Gönderen Konu: Ae92 Otomatik Jikle Problemi  (Okunma sayısı 2109 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Ae92 Otomatik Jikle Problemi
« : Kasım 19, 2014, 21:25:25 »
1991 model corolla aracımı soguk havalarda çalıştırdıgımda aracımın jiklesi devreye girerdi araç 1000 devirde çalışmaya başlar yavaş yavaş devir saati 2500 devirlere kadar yükselirdi. Araç ısındıkdan sonra kendi kendine devri 800 e düşer ve normal haline dönerdi. Ben  manuel jikleya almak istedigimde arabayı çalıştıradan tam gaz yapıp bıraktıgımda yine jikle devreye girerdi tekrar tm gaza basıp bıraktıgımda devir saati normal çalışmasını alırdı. bir gün yolda giderken aracım boşta iken devir saati 3500 devirlere yükseldi ve düşmedi gaz pedalımı takıldı deyip kontrol ettim ama herhangi bir sorun görünmüyordu sonra kendi kendine sorun düzeldi. Fakat o günden sonra aracın jiklesi çalışmamaya başladı aracın karbüratörünün üzerinde bulunan bimetal denen parça karbüratörün bogazını kapatan elektrikle çalışan parçayı kontrol ettim çalışıyor. sogukken bogaz kelebegin kapatıyor ısındıkça açıyor. Sizce aracımın jikle arızası neden olabilir. Karbüratör üzerinde bulunan selenoid valf le bir alakası olabilirmi o valf ne işe yarar.
Araç lpg li yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Toyota Club Türkiye

Ae92 Otomatik Jikle Problemi
« : Kasım 19, 2014, 21:25:25 »