Gönderen Konu: Yaris far ampulu değişimi ve Philips Xtreme Vision ampul tanıtımı  (Okunma sayısı 6517 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
Selamlar herkese.
Forumda yarislerde ampul değişiminin çok zor olduğundan bahsedildi hep ve bu nedenle zorlanacağım düşüncesi hakimdi. Hatta ampul değiştirmek için ön tamponu indirenler bile var.
Küçük parmaklar ve elleriyle zorlananlar varken koca ellerimle nasıl yapacağım diye düşünüyordum, neyse iş başa düştü mecburen en basit taraf yolcu tarafıyla işe başladım. Adım adım anlatayım en iyisi. Ellerim çok kirlendiğinden fotoğraf çekemedim maalesef.

-Fara giren 3 kablolu konektörü farın arkasına doğru asılarak çekin. Kablolardan tutarak değil, konektörün yanlarından tutarak çekin. Kaş yapayım derken göz çıkarmaya gerek yok. :D
-Konektör çıktıktan sonra iş, tozların girmesini engelleyen plastik koruyucuyu çıkarmaya geldi. Bunu da geçtiği yerlerden yavaşça arkaya doğru ittirerek çıkartın. Kopmuyor asılabilirsiniz de.
-Ve ampule ulaştık sonunda. Ampulu tutan 2 tane metal tel var. Bunlar esneyebiliyor. Benim ellerim büyük olduğundan telleri teker teker çıkardım. Ampulun yerleştiği yerin her 2 tarafından dikey olarak tutuyor bu teller. Tellerin de tutamaçları yuvarlatılmış, bu noktalardan ampulun tarafına doğru ittiğinizde telin kitli kaldığı kısımdan kurtulduğunu ve aşağıya doğru büküldüğünü göreceksiniz.
-Telleri açtıktan sonra ampulu çıkartabiliriz ve yenisini takabiliriz. Burada da önemli olan nokta 3 ayaktan birbirine yakın olan 2 ayağın aşağıya gelmesi. Ampulu yerleştirdiğinizde saat yönünde ve tersinde oynatmaya çalışın, oynamadığı nokta doğru noktadır.
-Ardından aşağıya doğru açılmış telleri yukarı doğru çekin, bastırdığınızda kilitlenmeyecektir, bunun için de ampulun tarafına doğru teli bastırdığınızda kilitlenecektir. Her 2 tutan tel için ayrı ayrı yapabilirsiniz bunları. Tek parmakla halloluyor.
-Sonra toz geçişini engelleyen plastik koruyucuyu yerine takıyorsunuz. Ortasının ampulun soketlerinin kenarlarından geçecek, elinizle ampuldeki 3 konektörü engelliyor mu koruyucu diye bakabilirsiniz.
-En sonunda da konektörü ampule takabilirsiniz.

Önemli olan nokta ampulu çıkartırken yaptıklarınıza dikkat ederek takarken de aynılarını yapmanız.
Yolcu tarafında görerek çıkartıp takarak pratik kazanıp, sürücü tarafında görmeden takabilirsiniz.

Eski kullandığım klasik halojen lambaların aydınlatmasından muzdariptim. 4 kat uzun ömrü, %90 fazla ileriyi aydınlatması gibi sebeplerden ötürü Philips Xtreme Vision'da karar kıldım. Gündüz gözüyle eski normal halojenlerden bir fark göremedim renk açısından. Akşam fotoğraflarını en kısa zamanda paylaşacağım.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 29, 2014, 20:28:11
[attach=1]
Normal halojen kısa
[attach=2]
Normal halojen uzun
[attach=3]
Philips halojen kısa
[attach=4]
Philips halojen uzun
[attach=5]
Philips yolda

Resimlerde çokk farketmese de şehiriçi kısa sürüşte aydınlatmanın azıcık arttığını ve öndeki heryeri eşit aydınlattığını gördüm. Tabiki asıl sonucu şehirler arası gece yolculuğunda yağmurlu bir havada göreceğim. O zaman da deneyimimi paylaşırım.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
Kendim foto çekememiştim ama yabancı forumlardan fotolar buldum.

Resimdeki üstte tırnak bulunmakta bizim Yarislerde, mekanizma çok benziyor. Tırnaktan kurtulması için tırnağın ters yönüne yani ampul kısmına doğru itmek gerekiyor. yolcu tarafı lambası için düşünürsek, aracın önünde soldayız, ampulun sol tarafındaki teli sağa doğru ittirerek, sağ tarafındaki teli sola doğru ittirerek telin tırnaklardan kurtularak, ampulu tutan tel mekanizmasını açıyoruz.

Burada mekanizma daha da iyi gözükmekte. Farın arkasından bakılarak çekilmiş, ampul ve 3 ayağı ortada, ampulu tutan teller hemen iki yanında. Telleri tutan tırnaklar da rahatlıkla görülebilmekte.

Tel mekanizmasını tırnaklardan kurtardıktan sonra açılmış hali.

İzlenimlerime geleyim, ucuz halojenlerden kesinlikle daha iyi. Ama ne kadar daha iyi derseniz bence öyle çok fazla bir fark bulunmamakta. Geçen hafta Karabük-İstanbul-Karabük yaptım günübirlik. Sabah gün ışımamışken aydınlatması mükemmel idi. Akşam dönerken de yağmur ve otobandaki xenonlar sisler yüzünden olacak sanırım eski ucuz halojenlerden bir fark görememiştim. Yalnız aracın önünün her noktasını homojen ve beyaza daha yakın bir ışık ile aydınlatıyor. Ama ileriyi göstermesi açısından kısalarda sıkıntı yaşıyorum ve diğer xenoncu sisciler her yeri aydınlatarak giderken, ben karanlıkta gidiyorum hissediyorum.

Osram Night Breaker Plus da düşündüm, fakat kullanıcı yorumlarında 3 ayda patlayan da varmış, 1 senedir kullanan da. Philips ise 4 kat ömür sunuyor, en azından böyle diyor. uzun ömürlü olmasından ötürü Philipste karar kıldım.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
Gule gule kullanin elinize sağlık siz begendikten sonra gerisi önemli degil.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 216 kere teşekkür etti
  • 272 kere teşekkür edildi
Acaba fikir değişiklikleri oldu mu? En son fikirleriniz nedir xtreme vision ile alakalı?

Burada çok iyi bir paylaşım yapmışsınız. Güncel bir tecrübe aktarımı da yaparsanız sevinirm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
Acaba fikir değişiklikleri oldu mu? En son fikirleriniz nedir xtreme vision ile alakalı?

Burada çok iyi bir paylaşım yapmışsınız. Güncel bir tecrübe aktarımı da yaparsanız sevinirm.

9 ay önce yarisimi sattım Mahmut bey. Xtreme vision, Night breaker plus ya da unlimited serisi zaten kendisini kanıtlamış ürünler. Daha iyi görüş için kesinlikle tavsiye ederim.
Şimdiki mazdam da projektör lens olduğundan aydınlatmasından memnunum. Görünüş amaçlı Philips diamond vision serisine geçmeyi planlıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 216 kere teşekkür etti
  • 272 kere teşekkür edildi
Teşekkür ederim. Philips almaya kararlıyım. Inanılmaz birşey ama inwells marka 90/100 w yazan ampullerimi 1 sene yoğun olarak kullandım. Oldukça etkili performansı başarılı idi. Ikisi de artık yok :(