Arabayla pek alakası olmayan bir konu ama kendim faydalanınca herkes faydalanabilsin istedim.
Aktif karbonu, bilenlerimiz biliyordur, bilmeyenlerde internetten aratabilirler.
http://en.wikipedia.org/wiki/Activated_carbonCoconut, hindistan cevizi kabuğundan üretilen aktif karbonu, su arıtma işi yapan bir ablamızdan ücretsiz tedarik ettim. Ve evde banyo, wc , Mutfak (genelde malesef ..gara kullandığımdan dolayı) buralara bir kap içerisinde koydum, inanamıyacaksınız ama koku namına hiç bir şey bırakmıyor. Herhangi bir elektrikli cihaz almanıza gerek yok sadece bir kap içerisine 2-3 su bardağı koymanız yeterli. Odanın büyüklüğüne göre. Ben ücretsiz baya bir kilo sahip olduğum için bol miktarda koydum.
Kullanmış olduğum aktif karbon bu şekilde. Muhtelif şekillerde piyasada bulunabilir.

Arabanızda kötü bir koku varsa, sütten vb şeylerin dökülmesinden kaynaklı deneyebilirsiniz. Ayrıca buzdolabınız koku yapıyorsa, bayan çorabı içerisine yada bitki çayı demleme poşetlerine koyup kokuları yok edebilirsiniz.
Çok detaylı olmadı belki ama sadece paylaşmak istedim