0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Motor kompresyonu ve subap boşlugunu ölçtürün belli olur o zaman.Büyük ihtimal ile subaplarınız yandı.
Ahmet abi, dediğin gibi sorun subaplar gibi duruyor ama 45.000 KM çok erken değil mi ?
LPG takıldıktan 30000 km sonra yakanıda gördüm.200000 kmde yakmayanıda.Bu arada aracın ilk sahibimisiniz?
LPG takıldıktan 30000 km sonra yakanıda gördüm.200000 kmde yakmayanıda.
Zamanla çekiş kaybıda başlar. Subaplar yandı ise.Kompresyon ve subap ölçümüne verilecek en fazla para 50 tldir.Fazlasını isteyen olursa vicdansızlık eder.
Buradan çıkacak sonuç, "benim subaplarım iyi durumdadır" deyip LPG'de vur patlasın, çal oynasın yapmamak. Risk KM'ye bakmaksızın mevcut. NEVZAT Bey geçmiş olsun. Umarım sorununuz, siz daha fazla para harcamadan deneyimli bir usta tarafından teşhis edilir.
Kaç numara yağ kullanmaktasınız? Şayet gereğinden fazla eski ya da kalın bir yağ kullanıyorsanız bunun da böyle bir sorun oluşturabileceğini düşünüyorum. Öte yandan araç da yolda giderken tekleme, gaz yememe ya da motor soğutma sıvısında eksilme var mı? Bunlar da supap yanmasının belirtileridir.Mesaj Birleştirildi: Kasım 27, 2014, 13:20:57Eski aracım astra da olduğu gibi 3000km de yakan da olabilmekte.