Gönderen Konu: Depoda kalan bezinle gidilecek km Sayısı(Cruıse Range)  (Okunma sayısı 948 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16300
  • Model Yılı: '13
  • 1 kere teşekkür etti
Herkese merhabalar 2013 model Corolla Comfort Extra Benzinli sahibiyim. 2 seferdir başıma gelen bir konuyu size arzetmek istiyorum. Benzin kalmadı (Low Fuel) uyarısı geldiği zaman 36-38 km civarında KM ekranda yazıyor ancak 1 - 2 dk sonra birden 9-6 km düşüp sonra 0 km de sabitleniyor. Korkudan hemen benzin alıyorum.
Bu sorun haricinde aracım 16.300 km civarında, aracımı çok kullanmıyorum. Ancak Yazın Mersine giderken ne kadar yakıyor olayını test etmek istedim.Klima açık olarak 40 kuruş yaktığını tespit ettim. Araçtan anladıklarını düşünen arkadaşlar aracın şehirdışında bu kadar yakıyorsa şehir içinde daha çok yakıyordur dediler. Ortalama yakıt tüketimine baktığımda 7.7-7.8 yazıyor. Yorumlarınız için Teşekkür ederim.
Yüce Rabbimden Herkes için kazasız belasız sürüşler dilerim.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: Depoda kalan bezinle gidilecek km Sayısı(Cruıse Range)
« Yanıtla #1 : Kasım 21, 2014, 09:59:26 »
Araca az yakıt alıyorsanız range genelde değişmiyor veya yanlış gösterebiliyor. Araca biraz fazla yakıt alın, sağlıklı  tüketim takibi için ortalama tüketim göstergesini de sıfırlamayı unutmayın.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
Ynt: Depoda kalan bezinle gidilecek km Sayısı(Cruıse Range)
« Yanıtla #2 : Kasım 21, 2014, 10:24:10 »
Deponuzu fulleyin, trip 1 i sıfırlayın vardığınızda yine yakıt alın ne kadarlık aldıysanız onu trip 1 e göre oranlayın. Bu arada ortalama tüketimide sıfırlayın ki veriler gerçekçi olsun. Şehirlerarası 7.7 çok yüksek rakam.
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara