Gönderen Konu: solmuş sararmış bozarmış far çözümü  (Okunma sayısı 2012 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 124000
  • Model Yılı: '02
  • 5 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
solmuş sararmış bozarmış far çözümü
« : Kasım 26, 2014, 21:34:45 »
Daha önce bu konuyu açan var mı ya da açmak için daha uygun bir bölüm var mı bilmiyorum kendi araştırdığım bu işi ücret karşılığı yapanlardan da duyduğum ve de test edip olumlu sonuç aldığım bir yöntemdir.
Sararan beyazlaşan solmuş ya da kirli bir görüntüye sahip olan farı ıslatarak bir miktar diş macunu sürüp bezle bastırarak silip sonra yıkarsak gerçekten parladığını bizzat deneyerek gördüm. Silme işlemini biraz uzun tutmakta yarar var Bir kaç araçta test ettim ve sonuç gerçekten başarılı. Sökebilen varsa içini de suyla yıkayıp tam kuruttuktan sora takarsa daha da olumlu sonuç alınabilir. Tabi bu işlemle temizlenemeyecek olanlar da vardır fakat bunu ücret karşılı yapan dostum birçoğunu bu şekilde temizleyebildiğini söyledi hem pratik olması hem de masrafsız bir çözüm olması sebebiyle denemekte fayda var.( Not. Daha sert farlarda daha iyi sonuç veriyor)

Toyota Club Türkiye

solmuş sararmış bozarmış far çözümü
« : Kasım 26, 2014, 21:34:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: solmuş sararmış bozarmış far çözümü
« Yanıtla #1 : Kasım 28, 2014, 17:12:10 »
Yazmayı unuttum daha kötü durumda olan farlarda diş pastası daha etkili oluyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 28, 2014, 18:14:04 »
Tuncay bey bununla ilgili konu vardı site içerisinde araştırışsanız görürsünüz hatta youtube de videolar var oradan da bilgi edinebilirsiniz
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • aynı sözlerle farklı
    • web, network, donanım ve sistem
  • Kilometre: 187000
  • Model Yılı: '03
  • 35 kere teşekkür etti
  • 53 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 28, 2014, 20:32:01 »
dişmacunu denemiştim ben de, anlık parladı gibi görünsede ertesi gün aynı oldugunu farkediyorsun.
2003 lerde kronik bu, hatta emme manifoldundan gelen seste kronik 2003 lerde, gerçi bunu hallettim üstten attığım bir vida ile ses tamamen kayboldu

bir miktar cilayı fara sürerek pasta-cila makinasıyla 2-3 dk çalıştırman bütün kurumu alıyor 1 sene idare ediyor
sanma ki dert sadece sende var sendeki derdi nimet sayanlar da var,
derdimi dinledim derdimden iğrendim, onun derdini gördüm, derdime imrendim..
ömür dediğin üç gündür, dün geldi geçti, yarın meçhuldür, o halde ömür dediğin bir gündür, o da bugun dür...
Today Tomorrow Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 711 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 28, 2014, 21:04:03 »
diş macunu tam çözüm değil. bende opele yaptım ama 1 hafta sonra sarardı.

en iyisi 500 , 1000 , 2000 numara zımpara ve üstüne plastik cilası sürmek. biraz masraflı olsa bile kalıcı çözüm o .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 28, 2014, 21:33:53 »
Anlık parlaklık ıslalıktan kaynaklanıyor hepsinde işe yaramıyor zaten

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '08
  • 17 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 29, 2014, 21:55:36 »
Daha önce bu konuyu açan var mı ya da açmak için daha uygun bir bölüm var mı bilmiyorum kendi araştırdığım bu işi ücret karşılığı yapanlardan da duyduğum ve de test edip olumlu sonuç aldığım bir yöntemdir.
Sararan beyazlaşan solmuş ya da kirli bir görüntüye sahip olan farı ıslatarak bir miktar diş macunu sürüp bezle bastırarak silip sonra yıkarsak gerçekten parladığını bizzat deneyerek gördüm. Silme işlemini biraz uzun tutmakta yarar var Bir kaç araçta test ettim ve sonuç gerçekten başarılı. Sökebilen varsa içini de suyla yıkayıp tam kuruttuktan sora takarsa daha da olumlu sonuç alınabilir. Tabi bu işlemle temizlenemeyecek olanlar da vardır fakat bunu ücret karşılı yapan dostum birçoğunu bu şekilde temizleyebildiğini söyledi hem pratik olması hem de masrafsız bir çözüm olması sebebiyle denemekte fayda var.( Not. Daha sert farlarda daha iyi sonuç veriyor)
Hocam JVS far pasta-cila ürünü var. 25 lira falandı. Eğer çok fazla sararma varsa zımpara kullanılması şart. Su zımparasınıda herkes uygulayamıyor malesef. Tavsiyem dediğim ürünü alın ve polisaj makinası varsa daha rahat olur ama yoksa kol gücü ile işinizi görür sanırım. Maliyeti ucuz. Meguiars ürünleru daha kaliteli fakat daha pahalı. Aklınızda bulunsun.
Toyota Corolla  1.4 d-4d Elegant /2008
Mondial 150 MR Vulture / 2014

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • aynı sözlerle farklı
    • web, network, donanım ve sistem
  • Kilometre: 187000
  • Model Yılı: '03
  • 35 kere teşekkür etti
  • 53 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 01, 2014, 16:31:10 »
bu zımpara işinide yaptım ben, önce kalın zımpara ile bütün kurumu temizledim daha sonra 0 numara zımparayı su eşliğinde pürüzsüz olana dek zımparaladım.
daha sonra pasta cila maklinesi ile bir miktar cila sürerek farları parlatana kadar kullandım ama 1 sene olmadan yine sarardı farlar, plastiği kalitesiz değişmedne olmayacak gibi
sanma ki dert sadece sende var sendeki derdi nimet sayanlar da var,
derdimi dinledim derdimden iğrendim, onun derdini gördüm, derdime imrendim..
ömür dediğin üç gündür, dün geldi geçti, yarın meçhuldür, o halde ömür dediğin bir gündür, o da bugun dür...
Today Tomorrow Toyota