Gönderen Konu: 2001 1.6 corolla devir daim pompası  (Okunma sayısı 2983 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 192000
  • Model Yılı: '01
  • 1 kere teşekkür etti
2001 1.6 corolla devir daim pompası
« : Kasım 18, 2014, 10:15:11 »
s.a arkadaşlar.
arabam(2001 vvt-i 1.6 sol )  su eksiltmeye başladı götürdüğüm zaman devir daim pompasından kaynaklandığını söylediler. acaba hangi marka parça kullanmayılım? nereden tedarik edebilirim? bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse çok müteşekkir olurum.

Toyota Club Türkiye

2001 1.6 corolla devir daim pompası
« : Kasım 18, 2014, 10:15:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: 2001 1.6 corolla devir daim pompası
« Yanıtla #1 : Kasım 18, 2014, 10:27:45 »
Geçmiş olsun, devirdaim önemli bir parça. Tem oto servisten @Ufuk Sönmez (16363) ile özelden irtibata geçin, fiyat ve marka bilgisinde size yardımcı olacaktır.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 18, 2014, 10:39:18 »
 Zaman içinde beklenen bir durum. Erken müdahale diğer motor parçalarının zarar görmesini önleyecektir. Değişim sırasında triger kontrolü ve zamanı yaklaşmış ise şimdiden değişimi uzun dönem düşünülünce ekonomik olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 18, 2014, 17:42:41 »
Devirdaim, triger ile birlikte değişiyordu sanırım. Değiştirmişken trigeri de değiştirmek yarariniza olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 18, 2014, 19:24:20 »
2001 model vvt-i 1.6 sol aracın devir daimi V kayışından hareket alır tiriger ile bağlantısı yok.Eski araçlarda kış bakımı yapalım diye komple antifirizi yenilemekte devirdaim pompasının bozulmasına neden olmaktadır bilginize.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 192000
  • Model Yılı: '01
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Kasım 18, 2014, 23:33:51 »
nasıl yani eski araç derken belirli modeller var mI? komple antifiriz yenilenmesi neden bozar?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 23, 2014, 07:37:50 »
   Toyota araçlarında 40 bin km de bir antifiriz ve fren hidroliği değişimini öngörüyor. 40-80-120-160 bin ve katları bu değişimi servise gitmeyen bir çok kullanıcı gereksiz görüyor yada bilmiyor, derecesine bakıyor değiştirmeye gerek yok diyor bu şekilde 150-160 bin km ye kadar kullanıyor. Antifiriz sadece soğuktan korumaz soğutma sistemini korozyon ve aşınmalardan da korur. 40 bin ve katlarında değişmeyen antifirizin asit ve  koruyucu  özelliği kaybolduğu için sistemin içi pompa , conta ,keçe vs.  yıpranıyor ve aşınıyor . ilerleyen km lerde triger değişimi yada başka bir sebebden dolayı Antifirizi boşaltığınızda tamir sonrası yerine yeni antifiriz koyulduğunda Yeni antifirizin asidi yüksek olduğu için radyatör, kalorifer radyatörü yada pompa gibi elemanları delip daha çok masraf çıkarabiliyor. Bu yüzden antifiriz olsun Fren hidroliği olsun düzenli bakım ve değişimini yapmakta fayda var.
Malesef bazı kullanıcılar aman nasıl olsa 100-150 bin km ye geldiğinde satarım, zihniyetinde olduğundan olan ekseriye aracı sonradan alan garibana oluyor :)
Bu yüzden düzenli servise girmiş aracı almakta fayda var :)
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 23, 2014, 10:13:41 »
nasıl yani eski araç derken belirli modeller var mI? komple antifiriz yenilenmesi neden bozar?
Eski araç derken 5 yıl hiç antifirizi değişmemiş bir aracın antifirizini komple değiştirip yenilerseniz çelitli yerlerden kaçak olabilir devirdaim pompası keçeleri lpg bağlantı hortumları vs vs.Uzun süre kullanılan ve değişmeyen antifirizlerde özelliğini kaybetme ve motor içerisinde kalıntılara neden oluyor.Siz de bakım maksadı ile komple yeni antifiriz koyduğunuz zaman eski antifirizin bıraktığı kalıntıları temizlerken devirdaim pompasının contası salmastırası ve radyatör hortumlarındaki boşlukları bulur ve sızıntya yol açar yeni antifiriz sudan daha ince ve yağlı bir yapıya sahiptir aynı zamanda şekerli bir tadı vardır :) Bu nedenle km bakmaksızın her 3 yılda bir antifirizinizi  ve fren hidroliğinizi yaz kış yenileyin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 Avensis E.extra
  • Araç: Avensis
  • Model Yılı: '14
  • 112 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 23, 2014, 10:41:57 »
Hocam benim eski toyotam  (2009 model corolla ) sıfırdan beri bendeydi ve sürekli servis bakımlıydı. 4 yaşına gelince ve 70 bin km de iken Antifirizi değiştirin dedim. Servisin  dediği şu: aracın içindeki antifiriz fabrikadan kalma ise 160 bin km'de değişir. Ben o sıra kış mevsiminde Adana Van Muş arası aracı kullanıyordum.  Belki bunlar bilmez diye Erzurum toyota servisini aramıştım. Onlar da aynı şeyi söylemişti... bana yanlış bilgi mi verdiler yoksa?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 327 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 23, 2014, 11:04:01 »
Bende merak ettim şimdi antifriz değişim işini, 30 Ekimde yağ bakımı ve kışlık bakım yaptırdım. Kırmızı antifriz var ve ölçüm sonucu -30 a kadar korumalı çıktığı için değiştirmediler, araç 2 yıldır bende daha önce ne zaman yenilendiğini bilemiyorum. Aslında değiştirmek istiyordum ancak ustam gerek olmadığını söyledi. Yani kaş yapalım derken göz çıkarma olayı gibi görünüyor bu antifriz işi, umarım deneyimli arkadaşlar bize yol gösterirler  ;)
2001 1.4 Terra Special

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 23, 2014, 12:40:15 »
benim aracın her yerinden pas aktı ve ben birkaç bin km ara ile sürekli değiştirerek kullandım. sızma olmadı ve ancak mavi rengi koruyacak kadar temizleyebildim.

biraz şansa bağlı sanki bu işler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 26, 2014, 14:49:26 »
Hocam benim eski toyotam  (2009 model corolla ) sıfırdan beri bendeydi ve sürekli servis bakımlıydı. 4 yaşına gelince ve 70 bin km de iken Antifirizi değiştirin dedim. Servisin  dediği şu: aracın içindeki antifiriz fabrikadan kalma ise 160 bin km'de değişir. Ben o sıra kış mevsiminde Adana Van Muş arası aracı kullanıyordum.  Belki bunlar bilmez diye Erzurum toyota servisini aramıştım. Onlar da aynı şeyi söylemişti... bana yanlış bilgi mi verdiler yoksa?

Benzer bir durum yağ için de geçerli olabiliyor.

Arkadaşların belirttiği detaylar gerçekten çok önemli, kullanılan ürünler de önemli.