Gönderen Konu: Prosciutto nedir?  (Okunma sayısı 2596 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Prosciutto nedir?
« : Kasım 30, 2014, 14:27:46 »
Bu kelimeyi bugün ilk defa okudum. Kendimi çok cahil hissettim ve sizlerden de bilmeyen varsa bilsin istedim. Cahil olmak pahalıya mal olabilir :)

Büyük alışveriş merkezlerinde ve sosyetenin demir attığı Nişantaşı’nda şubeleri bulunan restoranda, pizzanın içerisine domuz eti konulduğu ortaya çıktı. Mönülerinde domuz eti ibaresine yer vermeden satış yapan firmanın oyununu bir müşterinin dikkati bozdu. 

Gazetemize konuşan M.E isimli müşteri, “Mönüden bir pizza seçip sipariş verdim. Gelen pizza içerisindeki etin rengi ve şekli dikkatimi çekti. Domuz eti olabileceği için yanımdakileri yememeleri hususunda uyarıp, personeli çağırdım. Garsona içindeki etin cinsini sorunca şok oldum. Büyük bir pişkinlikle pizzanın domuz etinden yapıldığını söylediler. Nüfusunun yüzde 99’u Müslüman olan bir ülkede, domuz satıp, müşteriye sattıkları ürünle ilgili bilgi verilmemesi büyük bir ahlaksızlıktır. Bununla ilgili hukuki girişimde bulunacağım” dedi.

NUM NUM: BİZİ BİLEN BİLİYOR

Olayın şoku ile karşı karşıya kaldığını belirten M.E, “Firma personeline, neden bu konuda hassas davranmayıp, bizi önceden uyarmıyorsunuz” şeklindeki sorusuna, personelden ‘bizi bilen biliyor’ cevabı aldığını söyledi. Bir daha Num Num’un önünden bile geçmek istemediğini vurgulayan M.E, “Başımdan kaynar sular döküldü adeta, bizler ömrümüzce Müslümanca yaşamak için mücadele ederken, bu insanların bu işleri gizli saklı yürütmesi, bizi zehirlemeye çalışmaları mantık dışı bir durum” diye konuştu. Öte yandan M.E, yaşadığı mağduriyet sonrası birçok Müslümanın aynı tuzağa düşmemesi için firma hakkında suç duyurusunda bulunacağını bildirdi.

“AFFEDERSİNİZ, BİLEREK YAPMADIK!”

Görüştüğümüz firma yetkilileri ise, sattıkları bazı pizzalarda domuz eti olduğunu ancak müşterinin bu yönde bilgilendirdiğini iddia etti. Muhabirimizin, mönülerinde bu yönde uyarıcı bir ifade yer almadığını ortaya koyan fotoğrafları göstermesi üzerine rezaleti kabul etmek zorunda kalan firma yetkilisi Nihal Üstündeniz, ‘affedersiniz atlanmış olabilir’ şeklinde konuşmakla yetindi. Prosciutto’un domuz eti olduğunu herkesin bildiğini iddia eden Üstündeniz sözlerini şöyle sürdürdü:“Prosciutto’nun bir domuz ürünü olduğu biliniyor. O yüzden arkadaşlarımız, demek ki bunun için yazmamışlar. Affedersiniz, atlanmış bir durum olabilir”.

Yeni Akit gazetesinden Alıntı

Kırmızılı yerdeki açıklama çok hoşuma gittiği için bende bilmeyen kalmasın istedim. Bazı hassasiyetler önemli  :saygi:
THE END

Toyota Club Türkiye

Prosciutto nedir?
« : Kasım 30, 2014, 14:27:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
Ynt: Prosciutto nedir?
« Yanıtla #1 : Kasım 30, 2014, 14:38:27 »
Teşekkürler güzel bir bilği.Bilmeden neler yiyoruz gerçi.  :kötü:  >:( Teşekkür butonu çıkmadığından teşekkür edemedim. :D
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 30, 2014, 14:38:49 »
Resmen Zaytung haberi gibi.  :D

Teşekkürler MURAT abi.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #3 : Kasım 30, 2014, 14:51:17 »
Teşekkürler güzel bir bilği.Bilmeden neler yiyoruz gerçi.  :kötü:  >:( Teşekkür butonu çıkmadığından teşekkür edemedim. :D

Resmen Zaytung haberi gibi.  :D

Teşekkürler MURAT abi.

Bu gazetenin haberlerinin de Zaytung dan farkı yoktur aslında  :rofl: ama fotoğrafları özellikle aldım buraya kopyaladım. Bunun gibi bir sürü pizza, hamburger vb hazır gıdalarda garip garip isimler oluyor, demek ki herkesi biliyor falan sandıklarından uyarmak istedim  :saygi:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 30, 2014, 16:00:53 »
Her türlü yedirirler abicim o eti sana hiç uğraşma :)

Ben iş ararken anladım ki bu memlekette domuz eti çok gidiyo , çiftlikleri var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 401 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 30, 2014, 16:03:31 »
fotoğrafla oynanmış olabilir mi?
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #6 : Kasım 30, 2014, 16:03:44 »
Haklısın hocam,

Kıyma sucuk sosis vb şeylerin içinde ne olduğunu bilmiyoruz sonuçta. Tanıdık bildik yerlerden alışveriş etmekte fayda var. Tabii bu şekilde islami hassasiyetlerimz var ise  :tamam:

Mesaj Birleştirildi: Kasım 30, 2014, 16:08:35
fotoğrafla oynanmış olabilir mi?

Olabilir hocam, şimdi firmanın sitesine baktım dediğiniz gibi yazıyor.

http://www.numnum.com.tr/tr/menu

Dediğim gibi bu gazetenin haberleri değişiktir,pek güvenmem ama ben kelimeyi bilmeyenler için bilgilendirme yaptım  :saygi:

Not: Adamların resmini verdikleri menü kitapçığında belki yazmamış olabilirler de  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 401 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 30, 2014, 16:28:44 »
Haklısın hocam,

Kıyma sucuk sosis vb şeylerin içinde ne olduğunu bilmiyoruz sonuçta. Tanıdık bildik yerlerden alışveriş etmekte fayda var. Tabii bu şekilde islami hassasiyetlerimz var ise  :tamam:

Mesaj Birleştirildi: Kasım 30, 2014, 16:08:35
Olabilir hocam, şimdi firmanın sitesine baktım dediğiniz gibi yazıyor.

http://www.numnum.com.tr/tr/menu

Dediğim gibi bu gazetenin haberleri değişiktir,pek güvenmem ama ben kelimeyi bilmeyenler için bilgilendirme yaptım  :saygi:

Not: Adamların resmini verdikleri menü kitapçığında belki yazmamış olabilirler de  :tamam:

Adı geçen restorana gidiyorum ben dönem dönem.. Domuz eti içeren ürünlerde bilgilendirme ibaresi var, bu yüzden haber bana inandırıcı ve doğru gelmedi...

Prosciutto kelimesini ben de hiç duymamıştım ama yanında domuz eti içerir ibaresi olanları direk elediğim için hiç dikkat etmemiş olabilirim :D
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 30, 2014, 21:13:53 »
Murat Bey çok teşekkür ederim bu faydali ve bilgilendirici paylaşım icin. Rabbim bu gözünü para bürümüş insanları ıslah etsin.
Hayır anlamadığım bu iş yerine nasıl ruhsat verirler. Hem menüsünde belirtmemiş.  Belirtse bile aynı yerde pişiyor ve kullanılan tabak çatal bardak vs. Hepsine bulaşır.  Yemeyen insan için bu bile sorun.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #9 : Kasım 30, 2014, 21:22:34 »
Amin  :saygi: