0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Parça tedariki konusunda Ufuk Bey'den yardım alabilirsiniz.Sivas gibi bir yerde 10w-40 kışın yetersiz kalmıyor mu? en azından Mobil 1 0w-40 kullanabilirsiniz. Onun haricinde aracınızın ağır bakımı olacak, kışa girerken motor suyu değişimi, hidroliklerin değişimini de tavsiye ederim. Bujileriniz 80binde değişmediyse değişmesi gerekir. Şanzıman yağınız 80binde değişmediyse değişmesi gerekir. Ufuk Bey'e sorarsanız o daha detaylı bilgi verecektir ve önerdiği markaları söyleyecektir.
5W-30'a geçmenizi tavsiye ederim, 10W-40'tan sonra faydasını net bir şekilde göreceksiniz. Aracınıza 10W-40 ile yazık etmeyin.Yaşadığınız şehrin iklimi de bu yağa uyumlu.Ben UFUK abiden ASAKASHI hava filtresi aldım. Ustam "Orjinaline çok yakın" dedi, ben de baktığımda gayet kaliteliydi. Muadil ürün olarak filtre elemanlarını ASAKASHI marka tercih edebilirsiniz.Mutlu Bey de söylemiş, ben de söyleyeyim. Eliniz değmişken bujilerinizi de DENSO marka bujilerle değiştirebilirsiniz. Ustanız temizlemeye falan kalkarsa dokundurmayın, yenisini taktırın. Zaten toplamda 25-30,00 TL'lik bir fark çıkar ve buna değer. Maalesef 10.000 bakımı değişimi deyince aklımıza yağ ve filtrele değişimleri geliyor ama buji de onlar kadar önemli.
Yüksel Hocam, 100bine kadar 10w-40 kullanılmış bir araç 5w-30 a geçilirse eksiltme yapma ihtimali çok yüksektir. haliyle 5w-40 ya da 0w-40 daha iyi gözüküyor bence.
Hadi tam sentetik 5w-40 olsun
bu motul yağlar nasıl birde aracım için en uygun yağ oranı ne olablir bunu kesin nasıl öğrenebilirim? Mesaj Birleştirildi: Kasım 20, 2014, 17:47:58ufuk abi konuyu görseydi sanırım bize de yardımcı olurdu herhalde?
castrol mu mobil mi bu 2 yağ arasında kaldım birde şu yağ nasılhttp://www.hepsiburada.com/liste/mobil-super-3000-x1-5w-40-4lt-benzinli-dizel-motor-yagi/productDetails.aspx?productId=otyagmbl0006&categoryId=26005&SKU=OTYAGMBL0006#Gorseller
Mobil x3000 serisi motor yağlarının viskozitesi düşük birazcık, yeni model araçlara öneririm ancak. Mobil 1 5w40 öneririm
@Mutlu Tekir (30216) bey 5w40 mobilin sitesinde çeşit çeşit hangisi olabilir?