Gönderen Konu: Dağcılık Malzemeleri, Özel Giyecekler. (Bot, mont, pantalon vs.)  (Okunma sayısı 4232 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
  Selam arkadaşlar, araçlarımızın kışlık bakımları ve kışlık lastiklerini düşündüğümüz şu günlerde hemen herkesin ihtiyacı olabilecek bir kıyafetin de önemini unutmamak gerek. Hem kim bilir, belki ileride bunlar da belli aylar arasında zorunlu olur. :) Şaka bir yana; umarım çok iyi bir yerli üretici çıkar ve benzer teknoloji ve kalitelerdeki ürünleri tüm dünyaya ihraç eder.
 Bot modelleri ve teknolojileri [su geçirmezlik, hava geçirgenlik (waterproof, goretex)] de irdeleyebiliriz. Umarım işinize yarar.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 7 kere teşekkür etti
  • 228 kere teşekkür edildi
Ynt: Kışlık bot.
« Yanıtla #1 : Kasım 19, 2014, 15:49:39 »
Başlığa şöyle bir katkıda bulunayım.
Kışlık outdoor giyimlerde, maddi imkan elverdiği ölçüde, en kaliteli ürünleri seçmeniz, hem daha iyi korunmanıza, hem de uzun vadede karlı çıkmanıza yarayacaktır.
Kışlık montlarda, rüzgar geçirmeyen, sıcaklığı içeride hapseden termal özellikli ürünleri tercih edin.

Şimdi bunları hepiniz biliyorsunuzdur elbet, ama benin katkıda bulunmak derken kastım şuydu.

Lütfen, ama lütfen kaz tüyü ürünleri almayın.
Neden mi?

https://www.youtube.com/watch?v=UHAP6CfZkb4

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #2 : Kasım 19, 2014, 15:55:33 »
 Kaz tüyü konusunda katılıyorum, hiç gerek yok.
 Diğer noktalarda da katılıyorum, kaliteli ürünlerin hem etkili oluyor soğuğa karşı hem de dayanımları yüksek oluyor. Özellikle kimi anlarda farkları çok bariz hissediliyor. Örneğin -35 derece dayanımlı montlar var, oldukça iş görürler. Kar suyu dayanım için de özel bot gerekiyor, çünkü kar suyu çok ince ve kolay sızma yapar, dikiş yerlerinden mesela.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 19, 2014, 16:03:29 »
Bana ağbim getirmişti sarı renkte Polaris bot 3 yıla yakın giydim çok mükemmeldi suyu çok zor çekerdi şimdi şantiyede mecbur yaz kış iş güvenliği standartlarına uygun şirket tarafından verilen ayakkabı giyiyorum koruma için iyide ağır sanki içine beton dökülmüş gibi  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 19, 2014, 16:04:17 »
Salomon'lar çok kaliteli ve sağlamdır, ama fiyatları biraz yüksek.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 19, 2014, 16:08:37 »
Sene 2010 yurtdışında kaldıgım eve yakın indiri çadırı acıldı dediler agustosun ortaları columbianın montları 70-100 $ ayakkabılar 40-50 $ tabi coluöbianın coğu montu cok renkli ve uzun tarz oldugu için ben burun kıvırarak bunlar giyilmez diye cıktım oradan güzel ülkeme geldiğimde aynı montun 900-1000tl oldugunu görünce AMAN TANRIM didim kafama vurdum ama artık çok geçti....

Ender beye katılıyorum bu tarz outdoor satan markalara verdiğimiz 400-500 civarı fiyatlar ilk etapta cok gelsede abartısız  6-7 sene kullanılabiliyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '07
  • 195 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 19, 2014, 16:28:16 »
asolo'dan şaşmayın derim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 19, 2014, 17:00:06 »
Bu botlar gerçekten kalitelidir ve oldukça kullanışlıdır. Bunlar askeri botlardır. Bot seçiminde önemli olan gorotex olması ve su geçirmemesidir. Marka yönelik olacak diye de bir bota çok yüksek meblağlar bağlamaya gerek yoktur. Fotoğraflardaki Magnum olanlar ithaldir. YDS ise (Yakup Deri Sanayi) yerli üretim ve gayet sağlamdır. 270 kmlik büyük intikalde Bolu dağlarında, Ala dağlarında ve Köroğlu dağlarında Magnum botum oldukça işe yaramıştı.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 19, 2014, 17:13:26
Başlığa şöyle bir katkıda bulunayım.
Kışlık outdoor giyimlerde, maddi imkan elverdiği ölçüde, en kaliteli ürünleri seçmeniz, hem daha iyi korunmanıza, hem de uzun vadede karlı çıkmanıza yarayacaktır.
Kışlık montlarda, rüzgar geçirmeyen, sıcaklığı içeride hapseden termal özellikli ürünleri tercih edin.

Şimdi bunları hepiniz biliyorsunuzdur elbet, ama benin katkıda bulunmak derken kastım şuydu.

Lütfen, ama lütfen kaz tüyü ürünleri almayın.
Neden mi?

https://www.youtube.com/watch?v=UHAP6CfZkb4

Konu aslına bakarsanız çok kapsamlı. Hakan Hocamdan istirhamım konu başlığını kışlık ürünler vb. şeklinde genelleme yapmasıdır.

Kaz tüyünün elde ediliş şekli ise gerçekten vicdansızca ve acı verici bir uygulama, insana yakışmayacak türden bir yöntemle kaz tüyü elde ediyorlar. Ancak, özellikle profesyonel uyku tulumlarında -40 derece bizim kullandığımız çok kaliteli bir tulum vardı ve maalesef kaz tüyüydü.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 182000
  • Model Yılı: '14
  • 58 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 19, 2014, 17:31:33 »
Bu botlar gerçekten kalitelidir ve oldukça kullanışlıdır. Bunlar askeri botlardır. Bot seçiminde önemli olan gorotex olması ve su geçirmemesidir. Marka yönelik olacak diye de bir bota çok yüksek meblağlar bağlamaya gerek yoktur. Fotoğraflardaki Magnum olanlar ithaldir. YDS ise (Yakup Deri Sanayi) yerli üretim ve gayet sağlamdır. 270 kmlik büyük intikalde Bolu dağlarında, Ala dağlarında ve Köroğlu dağlarında Magnum botum oldukça işe yaramıştı.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 19, 2014, 17:13:26
Konu aslına bakarsanız çok kapsamlı. Hakan Hocamdan istirhamım konu başlığını kışlık ürünler vb. şeklinde genelleme yapmasıdır.

Kaz tüyünün elde ediliş şekli ise gerçekten vicdansızca ve acı verici bir uygulama, insana yakışmayacak türden bir yöntemle kaz tüyü elde ediyorlar. Ancak, özellikle profesyonel uyku tulumlarında -40 derece bizim kullandığımız çok kaliteli bir tulum vardı ve maalesef kaz tüyüydü.
Mustafa bey bu botları volkanik tendürek (çaldıran Van) ,balkaya( goven Hakkari) ,arazisinde ya da Cudinin ( zerika ,zivika ,nuh peyganber v.b) tepelerinde test etmek gerekir ...Tabi ki elime alıp bu botları incelemedim ama yukarı da saydığım araziler de maksimum bir yaz bir kışı zor geçirir hele bir de sürekli arazide gezen bir birlikse yani AAT olayı çoksa  ise yaz sezonun da en fazla 3 ay dayanır bir yaz sezonunda 2 adet subay botu botun üstü bez parçaladığımı bilirim arada parçalanan kesleri saymıyorum.....Teori ve pratik arasında dağlar kadar fark vardır bu botların dayanıklılık testleri su geçirmezlikleri yukarıda saydığım arazilerde ve benzerlerinde kullanıldıktan sonra daha iyi anlaşılır....Saygılarımla.
"Türk Birliği`nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği`ne inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk Birliği`yle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır.Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."   M.KEMAL ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Kasım 19, 2014, 17:49:39 »
Mustafa bey bu botları volkanik tendürek (çaldıran Van) ,balkaya( goven Hakkari) ,arazisinde ya da Cudinin ( zerika ,zivika ,nuh peyganber v.b) tepelerinde test etmek gerekir ...Tabi ki elime alıp bu botları incelemedim ama yukarı da saydığım araziler de maksimum bir yaz bir kışı zor geçirir hele bir de sürekli arazide gezen bir birlikse yani AAT olayı çoksa  ise yaz sezonun da en fazla 3 ay dayanır bir yaz sezonunda 2 adet subay botu botun üstü bez parçaladığımı bilirim arada parçalanan kesleri saymıyorum.....Teori ve pratik arasında dağlar kadar fark vardır bu botların dayanıklılık testleri su geçirmezlikleri yukarıda saydığım arazilerde ve benzerlerinde kullanıldıktan sonra daha iyi anlaşılır....Saygılarımla.

Bolu dağları ve Eğirdir dağları, bahsettiğiniz bölgelerdeki dağlar ile oldukça benzerlik gösterir. Bu yüzdendir ki dünyanın en üst düzey parkularından biri Eğirdir'dedir. Ben Magnum bot ile 300 kmden fazla yol katettim. Hepsi zor şartlarda idi. Yetmedi kışlada zor koşularda, çamur içinde, pentatlonlarda, tulum altında kullandım 2 yılda bu şartlarda kullandım ve ancak eskidi. Ardından bir yakınım dağ bayırda kullanmak için istedi ve bildiğim kadarıyla halen görevine devam etmekte. Bunların bir avantajı da oldukça hafif olmalarıdır.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 19, 2014, 17:54:01
Özellikle uzun yaya yürüyüşlerinde oldukça etkili olduklarını da belirtmekte fayda var. YDS'nin kışlalarda kullanılan eski tip asker botları ile bu botlar bir birlerinden oldukça farklılık gösterir. Bir de bahsettiğiniz asker botları yazlık bot ise yine dediğiniz durumlar, yırtılmalar olabilir. Ancak YDS'yi kullanan diğer komando broveli rütbeli arkadaşlarımda oldukça memnundu. Ancak dediğim gibi YDS'nin yazlık envanter botları ile karıştırmamakta fayda var.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 19, 2014, 17:54:58
Bir not daha ekleyelim. Teröristlerin dağlarda kullandığı botlarda! mekapdır. O uyduruk ayakkabılarla bile zor koşullarda ilerleyebiliyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 182000
  • Model Yılı: '14
  • 58 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 19, 2014, 18:56:28 »
Bolu dağları ve Eğirdir dağları, bahsettiğiniz bölgelerdeki dağlar ile oldukça benzerlik gösterir. Bu yüzdendir ki dünyanın en üst düzey parkularından biri Eğirdir'dedir. Ben Magnum bot ile 300 kmden fazla yol katettim. Hepsi zor şartlarda idi. Yetmedi kışlada zor koşularda, çamur içinde, tulum altında kullandım 2 yılda bu şartlarda kullandım ve yine de zor eskidi. Bunların bir avantajı da oldukça hafif olmalarıdır.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 19, 2014, 17:54:01
Özellikle uzun yaya yürüyüşlerinde oldukça etkili olduklarını da belirtmekte fayda var. YDS'nin kışlalarda kullanılan asker botları ile bu botlar bir birlerinden oldukça farklılık gösterir. Bir de bahsettiğiniz asker botları yazlık bot ise yine dediğiniz durumlar, yırtılmalar olabilir. Ancak YDS'yi kullanan diğer komando broveli rütbeli arkadaşlarımda oldukça memnundu. Ancak dediğim gibi YDS'nin yazlık envanter botları ile karıştırmamakta fayda var.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 19, 2014, 17:54:58
Bir not daha ekleyelim. Teröristlerin dağlarda kullandığı botlarda! mekapdır. O uyduruk ayakkabılarla bile zor koşullarda ilerleyebiliyorlar.
Mustafa bey düşmanın mekap giydiğini söylediğiniz iyi oldu öğrenmiş oldum ki ünlem işareti koyarak daha da pekiştirmişsiniz (mekapta renk olarak düşman genelde kahverengini tercih eder )....Öncelikle düşman arazide önce keşif yapar sonra noktadan noktaya noktadan da eylem bölgesine ilerler bizim gibi karış karış araziyi taramaz ondan dolayı sizin de belirttiğiniz gibi uyduruk mekap yeterli gelir ki bence mekap uyduruk bir ayakkabı değildir yaklaşık 1 ay k.ırak kanimasi tarafında giydim botlar parçalanınca  taş gibi ayakkabıdır ve çok çok hafiftir tek sıkıntısı müthiş koku yapar....Sözün özü bu yeni ordonat envanterine giren botların eski botlardan daha iyi olacağına eminim tek sıkıntı dayanımları bakalım ar-ge görevini yerine getirdi mi zaman her şeyi gösterir ordumuza yeni botlar hayırlı olsun....Konu dışı şunu da eklemeden geçmeyeyim  '' EFE ' LERRRR ''
"Türk Birliği`nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği`ne inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk Birliği`yle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır.Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."   M.KEMAL ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Kasım 19, 2014, 19:07:53 »
Mustafa bey düşmanın mekap giydiğini söylediğiniz iyi oldu öğrenmiş oldum ki ünlem işareti koyarak daha da pekiştirmişsiniz (mekapta renk olarak düşman genelde kahverengini tercih eder )....Öncelikle düşman arazide önce keşif yapar sonra noktadan noktaya noktadan da eylem bölgesine ilerler bizim gibi karış karış araziyi taramaz ondan dolayı sizin de belirttiğiniz gibi uyduruk mekap yeterli gelir ki bence mekap uyduruk bir ayakkabı değildir yaklaşık 1 ay k.ırak kanimasi tarafında giydim botlar parçalanınca  taş gibi ayakkabıdır ve çok çok hafiftir tek sıkıntısı müthiş koku yapar....Sözün özü bu yeni ordonat envanterine giren botların eski botlardan daha iyi olacağına eminim tek sıkıntı dayanımları bakalım ar-ge görevini yerine getirdi mi zaman her şeyi gösterir ordumuza yeni botlar hayırlı olsun....

Bende gözbebeğimiz ordumuzun yeni botlarının hayırlı olmasını canı gönülden diliyorum. Allah ayaklarını yerlere sağlam bastırsın, sırtını yere getirmesin. Tabi düşmanın daha farklı ilerleme yöntemleri de mevcuttur ancak konunun özünden ayrılmasını istemem açıkçası. Mekap'a uyduruk derken YDS vb. botların ne kadar sağlam olabileceğini nitelemiştim. Yoksa Mekap evet sağlamdır ancak bot olarak tasarlanmış bir ürün değildir.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 19, 2014, 19:10:47
Bu arada ünlemi mekapın ne kadar bot olduğunu nitelemek için koymuştum.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 19, 2014, 19:16:54
Dayanım olarak ise aslında eski tip kışlık askeri botlarda gayet makuldür ama ayağınızın numarasını çok iyi belirlenmesi gerekir. Bildiğiniz üzere botlarda ayak numarası diğer ayakkabılara daha farklı ölçütlere göre belirleniyor. Geniş olan bir bot ayakta öncelikle ökçe vurması ardından nasır oluşumu yapmaktadır. Bu bağlamda yanlış kışlık bot tercihi bir kabusa dönüşebilir özellikle eski tip asker botlarında. Buna ilaveten eski tip asker botlarının alıştırma dönemi genellikle sıkıntılı geçmekteydi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 19, 2014, 19:19:39 »
Hakan beyden yine güzel bir konu..

Gençliğimde, doğal olarak arabam yokken, taban-way olarak çok bot tüketmişimdir :)

Günümüzün en kötüleri bile o günlerin en iyilerinden daha iyiler (lastik botlar haricinde).

Bu arada söz ordulara gelmişken, her ordunun botları üstten aynı olsa bile taban deseni farklılık göstermektedir.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Kasım 19, 2014, 19:42:20 »
Hakan beyden yine güzel bir konu..

Gençliğimde, doğal olarak arabam yokken, taban-way olarak çok bot tüketmişimdir :)

Günümüzün en kötüleri bile o günlerin en iyilerinden daha iyiler (lastik botlar haricinde).

Bu arada söz ordulara gelmişken, her ordunun botları üstten aynı olsa bile taban deseni farklılık göstermektedir.

Tekin Hocam katılıyorum. Bu arada sağlam ve kaliteli bir kışlık bot uzun senelerce giyilebilir.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 19, 2014, 19:56:22
...Konu dışı şunu da eklemeden geçmeyeyim  '' EFE ' LERRRR ''

Eyyvalllah. :)

Mesaj Birleştirildi: Kasım 19, 2014, 20:00:27
Efelere de bir selam çakmadan geçmeyelim. Selam olsun kahramanlara. :)

Mesaj Birleştirildi: Kasım 19, 2014, 21:14:36

Tolga Bey bu arada o tip arazide siz ne kullanıyorsunuz? Eski tip kışlık botlarda aslında fazlasıyla kullanışlı ve sağlamlar, önceki dönemlerde de oryantirik, hedef bulma vs. de kışlık botlarda sağlamlık yönünden baya iyilerdi. Fakat ayağa botun alışması gerekiyordu. Ayrıca ayak burkulmalarını önleyebiliyor. Saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
Uzun zaman geçmiş üzerinden.

Dağ yürüyüşü için baton kullanan var mı? Bir kaç model arasındayım, kullananların yorumları faydalı olacaktır.