Gönderen Konu: Toyata corolla 2002 model şanzıman yagı+lpg  (Okunma sayısı 1331 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • toyotamm buz mavisi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 96000
  • Model Yılı: '02
  • 21 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
Toyata corolla 2002 model şanzıman yagı+lpg
« : Kasım 28, 2014, 19:35:38 »
Merhaba arkadaslar aracım 2002 sol paket deniz mavisi 82300 km'de aldım . Aracı emekli bır ögretmenden Izmır seferıhısardan aldım. 26500 lıraya aldıgım arabamın tek boyası benzin kapagının oldugu yer . arabanın tamponların dahi boya yok aldıgımda ekspertize baktırdım . araba hep garaj'da yatmış hatasız lpg takılmamış hep bir kişi tarafından kullanılmıs . muayeneye baktıgımda 2009 'da 46bınde 2011de 61bın'de 2013 yılında ise 71binde muayeneye girmiş.  bıraz isabetlı bır araba oldu sanırım . Emeklı amca arabayı 78 bınde bakıma göturdugunde fren balatalarını göstermıs servıstekıler balataların hala saglam oldugunu soylemısler yanı balatalar araba sıfır alındıgından berı kullanıyor . kendım kulladıgımda bır sıkıntı görmedım . 1. sorum bu arabanın şanzıman yagı hıc degısmemıs degısmelı mı . 2. sorum da arabaya lpg taktırıcam ne önerırsınız . 100 liralık benzınle sakin kullanımda 275 km gıttım şehir içi istanbulda . arabanın ıcıne gelırsek acıkcası ılk gördugumde cok sasırdım amca sıgara ıcmıyor. yanımda 40 km kullandı gayet sakin kullananan mumkunse 100 km hızı gecmeyen bir kullanıcıydı. ben 110 nu gectıkten sonra sankı araba aradan 12 yıl gecmesıne ragmen hiç rodajı tamamlanmamıs gibi motor sesı gelıyor . bu normal mı cunku yıllarca honda cıvıc kullandım bu ses bıraz bana fazla geldı . cevaplarınız icın tesekkur ederım. fotograflarıda paylasıyorum fiyat konusunda da ıyı  aldıgımı dusunuyorum .

Toyota Club Türkiye

Toyata corolla 2002 model şanzıman yagı+lpg
« : Kasım 28, 2014, 19:35:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 124000
  • 5 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyata corolla 2002 model şanzıman yagı+lpg
« Yanıtla #1 : Kasım 28, 2014, 21:15:02 »
Öncelikle hayırlı olsun allah kazasız belasız binmeyi nasip etsin.
Şanzıman yağını problem yoksa değiştirmiyorlar ses yoksa vites geçişleri normalse eksilmemişse ama yine de seviyesini filan kontrol ettir. Ben de geçenlerde sizinkine yakın bir araba aldım. Üye bilgilerinde yazan araç. Benimkinde de rolantide titreme vardı alıp bulunduğum yere getirince geçti çok düşük devirlerde kullanmaktan kaynaklanıyor motoru açayım diye yüksek devirlerde kullanmanı tavsiye etmem. Normal kullanım yeter ortalama 2200 3000 arası devirde bir süre kullanırsan arabanın çekişindeki ve sesindeki düzelmeyi farkedeceksin normalde 2000den aşağı düşürmemek lazım ihtiyarlar devirsiz kullanıyorlar. Lpg ye gelince maliyet ile karını hesapla arabaya ne kadar biniyorsun kmde kaç yakıyor hesabını yap lpgye verdiğin parayı  amorti edemiyorsan gerek yok ben yakıtını hesaplayamadım çok binmediğim için ama hesaplarsam yazarım. 1.4 sedan megane 2 km de 22 yakıyordu şehir içi dışı ortalama ama diğer araçlara ve 1.6 ya göre  az yakıyordu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • toyotamm buz mavisi
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Kasım 28, 2014, 21:21:53 »
Tuncay bey tesekkur ederım 2200 -3000 devır aralıgında kullanıyorum . dusuk devırde kullanıldı mı dedıgınız gıbı rolantide titreme oluyor. ya arabayı ben 4 yıl kullanırım ortalama. sonra babama verecegım yanı anlayacagın 300.000 km bızde görecek hatta pert olana kadar bınerız . onun ıcın lpg bızım ıcın uzun vaadede daha mantıklı .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 28, 2014, 21:32:00 »
Sormanıza gerek yok o vakit kesinlikle lpg dizelden de iyi olduğunu düşünüyorum dizel tercih edecek arkadaşlar alacakları aracın sadece enjektör takımı fiyatına bakarlarsa vaz geçecektir zaten

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • toyotamm buz mavisi
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Kasım 28, 2014, 21:57:23 »
http://i.hizliresim.com/kY207A.jpg

Mesaj Birleştirildi: Kasım 28, 2014, 21:58:11

Mesaj Birleştirildi: Kasım 28, 2014, 22:11:10

bu arada 2004-2005 lerın ön ızgarası (on panjur) taktırsam arabanın havası bıraz degısır mı farlarda kararmış onun ıcın ayrı bır bakım yaptırmak lazım . antenimde eskimiş galıba radyo adam akıllı cekmıyor . bır de degerlı arkadaslar arabanın sileceklerını degıstırdım kendım sol silecek ufaktan ses yapıyor ne yapmalıyım silecegım demırını bıraz gerdırmem mı gerekıyor ince yerinden ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 28, 2014, 22:39:00 »
Muz silecekler yapıyor genelde ama ben gerildiğini bilmiyordum ayar yapılıyor mu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • toyotamm buz mavisi
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Kasım 28, 2014, 22:40:52 »
ya benım peder bey anlattı anlattı bır turlu anlamadım farklı bır cozumu var mıdır acaba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 28, 2014, 23:16:06 »
Anlatmak yerine yapsaydı daha iyi olurdu :)