Gönderen Konu: Bazı sorunlarım var arabadan soğudum  (Okunma sayısı 1958 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 137000
  • Model Yılı: '06
  • 134 kere teşekkür etti
  • 26 kere teşekkür edildi
Bazı sorunlarım var arabadan soğudum
« : Kasım 29, 2014, 22:03:12 »
Bir avensis hayranı olarak daha 1 sene önce 2008 model avensisim vardı.Arabama aşıktım resmen. Çekişi yürürü on numara idi.Hatta aracın sesi bile bir başka idi.Düğün yapacağım için sattım. Kurban bayramı önü tekrar 2006 avensis aldım ama araç bir türlü içime sinmiyor aracın bakımlarınıda yaptırdım.Forumdan @Ufuk Sönmez (16363) bey sağolsun kendisine buradan teşekkür ediyorum parça konusunda yardımcı oldu.Bugun arabanın yağ değişimi için sivas merkeze gidip yaptırdım bazı sorunlarım oluştu bunları yazıp bilgi almak istiyorum
1- 2008 avensin ile 2006 avensis arasında makyaj dışında motor konusunda fark var mı?
2- Bugun arabanın yağı değişimi buji filtre değişimleri yapıldı. Araç 10w 40 dan 5w40 a geçti. Bundan dolayı araç zor çalışır mı çünki araç tek marşda alırken şimdi çok zor alıyor?
3- Bu 4 bujiden birisini ters takmış olsa usta araç yine de çalışır mı?
4- Bu değişim yapmadan önce araç tek marşda alırken şimdi neden böyle birşey olmuş olabilir?
5- Bu boğaz kelebeğini kimseye temizlettiremedim.Kimse temizlemek istemiyor.Arabanın uyumu bozulurmuş.Bu iş bu kadar zor mu ya?
2008 avensisimi çok özledim cidden soğudum arabadan satmayı bile düşünüyorum yani :(
Birgün gelecek,bir gün kalacak...

Toyota Club Türkiye

Bazı sorunlarım var arabadan soğudum
« : Kasım 29, 2014, 22:03:12 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
Ynt: Bazı sorunlarım var arabadan soğudum
« Yanıtla #1 : Kasım 29, 2014, 22:17:35 »
Rica ederim, soru ve sorunlariniza gelecek olursak,

1-2008 ile 2006 T25 arasinda gorsel disinda mekanik bir teknik degisiklik yok.

2-10W40 ile 5W40 arasinda mars alma suresi degismez, degisse bile siz hissedemezsiniz, hissetseniz bile bu pozitif yonde olur.

3-Buji ters takilamaz, bobinleri desek ters takmis olamaz cunku soketleri yetismez ama ozel bir basari gerceklistirmis olabilir, bir ihtimal buji tirnak araliginizin bozulmus olarak montaj yapilmasi.

5-Aracinizda LPG varsa bogaz kelebegini sık sık temizlenmesi pek gerekmez, belli bir muddet rolanti duzensizligi yasayabilirisiniz ancak gecicidir, ayrica gayet basit bir islemdir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 252 kere teşekkür etti
  • 712 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 29, 2014, 22:21:33 »
buji ters takılacak bişey değil ,  5 40 koyarak iyi bile yapmış ve geç çalışması bunlarla alakalı değil.

buji ile ilgili bir problem varsa araba tekler düzensiz çalışır hemen anlaşılırdı.

boğazı temizlemek hiç sorun değil ama eğer sensör varsa toplandıktan sonra ayar yapılmalı. kablosunu sökmeden speyle temizleyebilirdi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 137000
  • Model Yılı: '06
  • 134 kere teşekkür etti
  • 26 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 29, 2014, 22:22:20 »
Rica ederim, soru ve sorunlariniza gelecek olursak,

1-2008 ile 2006 T25 arasinda gorsel disinda mekanik bir teknik degisiklik yok.

2-10W40 ile 5W40 arasinda mars alma suresi degismez, degisse bile siz hissedemezsiniz, hissetseniz bile bu pozitif yonde olur.

3-Buji ters takilamaz, bobinleri desek ters takmis olamaz cunku soketleri yetismez ama ozel bir basari gerceklistirmis olabilir, bir ihtimal buji tirnak araliginizin bozulmus olarak montaj yapilmasi.

5-Aracinizda LPG varsa bogaz kelebegini sık sık temizlenmesi pek gerekmez, belli bir muddet rolanti duzensizligi yasayabilirisiniz ancak gecicidir, ayrica gayet basit bir islemdir.
@Ufuk Sönmez (16363) bey peki 4. sorunun cevabı araç neden sıkıntı çıkartıyor marşa baserken bu işlemlerden önce yoktu aracı bir elektrikçiye götürsem olur mu? Ankarada bildiğiniz iyi bir usta var mı?Şöyle arabaya binince bu aracın şuyu var buyu var diyebilecek?

Mesaj Birleştirildi: Kasım 29, 2014, 22:23:10
buji ters takılacak bişey değil ,  5 40 koyarak iyi bile yapmış ve geç çalışması bunlarla alakalı değil.

buji ile ilgili bir problem varsa araba tekler düzensiz çalışır hemen anlaşılırdı.

boğazı temizlemek hiç sorun değil ama eğer sensör varsa toplandıktan sonra ayar yapılmalı. kablosunu sökmeden speyle temizleyebilirdi.
@Anıl Köksal Bayburt (3104)  bey amasyada ustanız var mı bende amasyalıyım da :)
Birgün gelecek,bir gün kalacak...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #4 : Kasım 29, 2014, 22:23:34 »
Ek olarak yeri gelmisken icimden gecti, bu "arabamdan sogudum" furyasi baya genisledi, lutfen aracinizdan sogumayin arkadaslar, satip alacaginiz aracin daha iyi olacaginin garantisini kimse veremez.

Yaralanan kolunuzu kesip atmak yerine iyilestirmeyi sectiginiz gibi aracinizinda iyilesmesi icin mucadele etmelisiniz, nasil ki her yaraya ayni ilac kullanilmiyorsa aracinizinda her sorununda cozum odakli yaklasin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 29, 2014, 22:24:20 »
üstatlar cevapları vermiş ben de şu boğaz kelebeğine takıldım nerede olduğunu bilsem söküp temizleyeceğim ama rölanti düzensizliğinden ya da yanlış bir şey yapmaktan korkuyorum
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #6 : Kasım 29, 2014, 22:27:41 »

@Ufuk Sönmez (16363) bey peki 4. sorunun cevabı araç neden sıkıntı çıkartıyor marşa baserken bu işlemlerden önce yoktu aracı bir elektrikçiye götürsem olur mu? Ankarada bildiğiniz iyi bir usta var mı?Şöyle arabaya binince bu aracın şuyu var buyu var diyebilecek?

Elektrikci ile isiniz yok bence aracinizi kurcalatmayin, Ankarada Yeni Dortnal'i tercih edebilirsiniz, arabaya binince "suyu var buyu var" diyecek usta aracinizi degil cebinizi test etmis olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 29, 2014, 22:31:13 »
üstatlar cevapları vermiş ben de şu boğaz kelebeğine takıldım nerede olduğunu bilsem söküp temizleyeceğim ama rölanti düzensizliğinden ya da yanlış bir şey yapmaktan korkuyorum

Hepsiburadada karbüratör temizleyici var almıştım oradan. Motor çalışırken gaza basılarak kelebekten içeri sıkılacak deniyordu, denedim ve faydasını gördüm. Rölanti düzeldi. Gayet basit bir işlem. Zaten yetkili servisler de aynısını yapıyor.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
  • 712 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 29, 2014, 22:52:09 »

@Anıl Köksal Bayburt (3104)  bey amasyada ustanız var mı bende amasyalıyım da :)

amasyadaysanız bir arkadaşım var aslında. ben merzifonda oturuyorum. merzifonda ağır işler için gittiğim ustam var ama tavsiye etmem. amasyadaki arkadaşım yeni dükkan açtığını söyledi. daha önce merzifondaydı ve sevdiğim biridir. ayrıca aklına becerisinede kefilim. ismi nuri.

yıldız tamirhanesi diye açmıştı. bugün geç oldu ama yarın isterseniz telefonlaşalım, çalışıyorsa kontrol etmesi için ben yönlendireyim sizi. benim numaram 535 613 15 71