0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba bende benzerbir sorun vardı. Araba sanki tekler gibiydi ,hatta motoru belli şekilde gaz vererek sabitbir devirde tutamıyordum.Servise periyodik bakıma girdikten sonra birşey kalmadı. Arabada değişen ve ya ekstra bir işlem yapılmadı.Bende anlamadım ama motor ısındıktan sonra bu gibi sorunların olmayacağını düşünüyorum. Soğuk motor(yeni çalışmış motor) ve klimada bu ve benzeri küçük salınımlar olabilir. Sıcak motorda da aynı sorun varsa usta birisine ihtiyacın var..Fanı açtığında salınım sıcak havalarda daha bariz ise akü sarj istiyor olabilir. Fan haricinde farları açınca bile devir sıcak havada oynayabilir.Aracında lpg de varsa ayar isteyebilir..Umarım ciddi bir sorun yoktur.Corolla'lar genelde sorunsuz araçlardır....
bılgıler ıcın tsk ederım serdar bey akuden olabılır yazmıssınız bu bnm hıc aklıma gelmedı akunun gostergesı mutlu aku ve yesıl degıl sıyah gıozukuyo sarj ıstıyo gıbı gorujnuyo umarım ondandır..ama calısmasında bır sorun yok aracın.ben bı akuye baktırayım..tskler..bıde servıste perıyodık bakım alt ve ust sınırı nedır acıkcası bulunduhggum yerde servıs yok en yakın sıvas ama servıs bıraz el yakıyor..bılgı verırsenız sevınırım aracım 126 bınde..
Ben Aracımın tüm 10 yıl bakımlarını yaptırdım.triger seti, klima ,sarj dinomosu ,hidrolik direksiyon pompa kayışları tüm yağlar yenilendi. yaklaşık 470 ytl tuttu 6 taksitle ödedim...Aracım 178500 kmde bakıma girdi. Şu anda 185000km de . Eğer fren balataları disk ve kampanalarının değişimi söz konusu olursa fiyat 2 ye katlar.Benim aracım sadece yetkili servis bakımlıymış, bende servise gittim %30 işçilik indirimi yaptılar.Aracının bakımlarının nerelerde yapıldığıda önemli.Servislerden çıkmış kendi mekanını açmış gerçek ustalar mevcut ama parça ve işçilik fiyatlarını mutlaka karşılaştır.
Selam. Klimayı çalıştırınca Ecu (motor beyni)nin motor devrini otomatik ayarlaması bu devir olayını meydana getiriyordur. BU bir sorun değil bence. Ancak Serdar beyin söylediği gibi gerekli bakımlarına bakmak lazım aracın ilk önce bence. Klima gazı, motor yağı, hava filtresi, benzin filtresi, triger kayışı gibi hele yeni alınmış bir araçta. Klimayı kapayınca sizinde söylediğiniz gibi sistemde kalan soğuk havanın içeri basılması sonucu bu soğuk klima havasını bir süre daha kabinde hissetmeniz çok doğal. Hatta klimayı kapadıktan sonra fanı da kapayın ve aracın sürati ile içeri o soğuk hava yinede belli bir derecede basılacaktır, bunu havalandırma kanallarından farkedebilirsiniz. AYrıca özellikle yaza girerken klima kanallarınıda en azından temizliyici sprey ile temizlemekte yararlı olur sağlık açısından.
klimayı actığınızda motor devrinin artması düşmesi olağanustu bi durum degıldır.
hakan arkadaşıma katılıyorum arkadaşlar araç rölanti de çalışırken diğer elektirksel ekipmanları(cam rezistansı,klima.fan,farlar v.b.)devreye girdiğinde motordan bir miktar güç cekecektir bu nedenle motor ecusu bunları sinyaller sayesinde anlayarak motor devrini bir miktar artırarak rölantiyi dengede tutumya programlıdır.anormal bir durum yok fakat aracınızın bakıma ihtiyac duydugu durumlarda devri tam olarak düzenli tuttamaz yetkili bi bayiye giderek sorun hallolurklimanız kapalı iken özellikle seyir esnasında kalorifer iç/dış konumu iç konuma alırsanız serinliği bir miktar azaltmış olursunuz seyir esnasında konum dış olarak secilmiş olursa aracın hızından kaynaklanarak ön ızgaradan kabin içine rahatlıkla hava girişi saglanır..sevgiler