Gönderen Konu: Kaç Model Auris Yada Corolla Alınmalı  (Okunma sayısı 4979 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
Kaç Model Auris Yada Corolla Alınmalı
« : Kasım 15, 2014, 23:09:22 »
Arkadaşlar Merhaba;

Uzun süredir forumlara girmiyordum, malum önceden hem bekardık hem vaktimiz boldu 3 sene önce 96 corollamı anneme bırakıp kendime sıfır mitsubishi colt almıştım. geçen ay 96 corollamızı sattım ve anneme yine 2007 toyota yaris 1.3 sol spec. aldım. şimdi bende colt'u satıp dizel auris yada corolla almak istiyorum, aracımı ilana verdim bile :)

Şimdi sormak istediğim birkaç teknik soru var.

-malumunuz d4d dizellerde yağ yakma problemi var ama kimisi 2008-2010 arasında var diyor kimisi 2009-2010'da var diyor geçenlerde 2013 modelde bile bu problem çıkan yorum okudum. Bu problemin olup olmadığını anlamanın aracı almadan önce bir yolu yok mu?

- problem varsa eğer giderek ilerliyor mu? yani atıyorum araç 30bindeyken 5bin kmde bir 1litre eksiltiyorsa 90 bine geldiğinde 3 litre mi eksiltiyor?

- problemi 5/30 tam sentetik mobil ile çözenler mevcut doğru mudur?

-Birde M/M vites olayı var kimisi 5 ileri kimisi 6 ileri kaç modelden sonra 6 ileri? 2008 benzinli elegant modelde 5 ileri yazarken 2008 dizel elegantta 6 ileri yazıyor. hangisi kaç BG?

- birde bu yağ eksilte olayı motordaki revizyondan kaynaklı bir olaymış gibi söyleniyor buradan şu olgu çıkar mı? 5 ileri eski motor ve yağ yakma yok 6 ileri revizyonlu ve yağ yakma var? mı?

- Diyelim bir corolla yada auris aldım araç 2009 model dizel. yağ yakma sorununu fark ettim gitsem toyota başvursam bana bu sorunu giderecek parça değişimini yaparlar mı? yoksa garanti bitti diye sallamazlar mı? Bu durumda araç bakımlarının servis kayıtlı olması koşulu aranıyor mu?

- Son olarak biliyorsunuz ki temiz araç bulmak zor bende bu nedenle genelde toyota xchange ilanlarına bakıyorum sizce plazaların km ile oynama yada sahte ekspert raporu verme olasılığı nedir? veya da diyelim ekspert raporuna baktım 2 parça boya var işte km orjinal vs vs peki aracın motor durumu hakkında bir raporda veriyorlar mı? kaporta haricinde işte klimaya baktık çalışıyor atıyorum baskı balata durumu %80 gibi bir durum söz konusu mu?

Bunları göz önüne aldığımda kaç model yağ yakma problemi olmayan 6 ileri elegant auris yada corolla almalıyım? şu hastası olduğum anahtarsız girişi neden dizelin elegantına koymamışlar deli oluyorum :)

Toyota Club Türkiye

Kaç Model Auris Yada Corolla Alınmalı
« : Kasım 15, 2014, 23:09:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
Ynt: Kaç Model Auris Yada Corolla Alınmalı
« Yanıtla #1 : Kasım 15, 2014, 23:18:34 »
Öncelikle şunu belirtmek isterim ki tercihinize saygı duyuyorum.Kafanızda Toyota dizel le bu kadar deli sorular varken neden 4d4 .üstelik bir üst sınıf vergisini öderken bir alt sınıfın performansını neden tercih ediyorsunuz.Bu bir eleştiri değil meraktır
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 15, 2014, 23:22:28 »
O kadar soruyu bir arada sormuşsunuz ki hangisinden başlanmalı bilemedim.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 15, 2014, 23:25:01 »
Öncelikle şunu belirtmek isterim ki tercihinize saygı duyuyorum.Kafanızda Toyota dizel le bu kadar deli sorular varken neden 4d4 .üstelik bir üst sınıf vergisini öderken bir alt sınıfın performansını neden tercih ediyorsunuz.Bu bir eleştiri değil meraktır

Sanırım aşk :) hocam doğru diyorsunuz da 96 GLİ corollam müthişti, anneme yaris aldım mmt sarsıntısına rağmen toyota tadı bana başka geliyor işte, dizel mevzusu ile işe araba ile gidip geliyorum ve ev iş arası 25km. birde geçenlerde 2010 dizel otomatik corolla sürdüm eski toyota aşkım yeniden alevlendi, işin garibi herkesin aşık olduğu VW'ye ben gıcık oluyorum Mitsubishi ve Honda da dizel yok (40-42 bin civarı) birde toyota dedin mi ölüsüde para ediyor perti de km'si yüksek olanda benim mitsubishi araştırıp bilmeyen adam almıyor maalesef.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 15, 2014, 23:25:30 »
Astra j kasa 1.3 düşünün derim.Ama opel servisleri rezil gerçekten
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Aşk-ı Derun
  • Model Yılı: '00
  • 11 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 15, 2014, 23:29:28 »

güzel soru türkiyede hali hazırda 80 çeşit marka 400 çeşit model araç varken neden ?  :lol:
Onlara: Yeryüzünde fesat çıkarmayın, denildiği zaman, "Biz ancak ıslah edicileriz" derler.
Şunu bilin ki, onlar bozguncuların ta kendileridir, lâkin anlamazlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 15, 2014, 23:29:50 »
Astra j kasa 1.3 düşünün derim.Ama opel servisleri rezil gerçekten

Aman hocam Opelde çekilen çileleri duydukça şok oluyorum. kaç arkadaşım başa çıkamadığı için sattıda kurtuldu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Aşk-ı Derun
  • Model Yılı: '00
  • 11 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 15, 2014, 23:34:43 »
Bütünleşmiş dudaklar su sızmıyor aradan
dizelde seçenek çok sen haber ver paradan  :rofl:
Onlara: Yeryüzünde fesat çıkarmayın, denildiği zaman, "Biz ancak ıslah edicileriz" derler.
Şunu bilin ki, onlar bozguncuların ta kendileridir, lâkin anlamazlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 16, 2014, 00:12:42 »
40 bin civarı bir araba bakıyorumda peki 1.6 elegant alsakta anahtarsız girişimiz olsa km'de neye patlar bu bana :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 11000
  • Model Yılı: '12
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 16, 2014, 00:41:26 »
1.6 benzinli auris tavsiye ederim. Yağ eksiltmez.Şehir içi 8 lt,ş.d 6lt yakar.Lpg de taktırabilirsiniz. 
2012 1.6 Auris comfort ekstra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 16, 2014, 00:45:14 »
Mutlaka dizel olacaksa,  vw grubuna seat skoda'ya bakabilirsiniz.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 16, 2014, 00:56:25 »
LPG maalesef olmuyor çünkü iş yerimin otoparkı kapalı ve LPG li araçlar giremiyor bu sebeple ya benzinli olacak yada dizel. Bir kişide d4d dizel önermeyecek mi yahu  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 16, 2014, 01:20:20 »
Yağ yakma olayı olmasa d4d nin üzerine dizel tanımam konfor sessizlik 10 numara bence 2010 ve 2012 aurislerde yok yag yakma 2011 de de çok az seride var. 2011 corollalarda var ama corollaların 2012 lerinde de rastlanabiliyor. Servis bakımlı bir araç alırsanız yağ yakıp yakmadığını anlarsınız. Çünkü problem varsa servis yayınlanan bültene nazaran gerekli değişimleri yapmıştır ve de bu araç geçmişinde görünür. Toyota bence de bir başka ya verdiği his bana da ayrı geliyo toyota
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 16, 2014, 01:46:08 »
birtane 2008 auris buldum elegant bütçemede uygun 60 binde 2008 lerde var mı acaba? birde 2008 5 ileri mi 6 mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Kasım 16, 2014, 01:53:30 »
2008 ler 5 ileri ve onlarda yoktur kanımca çünkü toyotanın bu zamana kadar ortaya çıkan tek problemi 2011 de yağ yakma oldu. Daha öncesinde hiç kronik problemi yoktu.
R1 35 
  24 6   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 Avensis E.extra
  • Araç: Avensis
  • Model Yılı: '14
  • 112 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Kasım 16, 2014, 03:04:00 »
Yağ yakma olayı olmasa d4d nin üzerine dizel tanımam konfor sessizlik 10 numara bence 2010 ve 2012 aurislerde yok yag yakma 2011 de de çok az seride var. 2011 corollalarda var ama corollaların 2012 lerinde de rastlanabiliyor. Servis bakımlı bir araç alırsanız yağ yakıp yakmadığını anlarsınız. Çünkü problem varsa servis yayınlanan bültene nazaran gerekli değişimleri yapmıştır ve de bu araç geçmişinde görünür. Toyota bence de bir başka ya verdiği his bana da ayrı geliyo toyota
Hocam benimki 2009 corolla dizeldi. Sıfır almıştım hep servis bakımlıydi.  Araba uzun süredir yağ eksiltiyormuş servis bana bunu hiç söylemedi. Ben de hiç akıl edip bakmadım.  Aracım servis bakımlı ya birşey  olursa söylerler diye düşünüyordum. Sonra kendim farkettim yağ yaktığını. Servisteki  baş usta baktı araca evet yağ yakıyor dedi.fakat bana revizyondan  bahsetmedi.  Ben aracı plazaya takasa verdim. Baş ustaya sordum ne yaptınız aracı diye. Sattık dedi. Peki motoru revize ettiniz mi dedim. O neki dedi. Internet ten toyotanın bu konudaki bültenini izlettim. Benim bundan haberim yok dedi. Ben de dedim ki Allahtan bulun.
Bunları niye mi anlattım.  Uzak durun bence bunlardan. Ama şu da bir gercek: kardeşim bu aracım yağ eksiltiyor motoru yapın dersen yapıyorlar.  Yoksa kendileri sana iyilik olsun diye yapmıyor.  Ister servis bakımlı olsun ister olmasın ve ister garantisi devam etsin ister etmesin toyota 7 yaşına kadar olan bu tür araçların motorunu yeniliyor. Ama bazıları sadece bazı kısımları yine de yağ eksiltme yapabiliyor.   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 Avensis E.extra
  • Araç: Avensis
  • Model Yılı: '14
  • 112 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Kasım 16, 2014, 03:13:03 »
Ben 2009 2010 2011 ve 2012 yıllarına ait dizellerin yağ yakma hikayesi duydum çok fazla duydum. Hayatımda dizel dışında araca binmedim.   Ama bundan dolayı şu anda benzinli ye biniyorum. Anlayacağınız birazcık şans işi... ben 2 yıl van'da görev yaptım.  Bilen bilir Van ve Hakkari toyota cennetidir. Bu dizellerde ne kötü yakıt kullanıp da aracına hiç bir şey olmayan bir sürü de adam gördüm.  Benimki de shell ve Opet dışında yakıt görmedi.  Yani kısmet.  Ama 2011 yılı yok bilmem kaç yılı d4d motorları bu sorunu çıkartmiyormuş demeyin. Hepsi de çıkartıyor belki %1 dir ama çıkartıyor. Bu yüzden toyota bu sene bmw daha doğrusu PSA motor türevi bir dizel kullanmaya başladı.  Yani d4d'den  vazgeçiyor gibi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Kasım 16, 2014, 03:36:40 »
Nizam bey bu şekilde canlı örnek hiç görmemiştim. Açıkçası şaşırdım yani. Belki de sizin servisinizle alakalı bi durum oldu. Ama yakıştıramadım. Araba elinizde kalmamış allahtan. O zaman alacağı araç hakkında çok iyi bir araştırma ve çok detaylı bir eleme süzgecinden geçmelisiniz demekten başka bişey gelmiyo elimden
R1 35 
  24 6   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 11000
  • Model Yılı: '12
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Kasım 16, 2014, 03:53:04 »
Performans önemli değilse1.33 benzinli de bakabilirsiniz.Uzun yolda az yakar.
2012 1.6 Auris comfort ekstra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Kasım 16, 2014, 04:05:43 »
Performans önemli değilse1.33 benzinli de bakabilirsiniz.Uzun yolda az yakar.
1,33 iyi güzel benim aracım da 1,33 ama ben tavsiye etmiyorum 1,6 dan çok da kötü değil ancak elegant start stoplu anahtarsız girişli bir araca karşı alternatif olarak sunmam. Auris alırsanız makyajlısını corolla alırsanız makyajsızını tavsiye ederim çünkü onlar hoşuma gidiyo. Evet tek sebep bu  :)
R1 35 
  24 6