Gönderen Konu: Toyota Yeni Adaptif Farlar  (Okunma sayısı 2073 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 531 kere teşekkür edildi

Toyota Club Türkiye

Toyota Yeni Adaptif Farlar
« : Kasım 27, 2014, 11:18:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Yeni Adaptif Farlar
« Yanıtla #1 : Kasım 27, 2014, 11:40:30 »
Dün incelemiştim bunu. Artık toyota'da böyle işlere el atması güzel olmuş.
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Kasım 27, 2014, 11:47:39 »

Mehmet Toyota marka olarak bir çok işe el atıyor aslında ancak maalesef bunların  ülkemize yansıması çok kısıtlı olabiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 27, 2014, 11:47:45 »
Biraz geriden geliyor ama olsun hiç yoktan iyidir..
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #4 : Kasım 27, 2014, 13:40:32 »
Video daki teknoloji mevcut corolla'da da olsa çok daha iyi olur du. Artık bir sonraki kasa da bekliyecez.

Video için teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 27, 2014, 15:22:36 »
Dün detaylı bir şekilde incelemiştim farklı bir forumda.Kaza istatistikleri ele alınarak geliştirilmiş bir sistem.:)
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 27, 2014, 16:41:21 »
Dün akşam kavşak dönerken bir insanı görmemişim son anda gördüm az kaldı patlatıyordum. Bu sistem çok önemli.
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Kasım 27, 2014, 16:43:02 »
Dün akşam kavşak dönerken bir insanı görmemişim son anda gördüm az kaldı patlatıyordum. Bu sistem çok önemli.

Kesinlikle önemli ancak burada önemli olan adaptif far teknolojisini araçlarda opsiyon olarak değil standartında uygun bir fiyat artışı ile verilmeli. Önemli bir güvenlik unsuru.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 27, 2014, 17:05:03 »
HUndai bunu i20 ye bile koymuş dün test ettim çok hoş güzel ve yararlı bir sistem bence. Konu dışı olacak ama makyajda corollaya neler geleceğini de simülasyondaki araçtan anlamış oluyoruz. Sanıyorum tüm tasarım kusurları düzeltilip 10 numara bi araba olacak E160 corolla :asikadam:
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 27, 2014, 17:16:31 »
HUndai bunu i20 ye bile koymuş dün test ettim çok hoş güzel ve yararlı bir sistem bence. Konu dışı olacak ama makyajda corollaya neler geleceğini de simülasyondaki araçtan anlamış oluyoruz. Sanıyorum tüm tasarım kusurları düzeltilip 10 numara bi araba olacak E160 corolla :asikadam:
Kore ve Fransız arabalarindaki standart bazi donanımlar Turkiye'de full diye satılan cogu toyotalarda yok gibi. Adamlar 70 küsür bin TL fiyat biçtikleri arabaya davlumbaz koymuyorlar. Bence Toyota turkiye marka ve piyasa  değeri yüksek olduğu için böyle şeylere pek önem vermiyor Verse bile an az 3 yıl sonra gelir.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Kasım 27, 2014, 17:17:09 »

İlginç, i20 bir göz atalım. Bu sınıfta böyle bir özelliği kullanıyor olması harika bir durum.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 27, 2014, 17:18:27
Kore ve Fransız arabalarindaki standart bazi donanımlar Turkiye'de full diye satılan cogu toyotalarda yok gibi. Adamlar 70 küsür bin TL fiyat biçtikleri arabaya davlumbaz koymuyorlar. Bence Toyota turkiye marka ve piyasa  değeri yüksek olduğu için böyle şeylere pek önem vermiyor Verse bile an az 3 yıl sonra gelir.

Davlumbaz olayını dün serviste yine konuştuk. Çalışan arkadaşım: -Toyota arabalarına o kadar güveniyor ki davlumbazsız piyasaya sürüyor dedi. Yani ne demek gerekir? :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 504 kere teşekkür etti
  • 208 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 27, 2014, 17:22:33 »
Önce bizim hatalı üretim olan ön farlarımızı bir düzeltsinler bakalım :) Bazıları 2 defa değişmesine rağmen gene aynı sorunu vermiş farlar.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 27, 2014, 17:23:36
Fabrika farların üzerinde çalışma yapıyormuş. Bir arkadaşın toyotaya da baktım yakından. Aynı problem onda da var. Sanırım bütün yeni corollalarda olacak zamanla aynı sorun
" Less English, more bike."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Kasım 27, 2014, 17:25:35 »
Önce bizim hatalı üretim olan ön farlarımızı bir düzeltsinler bakalım :) Bazıları 2 defa değişmesine rağmen gene aynı sorunu vermiş farlar.

Fabrika farların üzerinde çalışma yapıyormuş. Bir arkadaşın toyotaya da baktım yakından. Aynı problem onda da var. Sanırım bütün yeni corollalarda olacak zamanla aynı sorun

Far olayını da dün serviste konuştuk. Yayımlanan teknik bültenler var dedim çalışan arkadaşa, -hocam onlar (forumlarda yayınlananlar) sahte, Toyota çok ketumdur biz bile göremiyoruz, bizden önce servis müdürü görür cevabını aldım.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 27, 2014, 17:26:37

Geçmiş olsun. Bu arada aracınızdaki far sorunu nedir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 27, 2014, 17:28:09 »
Hepsinde var zaten iklim koşulu vs gibi sebeplerden dolayı kimisinde erken kimisinde geç ortaya çıkıyor. Bazıları da dikkat etmiyor öyle şeylere ondan yırtıyolar. Mesela benim babam bazen arabayı yıkıyo petrolde 5 dk su tut camları silecekle sil ve bas marşa git. Bu şekilde olan çok kişi var durup da farı o kadar net inceleyip o hatayı farketmez yüksek derecede buğu yapmazsa
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 51000
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Kasım 27, 2014, 18:03:29 »
@Mustafa Aksay (29708)   Mustafa Bey bence sevisteki arkadaş boş konuşmuş bunun güvenle ne alakası var ki ?  Demekki Volkswagen yada Opel hiç guvemiyor.  :D en önemli unsur nerden kıssamda maliyeti düşürsem.  Konfor açısından kötü bi durum. Sinir edici çıt pit taş ve lastik sesleri  gelmezdi ve  bence aracın Karoseri biraz daha uzun ömürlü olurdu.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Kasım 27, 2014, 18:46:25 »
@Mustafa Aksay (29708)   Mustafa Bey bence sevisteki arkadaş boş konuşmuş bunun güvenle ne alakası var ki ?  Demekki Volkswagen yada Opel hiç guvemiyor.  :D en önemli unsur nerden kıssamda maliyeti düşürsem.  Konfor açısından kötü bi durum. Sinir edici çıt pit taş ve lastik sesleri  gelmezdi ve  bence aracın Karoseri biraz daha uzun ömürlü olurdu.

Aynı fikirdeyim. Davlumbaz konusunda zaten haliyle kendince savununca da ben şu cevabı verdim: Peki yeni model corollalarda neden davlumbaz var? Tabi cevap yok. Uyanık olmakta fayda var. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Kasım 30, 2014, 14:35:53 »

Abi valla aynı şeyi düşünmüşüz sadece üşengeçlikten geç yazdım :D

arkası aynı,ön tampon civic çağrışımı yapsada sensör yerleri bizimkilerle aynı :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Kasım 30, 2014, 15:11:44 »

2009 sonrası avensislerde var bu özellik ya da bu özelliğin az gelişmiş hali,ama biz görebiliyor muyuz hayır? toyota tr yi gözlerinden öpesim var. adamlar c sınıfı araçlarda getiriyor bu özelliği yıllardır türkiyeye !!!
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah