Gönderen Konu: Aktif Karbon - Pis kokuları uzak tutun  (Okunma sayısı 1375 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Aktif Karbon - Pis kokuları uzak tutun
« : Kasım 17, 2014, 23:45:13 »
Arabayla pek alakası olmayan bir konu ama kendim faydalanınca herkes faydalanabilsin istedim.

Aktif karbonu, bilenlerimiz biliyordur, bilmeyenlerde internetten aratabilirler.

http://en.wikipedia.org/wiki/Activated_carbon

Coconut, hindistan cevizi kabuğundan üretilen aktif karbonu, su arıtma işi yapan bir ablamızdan ücretsiz tedarik ettim. Ve evde banyo, wc , Mutfak (genelde malesef ..gara kullandığımdan dolayı) buralara bir kap içerisinde koydum, inanamıyacaksınız ama koku namına hiç bir şey bırakmıyor. Herhangi bir elektrikli cihaz almanıza gerek yok sadece bir kap içerisine 2-3 su bardağı koymanız yeterli. Odanın büyüklüğüne göre. Ben ücretsiz baya bir kilo sahip olduğum için bol miktarda koydum.

Kullanmış olduğum aktif karbon bu şekilde. Muhtelif şekillerde piyasada bulunabilir.

Arabanızda kötü bir koku varsa, sütten vb şeylerin dökülmesinden kaynaklı deneyebilirsiniz. Ayrıca buzdolabınız koku yapıyorsa, bayan çorabı içerisine yada bitki çayı demleme poşetlerine koyup kokuları yok edebilirsiniz.

Çok detaylı olmadı belki ama sadece paylaşmak istedim  :saygi:
THE END

Toyota Club Türkiye

Aktif Karbon - Pis kokuları uzak tutun
« : Kasım 17, 2014, 23:45:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
Ynt: Aktif Karbon - Pis kokuları uzak tutun
« Yanıtla #1 : Kasım 17, 2014, 23:49:16 »
İlginç
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #2 : Kasım 17, 2014, 23:51:58 »
Cidden ilginç abi :) Bu kadar ciddi sonuç alabileceğimi düşünmüyordum. Çıkış noktam da muftaktaki aspiratörlere (bacasız olanlara) karbon filtre konmasıydı  :tamam: Ciddi anlamda işe yaradı. Özellikle dediğim gibi ..gara kokusundan eser bırakmıyor. Ayrıca hanımın çoraplarından birini feda edip, bende mutfak aspiratörünün hava atış kısmına koyup, baca bağlantısını çıkardım. Kızartma kokusu falan olmuyor  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 24 kere teşekkür etti
  • 43 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 18, 2014, 00:23:53 »
Murat abi süper faydalı bir paylaşım yapmışsın eğer temin edebilirsem benden çok hanım sevinecek
Ürünü bulabileceğimiz belli bir yer varmı? Yoksa internette of çıkarsa baitinamı?
2007 Manuel 1,3 cc Saten gümüş Yaris Terra
Dalga geçme,Tokatlanırsın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32687.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #4 : Kasım 18, 2014, 00:49:10 »
İnşallah faydalıdır abimde rezil olmayız aleme :)

Dediğim gibi Su Arıtma işi ile uğraşan bir ablamızdan aldım. O çuvalla alıyor bunlardan, su arıtma cihazlarında kullanılıyor çünkü bu aktif karbon. Akvaryumcularda da oluyormuş ama sanmam öyle ucuza olacağını, hem onlarda daha küçük ağırlıklardadır. Araştırmak lazım. Bana yaklaşık6-7 kilo falan verdi herhalde, Abla yeter demesem daha da koyacaktı :) Çok pahalı birşey olsa bu kadar bol keseden koymazdı diye düşünüyorum. Allah razı olsun diyemde günahına girmeyem şimdi. Yanlız alırken mangal kömürü gibi odundan üretilenden değil, ithal coconut hindistan cevizi kabuğundan üretilenden alın eğerki alacaksanız. :tamam:
THE END