Gönderen Konu: Kaç Model Auris Yada Corolla Alınmalı  (Okunma sayısı 4522 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 11000
  • Model Yılı: '12
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Kaç Model Auris Yada Corolla Alınmalı
« Yanıtla #20 : Kasım 16, 2014, 05:23:19 »
Tabiki alternatif olamaz.Ama fiyatı uygun.
2012 1.6 Auris comfort ekstra

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 16, 2014, 05:23:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 Avensis E.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 112 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Kasım 16, 2014, 10:18:41 »
Yasin bey üstelik bir tane servise gitmedim. Bu arac elimde olduğu süre zarfında toplam 5 servise gitmişliğim var. Öyle servise de pek güvenmemek gerekir. Tamam servisler belki çok kozmetize  edilmiş bir vitrin sunuyor ama çalışan (usta Formen çırak vb) ile müşterinin ilişkisini sıfıra indiriyor. Örneğin aracın başında olsak meraktan da olsa yağ değişiminde yağın azaldığından haberimizin olabilme ihtimali daha fazla. Ben şahsen bundan böyle her Nerede olursa olsun aracımın başında beklerim. Yağ değişimin de eski yağın bir ölçümünü görmek isterim derim. Araç bizim ise ve servise de para veriyorsak bunu hiç çekinmeden  istemeliyiz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Kasım 16, 2014, 11:48:30 »
Yinede ben hala sorularima hiç cevap alamadım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '21
  • 23 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Kasım 16, 2014, 13:31:00 »
2012 dizel auris kullanıcısıyım. 2012 Eylul uretim.  Arac 40 e geldi, yag eksiltmeden eser yok.  Öyle tin tin kullanan bir kullanıcı değilim,  yokuşta rampada basar geçerim. Araçtaki tek şikayetim turanza lastikler de paraya kıyamıyorum :)
2012 Auris    1.4   D-4D MT
2021 Corolla 1.5   MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 38550
  • 23 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Kasım 16, 2014, 14:32:21 »
Merhaba, benim de turanza lastikler. Şikayetiniz nedir lastikler hakkında? Sert lastik mi? Bir kaç yerde daha okudum bunu. Bilgilendirirseniz sevinirim.
2012 Auris Comfort Extra 1,6 vvt-i A/T BRC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Kasım 16, 2014, 14:37:24 »
Merhaba, benim de turanza lastikler. Şikayetiniz nedir lastikler hakkında? Sert lastik mi? Bir kaç yerde daha okudum bunu. Bilgilendirirseniz sevinirim.

@Mert  Tamer (32470)  Turanza sağlam ama sert lastiktir, konforu zayıf ve sesi fazladır. Lastik konusunda açılmış başlıkları detaylı inceleyebilirsiniz.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Kasım 16, 2014, 14:49:45 »
Otomatik vitesle alakalı sorunuz vardı bi tane dizellerde mmt benzinlilerde cvt şanzıman var. Cvt şanzıman oransizdir yani 5 yada 6 vites diyemiyoruz. Cvt çok güzel bir şanzıman vites geçiş hissiyati belkide hiç olmayan bi şanzıman mmt buna göre bir tik altta kaliyor belli oranda vites geçislerini hissedersiniz
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 23 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Kasım 16, 2014, 15:03:51 »
Çok sert,gürültülü, konforsuz.düşük hızlarda ve soğukken yol tutuş zaafiyeti hissediyorum
2021 Corolla 1.5   MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 38550
  • 23 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Kasım 16, 2014, 15:11:52 »
Çok sert,gürültülü, konforsuz.düşük hızlarda ve soğukken yol tutuş zaafiyeti hissediyorum
Sağ olun. Haklısınız. Auris'i daha sessiz bekliyordum. Sanırım kabine gelen seslerde lastik büyük rol oynuyor. Evet, bütçe yetse daha yumuşak ve güvenli lastik seçilebilir.
2012 Auris Comfort Extra 1,6 vvt-i A/T BRC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Aşk-ı Derun
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '00
  • 11 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Kasım 16, 2014, 15:14:22 »
LPG maalesef olmuyor çünkü iş yerimin otoparkı kapalı ve LPG li araçlar giremiyor bu sebeple ya benzinli olacak yada dizel. Bir kişide d4d dizel önermeyecek mi yahu  :D

Toyota bile vazgeçiyor d4d den ben nasıl tavsiye edeyim bir kaç seneye tamamen bırakır zaten bmw ile anlaştı dizelde, ayrıca 1.33 demiş bazı arkadaşlar ama sakın yaklaşmayın derim benzinli alacaksanız ya 1.6 alın yada küçük hacimli turbolu araçlara bakın ama 40 bin lira paranız varsa seat skoda gibi araçlara bakabilirsiniz
Onlara: Yeryüzünde fesat çıkarmayın, denildiği zaman, "Biz ancak ıslah edicileriz" derler.
Şunu bilin ki, onlar bozguncuların ta kendileridir, lâkin anlamazlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 23 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Kasım 16, 2014, 17:17:29 »
Toyota bile vazgeçiyor d4d den ben nasıl tavsiye edeyim bir kaç seneye tamamen bırakır zaten bmw ile anlaştı dizelde, ayrıca 1.33 demiş bazı arkadaşlar ama sakın yaklaşmayın derim benzinli alacaksanız ya 1.6 alın yada küçük hacimli turbolu araçlara bakın ama 40 bin lira paranız varsa seat skoda gibi araçlara bakabilirsiniz

Hocam toyotanın 1.4 dizelden vazgeçeceğini sanmıyorum. Yapsalar yapsalar bir revizyon yaparlar devam ederler. vw nin passattaki 1.6 tdi'i, fordun mondeodaki 1.5 tdci'i amacına ne kadar hizmet ediyorsa, auris ve corolladaki dizel de amacına o kadar güzel güzel hizmet ediyor diye düşünüyorum.

Ola ki  yeni vergi düzenlemesi, ardından da mtv düzenlemesi falan gelirse bizim 1.4 dizellere ülkemizde rabet daha da artar, millet bu sefer corollaya 1.6 dizel gelmesin diye bakar :)
2021 Corolla 1.5   MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Kasım 16, 2014, 18:21:30 »

Geçen hafta sıfır 1.33 auris test ettim plazada araba düzlükte fena değil ama yokuşta ölüyor ayrıca ara hızlanması devirde çevirsen pek yeterli değil, arabanın yüklü halini düşünemiyorum. bu sebeple 1.33 istemiyorum. 1.6 elegant peşinde dolanayım birazda acaba kaç litre yakıyor 1.6 benzinliler.

Ayrıca ben 2010 dizel corolla kullandım gidişi gayet tatminkardı, tabiki çok iyi değil ama kesinlikle kötü değildi. vite geçişleri ise 2007 yarise göre oldukça az hissettiriyor ama tabi eksi 96 corollamın vites geçişleri gibi ( tam otomatik gibi ) hiçbirisi olamaz. ama 4 ileri olduğundan yakıt artışı oluyor bunun yerine ben mmt ye razıyım :) koldan vites değişmeside cabası

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 11000
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Kasım 16, 2014, 19:56:54 »
Benim 1.6 benzinli sehir ici 8 lt,Sehir disi 6lt yakiyor.
2012 1.6 Auris comfort ekstra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '17
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Kasım 17, 2014, 01:58:13 »
Geçen hafta sıfır 1.33 auris test ettim plazada araba düzlükte fena değil ama yokuşta ölüyor ayrıca ara hızlanması devirde çevirsen pek yeterli değil, arabanın yüklü halini düşünemiyorum. bu sebeple 1.33 istemiyorum. 1.6 elegant peşinde dolanayım birazda acaba kaç litre yakıyor 1.6 benzinliler.

Ayrıca ben 2010 dizel corolla kullandım gidişi gayet tatminkardı, tabiki çok iyi değil ama kesinlikle kötü değildi. vite geçişleri ise 2007 yarise göre oldukça az hissettiriyor ama tabi eksi 96 corollamın vites geçişleri gibi ( tam otomatik gibi ) hiçbirisi olamaz. ama 4 ileri olduğundan yakıt artışı oluyor bunun yerine ben mmt ye razıyım :) koldan vites değişmeside cabası

Bendede 2008 1.6 comfort var benzin ile konyada şehir içi 7 litreyi geçmiyordu.Şuan lpg ile kullanıyorum ondada maksimum 8.5 litre yakıyor
Corolla 2017 1.6 Advance 1.6 MDS