0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Atilla amca sen işin ehli birisin senin tavsiyen benim için çok değerli .Lpg ye son derece karşı olduğunu da biliyorum fakat hayat şartlarına 4 yıl dayanabildim . Benzin malumun 5 tl nin bile üzerinde hergün kullanınca kazancamın nerdeyse 5/1 ini yakıta vermek zorunda kaldım mecburen lpg düşündüm . Sadede gelirsem 108 binde Toyota nın az da olda yağ eksiltmesi bana mantıklı gelmiyor ki Toyota için komik km re . Daha önce efsane kullanıcısı olarak 222 binde sattığımızda hala gram yağ eksiltmiyordu . 80 binde Toyon bakımlı ilk sahibinden aldım 96 bine kadar benzinli kullandım senede 5 bin civarı yapıyordum o zaman 90 ve 100 bakımların da hiç yağ eksiltmesi yapmadı aracım .Mobil tercih ediyorum sürekli yağ olarak .101 binde yağı değiştirdikten sonra yola çıktım tatile gittim geldim 103,500 km de aracımın 300 gram kadar yağ eksilttiğini fark ettim ustama gittim baktı kaçak yok yakmış dedi lpg de yakar bir şey olmaz bundan dedi bende takip için 1 kg lık yağ alarak 300 gr ekleyerek gene tamamladım .üzerinden 5500 km geçti aracım şimdi 108.500 de yağ kontrolü yaptığımda 200 gram kadar daha eksilttiğini görüyorum bir önceki yağ bakımında 5/30 kullanmama rağmen 1 gram eksiltmeyen araba 5/40 koyduğum halde neden eksiltme yapar . Tahminimce yağ değişimine kadar toplamda 500-600 gram eksiltmiş olacak .Bu yağ ile alaklı bir durum mu dur yoksa Lpg kaynaklı bir durum mudur .Daha öncede lpg li araç kullandım hiç eksiltme yaptığını görmedim . Ustam ve birkaç kişi yağ viskozitesi değiştirmenin eksiltmeye neden olacağını söylüyor ama bana bu durum pek mantıklı gelmiyor hani daha çok aşınmış bir araç değil ki neden yağ eksiltsin . Bu arada Külbütör kapağı contası nı kontrol ettireceğim . Gevşeme olabilir diye şüphe ediyorum .Tavsiye ve önerilerine açığım abi