Selamlar herkese.
Forumda yarislerde ampul değişiminin çok zor olduğundan bahsedildi hep ve bu nedenle zorlanacağım düşüncesi hakimdi. Hatta ampul değiştirmek için ön tamponu indirenler bile var.
Küçük parmaklar ve elleriyle zorlananlar varken koca ellerimle nasıl yapacağım diye düşünüyordum, neyse iş başa düştü mecburen en basit taraf yolcu tarafıyla işe başladım. Adım adım anlatayım en iyisi. Ellerim çok kirlendiğinden fotoğraf çekemedim maalesef.
-Fara giren 3 kablolu konektörü farın arkasına doğru asılarak çekin. Kablolardan tutarak değil, konektörün yanlarından tutarak çekin. Kaş yapayım derken göz çıkarmaya gerek yok.

-Konektör çıktıktan sonra iş, tozların girmesini engelleyen plastik koruyucuyu çıkarmaya geldi. Bunu da geçtiği yerlerden yavaşça arkaya doğru ittirerek çıkartın. Kopmuyor asılabilirsiniz de.
-Ve ampule ulaştık sonunda. Ampulu tutan 2 tane metal tel var. Bunlar esneyebiliyor. Benim ellerim büyük olduğundan telleri teker teker çıkardım. Ampulun yerleştiği yerin her 2 tarafından dikey olarak tutuyor bu teller. Tellerin de tutamaçları yuvarlatılmış, bu noktalardan ampulun tarafına doğru ittiğinizde telin kitli kaldığı kısımdan kurtulduğunu ve aşağıya doğru büküldüğünü göreceksiniz.
-Telleri açtıktan sonra ampulu çıkartabiliriz ve yenisini takabiliriz. Burada da önemli olan nokta 3 ayaktan birbirine yakın olan 2 ayağın aşağıya gelmesi. Ampulu yerleştirdiğinizde saat yönünde ve tersinde oynatmaya çalışın, oynamadığı nokta doğru noktadır.
-Ardından aşağıya doğru açılmış telleri yukarı doğru çekin, bastırdığınızda kilitlenmeyecektir, bunun için de ampulun tarafına doğru teli bastırdığınızda kilitlenecektir. Her 2 tutan tel için ayrı ayrı yapabilirsiniz bunları. Tek parmakla halloluyor.
-Sonra toz geçişini engelleyen plastik koruyucuyu yerine takıyorsunuz. Ortasının ampulun soketlerinin kenarlarından geçecek, elinizle ampuldeki 3 konektörü engelliyor mu koruyucu diye bakabilirsiniz.
-En sonunda da konektörü ampule takabilirsiniz.
Önemli olan nokta ampulu çıkartırken yaptıklarınıza dikkat ederek takarken de aynılarını yapmanız.
Yolcu tarafında görerek çıkartıp takarak pratik kazanıp, sürücü tarafında görmeden takabilirsiniz.
Eski kullandığım klasik halojen lambaların aydınlatmasından muzdariptim. 4 kat uzun ömrü, %90 fazla ileriyi aydınlatması gibi sebeplerden ötürü Philips Xtreme Vision'da karar kıldım. Gündüz gözüyle eski normal halojenlerden bir fark göremedim renk açısından. Akşam fotoğraflarını en kısa zamanda paylaşacağım.
Mesaj Birleştirildi: Kasım 29, 2014, 20:28:11
[attach=1]
Normal halojen kısa
[attach=2]
Normal halojen uzun
[attach=3]
Philips halojen kısa
[attach=4]
Philips halojen uzun
[attach=5]
Philips yolda
Resimlerde çokk farketmese de şehiriçi kısa sürüşte aydınlatmanın azıcık arttığını ve öndeki heryeri eşit aydınlattığını gördüm. Tabiki asıl sonucu şehirler arası gece yolculuğunda yağmurlu bir havada göreceğim. O zaman da deneyimimi paylaşırım.