0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Karşıdan gelen araçların farları yoldan yansıdığı için görüşü azaltır. Aracınızda mercek veya reflektör kararması olabilir.
Far ayarıda önemli. Bugün 16:30 sularında sisli havada farların ayarı çok fazla bozuk olduğu için kapattık. Parklarla devam ettik bir süre. Farlar yukarıyı aydınlatıyor ama ne yukarı. Siste farları yaktık far çizgisi belli oldu dörtlüler ve parklarla boş yolda ilerledik
Tüvtürk e güvenmeyin,o araca daha 1 ay önce lpg takıldı muayeneden geçti geldi düşünün siste sol farın sağa aydınlattığını gördük çizgileri sağ üste gidiyordu , uzunları yaktık önümüz aydınlandı. Nasıl geçti acaba?
abi öyle sinir oluyorum ki töbe töbe hani off road araçlarının tepelerinden projektöre benzer yuvarlak 3lü 5li gurup lambalar olurya onlardan takacaksın tavana birde o karşıdaki arkadaşın kullandığı merceksiz en dandik xenon fardan takacaksın 5inede güzelce ayarlayacaksın.. baktın karşıdan xenon ve sisleri xenon olan bir araba geliyor selektör yapacaksın baktın kapatmıyor sen yukardaki o lambalarla bi selektör at yeter bunu yaptıracaklar insana sonunda ne varsa xenonda (merceksiz balanslı olanlarda)
Beyaz ampul takarsaniz dahada kor olursunuz osram nb yagisli havalarda iyi değil diye biliyorum ben yagisli havada herkes normal ampulu tavsiye ediyo cakma xenon gozumu alinca delice selektor atiyorum ben ister anlasin ister anlamasin sisleriniz varsa onlari acin fariniz ayarini yaptirin onunuzu gormeniz gerek ben hic oyle bi sıkıntı yasamadim daha
Mercekli farlar benim daha fazla gözümü alıyor nedense. Xenon gözümü alıyorsa hiç acımam yanımdan geçene kadar uzunlarla giderim hatta sisleride açarım. Sen önünü iyi göreceksin diye ben kör olmak zorunda değilim. Merceklide araçta yük ve kişi sayısına göre far ayarı huzmesini ayarlamak gerekiyor yoksa masum bir yanı kalmıyor.Far ayarı meseleside var tabi.