Gönderen Konu: Xenonla Orjinal Far Arasındaki Fark (xenon taktırmak istiyenler lütfen baksın )  (Okunma sayısı 6247 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ©®UzMaN®©
    • yok
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
wallahi bana maliyeti 195 ytleye xenonları taktırmasıda 30 ytleye ama istanbulda oturan arkadaşlar alıcaksa 195 ytleye montaj dahil fiyatı....
eSeR KaŞıK

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ©®UzMaN®©
    • yok
walalhi ilhan mercek konusunu araştırmadım ama yaptırmak istedikten sonra birazda paran olursa herşey oluyo ya bak eleman yapmış :)

http://www.geceucusu.com/mods/xenon/3/
eSeR KaŞıK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
neerden aldın ustam..istanbuldayımda bilmek isterim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ©®UzMaN®©
    • yok
eSeR KaŞıK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 Auris 1.6 Elegant - 5 İleri Mekanik
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '07
  • 4 kere teşekkür edildi
Şöyle söyleyeyim, normal halojen farlar ister mercekli ya da klasik (aynalı) olsun, belirli orta alanlardaki noktaları daha çok aydınlatır fakat Xenon ampulü aydınlatma özelliği açısından, aynı neon(fleorasan) ışık gibi tüm alana homojen yayılır. Mesela dikkat edin okullar da dahil olsun iş yerlerinde fleorasan (neon) lamba kullanılır, evlerimizde ise bildiğimiz telli ampul kullanıyoruz. Yani Xenon ve Neon (soygazlardır bunlar, başka element ile bileşik yapmazlar) gazı ile çalışan aydınlatmalar daha homojen ve gözü rahatlatıcı aydınlık verir. Fakat bunlara pek bakamazsınız, gözü normal halojen ışıktan daha çok alırlar. Ayrıca güç tüketimleri olarak; normal halojenler de tüketim 55 Watt iken (yakın ya da uzak huzme) üstelik halojen ampuller sıcak yaparak farın eskimesine ve kararmasına neden olurken, Xenon ve LED farların 5 - 10 - 15 bazılarının 35 Watt a kadar olan daha düşük güç tüketimleri vardır, üstelik sıcak da yapmayarak far kabininin ömrünü uzatırlar. Ama söylediğim gibi karşıdaki sürücülerin gözlerini alıyorlar malesef.. Güç tüketimi ne kadar düşük olursa, araç o kadar az yakıt harcar çünkü alternatöre daha az yük binmektedir, çoğu tır şoförü yokuş çıkarken, motorun güçten düşmemesi için dorselerindeki frigorafik soğutucuları bile kapatıyorlar aynı klima olayı gibi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Gökmen abi leonda şuna dikkat ettinizmi far yükseklik ayarınız en yukarda olabilir ben gece şehirler arası acil yolculuklarımda o şekil yapıyorum solu devamlı açmak için(sonradan taktım audi marka aracıma)..şehir içinde yere indiriyorum sorun olmuyor..
kunter far yükseklik ayarı aslında normal şartlarda hiç değiştirilmemesi gereken birşey. ne zaman araba yüklü bir şekilde çıktın arkası oturdu doğal olarak farlar daha geniş bir açıyla yola temas etti o zmn indirmen lazım.bunu bildiğine eminim.
ama biz far ayarıylada oynadık aşağı aldık buna ragmen yine sorun devam etti ve söktürdük. navarada böyle bir sorun hiç yaşamadık. arabadan arabaya değişiyor demekki bu olay.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
en ucuz ve kalitesi makul mercek bildiğim kadarıyla, Megane II lerde kullanılan Valeo H7 mercek. ;). D2s balast ve ampüllerle birlikte bi-xenon mercek alıp takarsanız bu olayı kökünden çözmüşsünüzdür demektir... kolay gelsin...iyi sürüşler.
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
sıra senin araçta turgay :D

vallahi bu aralar düşünüyorum ben de. okul malum gece olunca xenon ihtiyaç haline geldi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
xenon takdırıp, karşıdakinin gözünü almasın diye far yükseklik ayarını indirdiğiniz zaman, aydınlatma mesafeniz kısalır, sonuçta daha kısa mesafeyi beyaz aydınlatmış olursunuz arkadaşlar. peki o zaman yapılan bu değişimin ne anlamı kalır?
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ©®UzMaN®©
    • yok
vallahi bu aralar düşünüyorum ben de. okul malum gece olunca xenon ihtiyaç haline geldi

aynen haftanın 3 günü gece okula gidiyorsun :D
eSeR KaŞıK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
kunter far yükseklik ayarı aslında normal şartlarda hiç değiştirilmemesi gereken birşey. ne zaman araba yüklü bir şekilde çıktın arkası oturdu doğal olarak farlar daha geniş bir açıyla yola temas etti o zmn indirmen lazım.bunu bildiğine eminim.
ama biz far ayarıylada oynadık aşağı aldık buna ragmen yine sorun devam etti ve söktürdük. navarada böyle bir sorun hiç yaşamadık. arabadan arabaya değişiyor demekki bu olay.

anladım Gökmen abi hakkaten bir değişim söz konusu ozaman
Nerde Nerde YERLERDE :D YaRiSs D4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Hayırlı olsunda, karşıdan gelen merceksiz xenonlu araçlar beni aşırı rahatsız ediyor... Far ayarını en düşük seviyede tutmanızı tavsiye ederim. Belki bir nebzede olsa karşıdaki sürücüleri rahatsız etmez.

katılıyorum eyüp sana. bu arada hayırlı olsun eser güle güle kullan

ANGELLLL...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ©®UzMaN®©
    • yok
sağol ismail teşekkürler....
eSeR KaŞıK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
xenon olayını çok araştırdım hatta  aydınlatma ile ilgili çok güzel bir site var. Freeform farlarda xenon uygulaması karşıdan gelenin gözünü alması dışında düzensiz ışık dağılımı nedeniyle aslında amaçladığınız mesafeyi net görmenizi engelliyor. Bu farlarda en iyisi angelli far takmak ama piyasadaki angellerin merceklerinin kalitesiz olduğu söyleniyor ve maliyeti yaklaşık 600YTL ,çıkma mercek takmak ise bence biraz marifet isteyen bir uygulama , maliyeti daha düşük ve daha kaliteli malzemeleri kullanma şansınız var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ©®UzMaN®©
    • yok
caner haklısın ama toyotanın angelli farı yok kendin yapman lazım  ;)
eSeR KaŞıK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Açıkcası angel farları almadan yapılan yorumlar beni çok korkutmuştu, hatta farların siparişini verip direk çıkma mercek almayı bile düşünmüştüm, farlarla gelen h3 ampüller çok sönük kaldılar aydınlatma çok kötüydü. Ama xenon takıldıktan sonra gayet iyi gösterdiler. Hatta fabrika çıkışı mercekli, xenonlu arabalardan bile net ışık verdi, benim kullandığım kit. GD HİD marka 6000 K xenon. 2 yıl balast ve ampül garantiside var :) ...
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
bugun servis gitmistim. yarisede xenon takıyorlarmıs.
Yarise taktıran varmı hic?
Yaris D-4D Sol Special
Yada kısaca TONTON

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ©®UzMaN®©
    • yok
sitede var galiba ama servisete ne kadara takıyolar fiyat konusunda ne dediler ?
eSeR KaŞıK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Celica
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: <'90
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Sonradan takılan xenonların, muayeneden geçmediği yani yasal olmadığı bir gerçektir. Far yıkama düzeneği olmadan, teknik yapısı gereği, çamurlu far camı görüşü %70 düşürmektedir. Honda tekniği hariç, merceksiz xenon ampul kullanılmamaktadır. Yolu kontrolsuz ve ışık dağılımı yanlış biçimde aydınlanmasındaki artıştan daha fazla, 2-3 misli karşıdan gelenin gözünü almaktadır. Umarım bu modayı da çabuk unuturuz, bir zamanlar, arka cam önüne konan, yün örgüden karpuzlar gibi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
serviste 650 YTL dediler. takacak adam arıyorlar :)
Bende merceksiz olarak xenon uygulamaları sinir oluyorum. özellikle geceleri uzun yolda. ciddi rahatsızlık veriyor.
Sanırım gene osram'ın night breakerlarını kullanacagım
Yaris D-4D Sol Special
Yada kısaca TONTON