Gönderen Konu: yağ eksiltme problemimiz çözüldü  (Okunma sayısı 37550 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
Ynt: yağ eksiltme problemimiz çözüldü
« Yanıtla #20 : Nisan 25, 2017, 23:23:00 »
5w40 kullanmaya karar verdiysen en iyisi castrol edge 5w40 kullanmanı tavsiye ederim.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 25, 2017, 23:23:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Nisan 26, 2017, 12:20:40 »
Atilla amca sen işin ehli birisin senin tavsiyen benim için çok değerli .Lpg ye son derece karşı olduğunu da biliyorum fakat hayat şartlarına  4 yıl dayanabildim . Benzin malumun  5 tl nin bile üzerinde hergün kullanınca kazancamın nerdeyse  5/1 ini yakıta vermek zorunda kaldım mecburen lpg düşündüm .

Sadede gelirsem 108 binde Toyota nın az da olda yağ eksiltmesi bana mantıklı gelmiyor ki  Toyota için komik km re . Daha önce efsane kullanıcısı olarak 222 binde sattığımızda hala gram yağ eksiltmiyordu . 80 binde Toyon bakımlı ilk sahibinden aldım 96 bine kadar benzinli kullandım senede 5 bin civarı yapıyordum o zaman 90 ve  100 bakımların da hiç yağ eksiltmesi yapmadı aracım .Mobil tercih ediyorum sürekli yağ olarak .101 binde yağı değiştirdikten sonra yola çıktım tatile gittim geldim 103,500 km de aracımın 300 gram kadar yağ eksilttiğini fark ettim ustama gittim baktı kaçak yok yakmış dedi lpg de yakar bir şey olmaz bundan dedi bende takip için 1 kg lık yağ alarak 300 gr ekleyerek gene tamamladım .üzerinden  5500 km geçti aracım şimdi 108.500 de yağ kontrolü yaptığımda 200 gram kadar daha eksilttiğini görüyorum bir önceki yağ bakımında  5/30 kullanmama rağmen 1 gram eksiltmeyen araba 5/40 koyduğum halde neden eksiltme yapar . Tahminimce yağ değişimine kadar toplamda  500-600 gram eksiltmiş olacak .Bu yağ ile alaklı bir durum mu dur yoksa Lpg kaynaklı bir durum mudur .Daha öncede lpg li araç kullandım hiç eksiltme yaptığını görmedim . Ustam ve birkaç kişi yağ viskozitesi değiştirmenin eksiltmeye neden olacağını söylüyor ama bana bu durum pek mantıklı gelmiyor hani daha çok aşınmış bir araç değil ki neden yağ eksiltsin . Bu arada Külbütör kapağı contası nı kontrol ettireceğim . Gevşeme olabilir diye şüphe ediyorum .Tavsiye ve önerilerine açığım abi
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır
  • Araç: ---
  • 8 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Nisan 27, 2017, 08:44:36 »
Atilla amca sen işin ehli birisin senin tavsiyen benim için çok değerli .Lpg ye son derece karşı olduğunu da biliyorum fakat hayat şartlarına  4 yıl dayanabildim . Benzin malumun  5 tl nin bile üzerinde hergün kullanınca kazancamın nerdeyse  5/1 ini yakıta vermek zorunda kaldım mecburen lpg düşündüm .

Sadede gelirsem 108 binde Toyota nın az da olda yağ eksiltmesi bana mantıklı gelmiyor ki  Toyota için komik km re . Daha önce efsane kullanıcısı olarak 222 binde sattığımızda hala gram yağ eksiltmiyordu . 80 binde Toyon bakımlı ilk sahibinden aldım 96 bine kadar benzinli kullandım senede 5 bin civarı yapıyordum o zaman 90 ve  100 bakımların da hiç yağ eksiltmesi yapmadı aracım .Mobil tercih ediyorum sürekli yağ olarak .101 binde yağı değiştirdikten sonra yola çıktım tatile gittim geldim 103,500 km de aracımın 300 gram kadar yağ eksilttiğini fark ettim ustama gittim baktı kaçak yok yakmış dedi lpg de yakar bir şey olmaz bundan dedi bende takip için 1 kg lık yağ alarak 300 gr ekleyerek gene tamamladım .üzerinden  5500 km geçti aracım şimdi 108.500 de yağ kontrolü yaptığımda 200 gram kadar daha eksilttiğini görüyorum bir önceki yağ bakımında  5/30 kullanmama rağmen 1 gram eksiltmeyen araba 5/40 koyduğum halde neden eksiltme yapar . Tahminimce yağ değişimine kadar toplamda  500-600 gram eksiltmiş olacak .Bu yağ ile alaklı bir durum mu dur yoksa Lpg kaynaklı bir durum mudur .Daha öncede lpg li araç kullandım hiç eksiltme yaptığını görmedim . Ustam ve birkaç kişi yağ viskozitesi değiştirmenin eksiltmeye neden olacağını söylüyor ama bana bu durum pek mantıklı gelmiyor hani daha çok aşınmış bir araç değil ki neden yağ eksiltsin . Bu arada Külbütör kapağı contası nı kontrol ettireceğim . Gevşeme olabilir diye şüphe ediyorum .Tavsiye ve önerilerine açığım abi
aynı sorunu yaşayan bir yakınım var kendisiyle bir iki işlem yaptırdık sorunu geçti.
önce motor iç temizleyici sıvıları var onunla motorunuzu temizleyin. berner ya da wurth eski yağın üstüne koyup motor sıcakken boşta haraket etmeden 10 15dk 2000 devirde çalıştırıp sonra yağınızı boşaltın. ardından 5-40 dandik bir yağ koyup filtre değiştirmeden aracı bir yarım saat kadar devirli kullanın yağ ısındıktan sonra onuda boşaltıp en önemli nokta burası filtre ve yağımızı değiştiriyoruz. yağı kesinlikle motul kullanın. bu kadar kaliteli ve çabuk buhar yapmayan yağ yok piyasada. sonra aracınızda yağ eksiltmeyi gözlemleyin. arkadaşım hem eksiltme hemde lifter sesinin gittiğini ve aracın daha atik olduğunu söylüyor. zaten yurt dışı forumlarda 2 yağ değişiminde bir yapıyorlar bu işlemi oil flush diyorlar adınada.
bu arada mobil1 kullanıyorsanız piyasada çok çakması var ona denk gelmiş olabilirsiniz. bende mobil1 kullanıyordum şuan motula döndüm hepsiburadada 5 Lt bidonları 130 tl civarı. 4lt olanlarıda 110 küsür tl. tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Nisan 27, 2017, 11:22:58 »
Haşmet Bey cevabınız için öncelikle teşekkür ederim .

Yağ olarak mobil süper 3000x1 5/40 ful sentetik tercih etmiştim . Bundan önceki değişimde aynı yağın  5/30 olanını tercih etmiştim . 5/30 da 1 gram bile eksilme olmadı tek sevmediğim yanı düşük kaynama derecesine sahip olduğu için araçta ilk yağlama hızlı olsa da akabinde araç çabuk fan açıyor ve yaz aylarında Tofaş kuş sersi gibi araç sürekli fan açıyor . Açıkçası 5/40 geçmemin esas nedeni buydu 5/40 da bu yönden çok memnun kaldım ilk yağlama hızlı ısı direnci daha iyi motor hayli sessizleşmiş ti .Ama bu eksiltme durumu olunca biraz soğudum . Yağı internetten veya farklı yerlerden almam Yetkili mobil dağıtıcısından direk gidip alıyorum . Mobil 1 formula  5/30 un namını çokça duyuyorum açıkçası bir sonraki değişime bunu düşünüyordum fakat sürekli sahte yağları duymaya başlayınca iyiden iyiye kıllanmaya başladım .Motul un namını birçok yerde okudum kullanıcı yorumları da hayli iyi .Ustam da farklı bir markayı önerdi memnun kalacağımı söyledi ama  10/40 önerdi bilmiyorum çok kararsızım . 80 bine kadar sürekli olarak  10/40 yağ konuşmuş araca ben 5/30 ve 5/40 kullandım ne yalan söyleyim 10/40 varken daha sessiz çalışıyordu aracım.Motul u düşünecem motulun önerdiğiniz ürünü hangisi  .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Nisan 27, 2017, 11:42:34 »

Yücel kardeşim mobil 3000 serisi alt sınıf sentetik,ful sentetik kullanacaksan ya mobil1 yada castrol edge kullan.mobilin 0w40 veya castrolun edge 5w40 ı arabanın km si düşük olduğundan sana uyar.motulun methini duyuyoruz ama bulunabilirlik ve güçlü firma hususlarında şüphem var.mobil ve castrol yağ hususunda dünya devidir ve muazzam bütçelerle arge yapıyorlar.lpg li arabalar lpg nin yanma sıcaklığının benzine göre daha fazla olmasından dolayı,patlama anında silindir cidarındaki yağ filmini yakıp eksoz gazına çeviriyor,benzinde ise sekmanlar cidardaki yağ filmini sıyırarak tekrar motor yağına ilave ediyor. dolayısı ile lpg de yağ eksilmesi eşyanın doğası gereği oluyor. bence sen bahsettiğim bu iki yağdan birini kullan motorun rahat çalışsın eksilirsede üstüne bir lokma ilave edersin.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Nisan 27, 2017, 12:02:49 »
Tamam Atilla amca Mobil ve castrol dediğin gibi kendini kabul ettirmiş markalar .Motul un namını duyuyorum ama aynı şüpheler bende de var . O yüzden gene bildiğim markalar üzerinden gideceğim fakat  0/40 ince gelmez mi mobil 1 Formula  5/30 alayım diyordum  yüksek ısı direnci çok yüksek .Veya castrol edge  5/40 düşünüyordum .Eksilme olayını daha önceki araçlarım da hiç yaşamadım lpg nin ayarsızlığın dan da şüphe ediyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır
  • Araç: ---
  • 8 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Nisan 27, 2017, 17:33:18 »
motulu hepsiburada üzerinden kolaylıkla temin edebilirsiniz.
ben hep öyle yapıyorum sorun yapamadım.
http://www.hepsiburada.com/motul-8100-x-cess-5w40-ultra-performance-motor-yagi-5-lt-p-OTCTN3389A?magaza=H%C4%B1zl%C4%B1sipari%C5%9F&wt_gl=cpc.nelk.6817-oto.pla&gclid=Cj0KEQjwrYbIBRCgnY-OluOk89EBEiQAZER58m5dHp-shHBI9ge4Up-BJvV7Lmrfda3POJxYfnhPex8aAuon8P8HAQ

aldığım üründe bu ya da 4 lt olanı. alıyorum. 5 lt almamdaki sebep fiyat avantajıyla 4 yağda 1 yağ değişimi daha ucuza mal oluyor :)
açıkcası castrol yağının doldurma yağ olduğunu ve farklı farklı tedarikçileri sebebiyle tercih ve tavsiye etmiyorum.

motul yağlarının en sevdiğim yanı yüksek kaynama noktası. yüksek kaynama noktası yağ filminde sağlıklı oluyor.

oil flush + motul tavsiye ederim kesinlikle memnun kalırsınız .
12 bin km 15 bin km 4 lt yağ koyup geri çekiyoruz. zerre eksiltme yok. psa grubu araçları yüksek sıcaklıkta çalışır birde bilen bilir hararet devamlı 90 96 arasında ona rağmen zerre eksiltme yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 104
  • Model Yılı: '04
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mayıs 04, 2017, 08:41:05 »
Benim aracım 2004 toyota corolla 1,6 benzin+lpgli 140 binde motorun manifoltun oralaralda yağ lekeleri terleme koyu siyahlık oluşturmuş 10 bin km de 0,3litre eksiltme yapıyor genellikle castrol magnetec 10w40 kullanıyorum hangi yağı kullanmalıyım arkadaşlar motul,eneos  kullanıyor memnun olduklarını söylüyorlar. Bilmediğim markalar olduğu için tecrubelerinizden hangi yağı tavsiye edersiniz.(Bursada yaşıyorum yağ tutacağı külbütör contası kontrol ettirmeli miyim)  ilginize şimdiden teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Mayıs 04, 2017, 10:49:36 »
Arkadaşlar hafta sonu vaktim oldu üst plastik kapağı çıkardım yağ kaçağı var mı diye kontrol etmek için .Semih beyin de tarif ettiği gibi emme manifoltunun olduğu hizada bir kirlenme olmuş ama yeni bir kirlenmeye pek benzemiyor .Motor soğuk iken üst külbütör ( üst kapak ) kapağını vidaları yoklayım dedim 4-5 tanesi çok olmamakla birlikte hafif gevşek gibiydi fazla zorlamadan bütün hepsini sıkıladım . Aracın yağına da baktım herhangi bir tamamlama yapmadığım halde tam üst çizginin olduğu yerdeydi herhangi bir eksilme yoktu .Zemin de düzdü motor soğuktu sanırım aracımda eksiltme yok benim hüsnü kuruntum veya zeminle alakalı bir durum .

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 04, 2017, 11:02:56
Bu arada Semih bey yukarıdaki yazışmalarda yazmıştım ben Mobil süper 3000 x1  5/40 full sentetik kullandım açıkçası memnunda kaldım ilk yağlaması hızlı motorum gayet sessiz çalışıyor ve de aracımda akıcı bir gidiş var tabi değiştireli 7500 km oldu artık ilk koyduğum gibi değil değişim zamanı geldi .Fakat 10 /40 magnetec yarı sentetik yağda bile eksilme azda olsa oluyor ise 5/40 yağda bu biraz daha artabilir . Bunu denemeden de bilemezsiniz 5 yağın akışkanlığı  -40 ise ısıya karşı gösterdiği direnç .Çok yağ eksilten motorlarda  10/60 kullanılıyor .Ama şunu deyim Castrol için castrol eksiltir diye söylenir ama ben Mobil kullandığım için sadece bunu kulaktan duyma söylüyorum . Bir sonraki bakıma Mobil  10/40 veya 5/40 kullanın isterseniz . Yaşadığını şehir sıcak ise  10/40 dan devam edin sadece markayı değiştirin Mobil kullanın . Bu arada motul ve farklı  markalar için bir şey diyemiyorum çünkü yukarda Atilla amcanında belirttiği gibi casstrol ve mobil yağ konusunda ciddi araştırmaları ile büyük firmalar o yüzen ben şahsi olarak bilindik markaları dışına çıkmam .