Gönderen Konu: 98 corolla xei yardım....kllıma ve devir hk..  (Okunma sayısı 2916 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
98 corolla xei yardım....kllıma ve devir hk..
« : Kasım 16, 2008, 20:00:26 »
merhaba .arakadaslar 98 corrolla xei specıal bır arac aldım 10 gun once..bısı farkettım klımayı calıstırdıgımda devır saatı bırazcık yuksek devıre gecıyor.normalde 1 rpm calısan araba klıma acıldıgında bıraz uste cıkıyor..bıde klımayı kapatıp tekrar soguk fanı 2 yada 3 kadameye getırdıgımde bu sefer aracın rolantısı barız dusup yukselıyor..(0.8-1 arasıdnda )kılmayı calıstırp kapatıktıktan sonra klıma kapalıyken ufledıgı sankı bana soguk yanı klıma serınlıgı werıyomus gıbı gelıyo..acaba boırulardakı serınlıkden olabılırmı bır muddet bekledım ama gıtmedı... :(fanı actıgımda klıma kapalıyken devır saatının dusmesının ve klıma kapalıyken souk uflemesının nedenı ne olabılır acaba..?sız saygı deger toyata dostlarının yorumlarını ve bılgılerını paylasmalarını beklıyorum tesekkurler..? :-\
98 corolla xei special..(efsanee)

Toyota Club Türkiye

98 corolla xei yardım....kllıma ve devir hk..
« : Kasım 16, 2008, 20:00:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • aile için efsane
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: 98 corolla xei yardım....kllıma ve devir hk..
« Yanıtla #1 : Kasım 16, 2008, 21:46:46 »
Merhaba bende benzerbir sorun vardı. Araba sanki tekler gibiydi ,hatta motoru belli şekilde gaz vererek sabitbir devirde tutamıyordum.Servise periyodik bakıma girdikten sonra birşey kalmadı. Arabada değişen  ve ya ekstra bir işlem yapılmadı.
Bende anlamadım ama motor ısındıktan sonra bu gibi sorunların olmayacağını düşünüyorum. Soğuk motor(yeni çalışmış motor) ve klimada bu ve benzeri küçük salınımlar olabilir. Sıcak motorda da aynı sorun varsa usta birisine ihtiyacın var..
Fanı açtığında salınım sıcak havalarda daha bariz ise akü sarj istiyor olabilir. Fan haricinde farları açınca bile devir sıcak havada oynayabilir.Aracında lpg de varsa ayar isteyebilir..
Umarım ciddi bir sorun yoktur.Corolla'lar genelde sorunsuz araçlardır....
EFSANELER HİÇBİR ZAMAN ÖLMEZ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Kasım 16, 2008, 22:02:42 »
Merhaba bende benzerbir sorun vardı. Araba sanki tekler gibiydi ,hatta motoru belli şekilde gaz vererek sabitbir devirde tutamıyordum.Servise periyodik bakıma girdikten sonra birşey kalmadı. Arabada değişen  ve ya ekstra bir işlem yapılmadı.
Bende anlamadım ama motor ısındıktan sonra bu gibi sorunların olmayacağını düşünüyorum. Soğuk motor(yeni çalışmış motor) ve klimada bu ve benzeri küçük salınımlar olabilir. Sıcak motorda da aynı sorun varsa usta birisine ihtiyacın var..
Fanı açtığında salınım sıcak havalarda daha bariz ise akü sarj istiyor olabilir. Fan haricinde farları açınca bile devir sıcak havada oynayabilir.Aracında lpg de varsa ayar isteyebilir..
Umarım ciddi bir sorun yoktur.Corolla'lar genelde sorunsuz araçlardır....
bılgıler ıcın tsk ederım serdar bey akuden olabılır yazmıssınız bu bnm hıc aklıma gelmedı akunun gostergesı mutlu aku ve yesıl degıl sıyah gıozukuyo sarj ıstıyo gıbı gorujnuyo umarım ondandır..ama calısmasında bır sorun yok aracın.ben bı akuye baktırayım..tskler..bıde servıste perıyodık bakım alt ve ust sınırı nedır acıkcası bulunduhggum yerde servıs yok en yakın sıvas ama servıs bıraz el yakıyor..bılgı verırsenız sevınırım aracım 126 bınde..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • aile için efsane
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #3 : Kasım 16, 2008, 22:27:47 »
bılgıler ıcın tsk ederım serdar bey akuden olabılır yazmıssınız bu bnm hıc aklıma gelmedı akunun gostergesı mutlu aku ve yesıl degıl sıyah gıozukuyo sarj ıstıyo gıbı gorujnuyo umarım ondandır..ama calısmasında bır sorun yok aracın.ben bı akuye baktırayım..tskler..bıde servıste perıyodık bakım alt ve ust sınırı nedır acıkcası bulunduhggum yerde servıs yok en yakın sıvas ama servıs bıraz el yakıyor..bılgı verırsenız sevınırım aracım 126 bınde..
Ben Aracımın tüm 10 yıl bakımlarını yaptırdım.triger seti, klima ,sarj dinomosu ,hidrolik direksiyon pompa kayışları tüm yağlar yenilendi. yaklaşık 470 ytl tuttu 6 taksitle ödedim...Aracım 178500 kmde bakıma girdi. Şu anda 185000km de .
Eğer fren balataları disk ve kampanalarının değişimi söz konusu olursa fiyat 2 ye katlar.
Benim aracım sadece yetkili servis bakımlıymış, bende servise gittim %30 işçilik indirimi yaptılar.Aracının bakımlarının nerelerde yapıldığıda önemli.
Servislerden çıkmış kendi mekanını açmış gerçek ustalar mevcut ama parça ve işçilik fiyatlarını mutlaka karşılaştır.
EFSANELER HİÇBİR ZAMAN ÖLMEZ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Kasım 16, 2008, 23:02:58 »
Ben Aracımın tüm 10 yıl bakımlarını yaptırdım.triger seti, klima ,sarj dinomosu ,hidrolik direksiyon pompa kayışları tüm yağlar yenilendi. yaklaşık 470 ytl tuttu 6 taksitle ödedim...Aracım 178500 kmde bakıma girdi. Şu anda 185000km de .
Eğer fren balataları disk ve kampanalarının değişimi söz konusu olursa fiyat 2 ye katlar.
Benim aracım sadece yetkili servis bakımlıymış, bende servise gittim %30 işçilik indirimi yaptılar.Aracının bakımlarının nerelerde yapıldığıda önemli.
Servislerden çıkmış kendi mekanını açmış gerçek ustalar mevcut ama parça ve işçilik fiyatlarını mutlaka karşılaştır.

ok serdar bey verdıgınız bılgıler ıcın tsk.ler..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 17, 2008, 09:01:18 »
  Selam.
 Klimayı çalıştırınca Ecu (motor beyni)nin motor devrini otomatik ayarlaması bu devir olayını meydana getiriyordur. BU bir sorun değil bence. Ancak Serdar beyin söylediği gibi gerekli bakımlarına bakmak lazım aracın ilk önce bence. Klima gazı, motor yağı, hava filtresi, benzin filtresi, triger kayışı gibi hele yeni alınmış bir araçta.
 Klimayı kapayınca sizinde söylediğiniz gibi sistemde kalan soğuk havanın içeri basılması sonucu bu soğuk klima havasını bir süre daha kabinde hissetmeniz çok doğal. Hatta klimayı kapadıktan sonra fanı da kapayın ve aracın sürati ile içeri o soğuk hava yinede belli bir derecede basılacaktır, bunu havalandırma kanallarından farkedebilirsiniz. AYrıca özellikle yaza girerken klima kanallarınıda en azından temizliyici sprey ile temizlemekte yararlı olur sağlık açısından.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Kasım 17, 2008, 12:18:00 »
  Selam.
 Klimayı çalıştırınca Ecu (motor beyni)nin motor devrini otomatik ayarlaması bu devir olayını meydana getiriyordur. BU bir sorun değil bence. Ancak Serdar beyin söylediği gibi gerekli bakımlarına bakmak lazım aracın ilk önce bence. Klima gazı, motor yağı, hava filtresi, benzin filtresi, triger kayışı gibi hele yeni alınmış bir araçta.
 Klimayı kapayınca sizinde söylediğiniz gibi sistemde kalan soğuk havanın içeri basılması sonucu bu soğuk klima havasını bir süre daha kabinde hissetmeniz çok doğal. Hatta klimayı kapadıktan sonra fanı da kapayın ve aracın sürati ile içeri o soğuk hava yinede belli bir derecede basılacaktır, bunu havalandırma kanallarından farkedebilirsiniz. AYrıca özellikle yaza girerken klima kanallarınıda en azından temizliyici sprey ile temizlemekte yararlı olur sağlık açısından.
tesekkurler hakan bey gercekten onemlı konular bunlar...tek tek degerlendırecegım akuye bı baktırayım dıyorum..gostergesı sıyahtı sarj gereklı dıyor yanii..serdar arkadasımız ona degınmıs dıkkatımı cekti belkı ondandır...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Kasım 17, 2008, 13:06:49 »
klimayı actığınızda motor devrinin artması düşmesi olağanustu bi durum degıldır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Kasım 17, 2008, 13:39:02 »
klimayı actığınızda motor devrinin artması düşmesi olağanustu bi durum degıldır.
sadece klıma degıl mehmet bey klımayı kapatıp fanı actıgımdada rpm saatı dusuyo barız gorunuyo..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 17, 2008, 15:23:31 »
benim direksiyonu sağ sola çevirincede saat hareketleniyor
sorun olmadığını düşünmüştüm ama  :-\
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 17, 2008, 18:48:18 »
  Direksiyonu çevirince direksiyon hidrolik pompası (elektro hidrolik olmayan, konvansiyonel hirdolik direksiyonlarda) motordan güç alır ve ecu motor devrini bu gücü karşılamak için arttırır Gökhan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '11
« Yanıtla #11 : Kasım 17, 2008, 21:12:02 »
hakan arkadaşıma katılıyorum
arkadaşlar araç rölanti de çalışırken diğer elektirksel ekipmanları(cam rezistansı,klima.fan,farlar v.b.)devreye girdiğinde motordan bir miktar güç cekecektir bu nedenle motor ecusu bunları sinyaller sayesinde anlayarak motor devrini bir miktar artırarak rölantiyi dengede tutumya programlıdır.anormal bir durum yok fakat aracınızın bakıma ihtiyac duydugu durumlarda devri tam olarak düzenli tuttamaz yetkili bi bayiye giderek sorun hallolur
klimanız kapalı iken özellikle seyir esnasında kalorifer iç/dış konumu iç konuma alırsanız serinliği bir miktar azaltmış olursunuz seyir esnasında konum dış olarak secilmiş olursa aracın hızından kaynaklanarak ön ızgaradan kabin içine rahatlıkla hava girişi saglanır..sevgiler
iyinin de iyisi.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #12 : Kasım 18, 2008, 01:06:11 »
hakan arkadaşıma katılıyorum
arkadaşlar araç rölanti de çalışırken diğer elektirksel ekipmanları(cam rezistansı,klima.fan,farlar v.b.)devreye girdiğinde motordan bir miktar güç cekecektir bu nedenle motor ecusu bunları sinyaller sayesinde anlayarak motor devrini bir miktar artırarak rölantiyi dengede tutumya programlıdır.anormal bir durum yok fakat aracınızın bakıma ihtiyac duydugu durumlarda devri tam olarak düzenli tuttamaz yetkili bi bayiye giderek sorun hallolur
klimanız kapalı iken özellikle seyir esnasında kalorifer iç/dış konumu iç konuma alırsanız serinliği bir miktar azaltmış olursunuz seyir esnasında konum dış olarak secilmiş olursa aracın hızından kaynaklanarak ön ızgaradan kabin içine rahatlıkla hava girişi saglanır..sevgiler
tesekkurler ugur bey..anormal bı durum yok o zman gayet normal bı durum bu.....ben genede akuye bı baktırayımm..