Gönderen Konu: Azami yük ağırlığı  (Okunma sayısı 1351 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 219000
  • Model Yılı: '95
Azami yük ağırlığı
« : Kasım 26, 2014, 15:08:08 »
95 model Toyota corolla 1.3 XE modelinde arabam var muayneden tek bir kusurla geçemedi oda ruhsatta azami yük ağırlığı yazmıyor. Emniyete gittim, arabanın ruhsatının alındığı müdürlüğe ileti yolladılar, onlarda herhangi birşey bulamamışlar. Toyotanın Sivas'taki ana bayisine gittim onlarda belki bşeyler yapabilir dediler ama haber bekliyorum hala. Mühendisler odasıda 300 liraya yakın masraf çıkarıyor. Sizce ne yapabilirim ?

Toyota Club Türkiye

Azami yük ağırlığı
« : Kasım 26, 2014, 15:08:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
Ynt: Azami yük ağırlığı
« Yanıtla #1 : Kasım 26, 2014, 15:19:55 »
 Başka tavsiyeler gelecektir. Bence Toyota'ya durumu yazı, size verilen cevabı belge haline getirip bağlı olduğunuz Trafik Şube'ye götürün. Ama önce diğer fikirleri de alın burada.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2 : Kasım 26, 2014, 15:46:08 »
çok teşekkür ederim Hakan Bey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 26, 2014, 15:53:00 »
Yaşadığınız il ilçe kasaba mahalle vb yerde hiç mi aynı modelde araç yok? Eğer varsa bildiğiniz bir yakınınızın yada rica edebileceğiniz birisinin (aslında trafikteki memurlarda bakabilir) Aracın teknik belgesi (uygunluk belgesi) ni bulup gösterebilirsiniz. Nasıl olsa hepsinin dosyası Trafik şubelerde var
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 26, 2014, 15:57:13 »
95 model Toyota corolla 1.3 XE modelinde arabam var muayneden tek bir kusurla geçemedi oda ruhsatta azami yük ağırlığı yazmıyor. Emniyete gittim, arabanın ruhsatının alındığı müdürlüğe ileti yolladılar, onlarda herhangi birşey bulamamışlar. Toyotanın Sivas'taki ana bayisine gittim onlarda belki bşeyler yapabilir dediler ama haber bekliyorum hala. Mühendisler odasıda 300 liraya yakın masraf çıkarıyor. Sizce ne yapabilirim ?

Murat hocamın dediği doğru, aynı aracın karayolları teknik uygunluk belgesini temin ederseniz trafikte ruhsata işletebilirsiniz.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #5 : Kasım 26, 2014, 23:37:35 »
Çevremde 1.3 xe sahibi tanıdık biri hiç yok olsada araç eski kasa olduğu için sanmıyorum uygunluk belgesinin olduğunu ama tabikide denemektede  fayda var çok teşekkür ederim toyota ana bayisine telefonla ulaştım ruhsat ve kimlik bilgilerimi mail olarak yolladım kısa zamanda gerekli yardımda bulunacaklarını söylediler umarım kısa zamanda yardım gelir ve bende şu muayne işinden kurtulurum