0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Başlığa şöyle bir katkıda bulunayım. Kışlık outdoor giyimlerde, maddi imkan elverdiği ölçüde, en kaliteli ürünleri seçmeniz, hem daha iyi korunmanıza, hem de uzun vadede karlı çıkmanıza yarayacaktır. Kışlık montlarda, rüzgar geçirmeyen, sıcaklığı içeride hapseden termal özellikli ürünleri tercih edin. Şimdi bunları hepiniz biliyorsunuzdur elbet, ama benin katkıda bulunmak derken kastım şuydu.Lütfen, ama lütfen kaz tüyü ürünleri almayın. Neden mi?https://www.youtube.com/watch?v=UHAP6CfZkb4
Bu botlar gerçekten kalitelidir ve oldukça kullanışlıdır. Bunlar askeri botlardır. Bot seçiminde önemli olan gorotex olması ve su geçirmemesidir. Marka yönelik olacak diye de bir bota çok yüksek meblağlar bağlamaya gerek yoktur. Fotoğraflardaki Magnum olanlar ithaldir. YDS ise (Yakup Deri Sanayi) yerli üretim ve gayet sağlamdır. 270 kmlik büyük intikalde Bolu dağlarında, Ala dağlarında ve Köroğlu dağlarında Magnum botum oldukça işe yaramıştı.Mesaj Birleştirildi: Kasım 19, 2014, 17:13:26Konu aslına bakarsanız çok kapsamlı. Hakan Hocamdan istirhamım konu başlığını kışlık ürünler vb. şeklinde genelleme yapmasıdır.Kaz tüyünün elde ediliş şekli ise gerçekten vicdansızca ve acı verici bir uygulama, insana yakışmayacak türden bir yöntemle kaz tüyü elde ediyorlar. Ancak, özellikle profesyonel uyku tulumlarında -40 derece bizim kullandığımız çok kaliteli bir tulum vardı ve maalesef kaz tüyüydü.
Mustafa bey bu botları volkanik tendürek (çaldıran Van) ,balkaya( goven Hakkari) ,arazisinde ya da Cudinin ( zerika ,zivika ,nuh peyganber v.b) tepelerinde test etmek gerekir ...Tabi ki elime alıp bu botları incelemedim ama yukarı da saydığım araziler de maksimum bir yaz bir kışı zor geçirir hele bir de sürekli arazide gezen bir birlikse yani AAT olayı çoksa ise yaz sezonun da en fazla 3 ay dayanır bir yaz sezonunda 2 adet subay botu botun üstü bez parçaladığımı bilirim arada parçalanan kesleri saymıyorum.....Teori ve pratik arasında dağlar kadar fark vardır bu botların dayanıklılık testleri su geçirmezlikleri yukarıda saydığım arazilerde ve benzerlerinde kullanıldıktan sonra daha iyi anlaşılır....Saygılarımla.
Bolu dağları ve Eğirdir dağları, bahsettiğiniz bölgelerdeki dağlar ile oldukça benzerlik gösterir. Bu yüzdendir ki dünyanın en üst düzey parkularından biri Eğirdir'dedir. Ben Magnum bot ile 300 kmden fazla yol katettim. Hepsi zor şartlarda idi. Yetmedi kışlada zor koşularda, çamur içinde, tulum altında kullandım 2 yılda bu şartlarda kullandım ve yine de zor eskidi. Bunların bir avantajı da oldukça hafif olmalarıdır.Mesaj Birleştirildi: Kasım 19, 2014, 17:54:01Özellikle uzun yaya yürüyüşlerinde oldukça etkili olduklarını da belirtmekte fayda var. YDS'nin kışlalarda kullanılan asker botları ile bu botlar bir birlerinden oldukça farklılık gösterir. Bir de bahsettiğiniz asker botları yazlık bot ise yine dediğiniz durumlar, yırtılmalar olabilir. Ancak YDS'yi kullanan diğer komando broveli rütbeli arkadaşlarımda oldukça memnundu. Ancak dediğim gibi YDS'nin yazlık envanter botları ile karıştırmamakta fayda var.Mesaj Birleştirildi: Kasım 19, 2014, 17:54:58Bir not daha ekleyelim. Teröristlerin dağlarda kullandığı botlarda! mekapdır. O uyduruk ayakkabılarla bile zor koşullarda ilerleyebiliyorlar.
Mustafa bey düşmanın mekap giydiğini söylediğiniz iyi oldu öğrenmiş oldum ki ünlem işareti koyarak daha da pekiştirmişsiniz (mekapta renk olarak düşman genelde kahverengini tercih eder )....Öncelikle düşman arazide önce keşif yapar sonra noktadan noktaya noktadan da eylem bölgesine ilerler bizim gibi karış karış araziyi taramaz ondan dolayı sizin de belirttiğiniz gibi uyduruk mekap yeterli gelir ki bence mekap uyduruk bir ayakkabı değildir yaklaşık 1 ay k.ırak kanimasi tarafında giydim botlar parçalanınca taş gibi ayakkabıdır ve çok çok hafiftir tek sıkıntısı müthiş koku yapar....Sözün özü bu yeni ordonat envanterine giren botların eski botlardan daha iyi olacağına eminim tek sıkıntı dayanımları bakalım ar-ge görevini yerine getirdi mi zaman her şeyi gösterir ordumuza yeni botlar hayırlı olsun....
Hakan beyden yine güzel bir konu..Gençliğimde, doğal olarak arabam yokken, taban-way olarak çok bot tüketmişimdir Günümüzün en kötüleri bile o günlerin en iyilerinden daha iyiler (lastik botlar haricinde).Bu arada söz ordulara gelmişken, her ordunun botları üstten aynı olsa bile taban deseni farklılık göstermektedir.
...Konu dışı şunu da eklemeden geçmeyeyim '' EFE ' LERRRR ''