her serviste araca iyi muamele ettiklerini gerekli tıpa ve contaları değiştirdikleri için memnundum. Siz de bilirsin biraz psikolojik biraz da az risk alma ile bir durum.
Aracımı sattıktan sonra uzun süre golf ve mazda ile flört ettikten sonra gene yuvaya dönüp auris II aldım, Allah'a şükür memnun olarak aldım. Boş Golf'e göre Auris eski corolla ya göre birçok yeni özellik eklemiş durumda. Ben Golf 2 ve Golf 3 ü aile arabası olarak kullanmıştım. O zamanlara göre Auris II özellikleri şimdiki mercedeslerde bile yoktu, dolayısıyla bu en iyi araç sendromu araç alırken çok psikolojik geçiyor. Kullanmaktan en çok zevk aldığım ve o fiyata en iyi donanımı veren güvenli araç üreticileri beni daha çok cezbediyor.
Esas sorum şu aslında, aracı teslim alırken plaza'daki sorumlu arkadaş eğer servisleri dışarıda yaptırırsam garanti kapsamı dışında kalacağımı iletti. Üstelik esprilerle gelişen sohbette 1 tane bile yaptırmamım sorun çıkartacağından bahsetti. Eski Corolla da böyle bir durum yoktu diye hatırlıyorum.
Bu konuyu bilen birileri var mı aranızda ? Zaten 5 yıl kullanıp sattığım üzere servisleri bayide mi yaptırmak durumundayım ? Böyle bir kağıda imza mı attık ?
Selamlar,
Önder